Κάναμε ρεκόρ!

39 θέματα σε 75' (περίπου)

Οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου είχαν πάντα ενδιαφέρον. Σήμερα μπήκαν σε μια νέα περίοδο λειτουργίας, ιδιαίτερα αποτελεσματικής… και μετην αντιπολίτευση σύσσωμη απούσα.

Με τη συμμετοχή μόνο των 15 συμβούλων της συμπολίτευσης (απουσιάζει η Ειρήνη Βακουφτσή) και την αντιπολίτευση σύσσωμη απούσα, ολοκληρώθηκε πριν λίγο η εξ αναβολής συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δίου-Ολύμπου.

Μετά την αναβολή της προηγούμενης συνεδρίασης στις 17.5.2016 και τη σημερινή έγγραφη διαμαρτυρία όλων των συμβούλων της αντιπολίτευσης που δόθηκε στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία η αντιπολίτευση απειλεί με προσφυγή για παραβιάσεις του κανονισμού του Δημοτικού Συμβουλίου και υποβάθμισή του, η σημερινή επιλογή των συμβούλων της συμπολίτευσης αποτελεί συμβολική απάντηση συσπείρωσης  έναντι των σοβαρών καταγγελιών.

 

Στην συνεδρίαση-εξπρές το Δημοτικό Συμβούλιο –με ομόφωνη απόφαση των παρισταμένων- αποδέχτηκε την μελέτη για την ανάπλαση της κεντρικής οδού της πρωτεύουσας του Δήμου, ενώ η αντιπολίτευση είχε ήδη καταγγείλει ότι υπήρχε δέσμευση του δημάρχου για παρουσίαση της μελέτης στους επικεφαλής της αντιπολίτευσης και διαβούλευση, πριν το θέμα έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η συζήτηση των θεμάτων έγινε –φυσικά- με ιδιαίτερα ταχείς ρυθμούς, λόγω απουσίας της αντιπολίτευσης και τελικά η συζήτηση των 39 θεμάτων ολοκληρώθηκε σε χρόνο-ρεκόρ 75 λεπτών περίπου.

Προ ημερήσιας διάταξης ερωτήσεις δεν υπήρξαν.

Όλα τα θέματα εγκρίθηκαν ομόφωνα.