Πρόχειρος Διαγωνισμός

προμήθειας ενός απορριμματοφόρου για την ΔΕ Δίου

2007 ή νεώτερο, με ρευματοδότη για την τοποθέτηση μπαλαντέζας, πετρελαιοκινητήρα, με ιπποδύναμη 280 HP –τουλάχιστον- και αντιρρυπαντικής τεχνολογίας EURO 3 -τουλάχιστον-

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                             ΛΙΤΟΧΩΡΟ 17-5-2016
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ  ΠΙΕΡΙΑΣ                         ΑΡΙΘΜ. ΑΠΟΦ. 161
ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ                                               ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ. 7882
 
                                Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ

 

  Έχοντας υπόψη:

 

  1. Τις διατάξεις της παρ.4 του άρθρου 23 της αριθμ. 1189/1993 Απόφασης του Υπουργείου Εσωτερικών (ΕΚΠΟΤΑ) με τις οποίες ορίζεται ότι «Προμήθεια με “πρόχειρο διαγωνισμό” μπορεί να γίνει, έπειτα από απόφαση του δημάρχου ή του προέδρου της κοινότητας περί της διενέργειάς του, ……”.
  2. Την υπ΄αριθμ. 170/2012 πράξη του VII Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
  3. Την πίστωση ποσού 80.000,00€ που έχει προβλεφθεί στον προϋπολογισμό έτους 2016 στον ΚΑ 20.7132.0001 με τίτλο «Προμήθεια απορριμματοφόρων για την Δ.Ε. Δίου»
  4. Τον Ν. 4281/2014
  5. Την υπ΄ αριθμ. 16/2016 μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας.
  6. Το γεγονός ότι η δαπάνη της προμήθειας δεν υπερβαίνει το ποσό των 73.800€
  7. Την υπ΄ αριθμ. 163/2015 απόφαση του ΔΣ.
  8. Την με αριθμ. πρωτ. 3892/13-5-2016 Απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης.ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

 

  1. Τη διενέργεια προμήθειας ενός απορριμματοφόρου για την ΔΕ Δίου, προϋπολογισμού 73.800,00ευρώ με Πρόχειρο Διαγωνισμό.
  2. Παραπέμπουμε το θέμα στην Ο.Ε. για περαιτέρω ενέργειες σύμφωνα με τις διατάξεις του ΕΚΠΟΤΑ.

 

                                                                              Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

                                                              ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ι. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Κοινοποίηση :

  1. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                ΛΙΤΟΧΩΡΟ  31-5-2016
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ  ΠΙΕΡΙΑΣ                                ΑΡΙΘΜ. ΑΠΟΦ. 187
ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ                                                    ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ. 8850

 

ΘΕΜΑ: «Πρόχειρος διαγωνισμός για την Προμήθεια απορριμματοφόρου για την Δ.Ε. Δίου »

 

          Ο  ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ

Έχοντας λάβει υπόψη:

 

1) Τις διατάξεις του άρθρου 2 παρ. 12 του Ν. 2286/95

2) Τις διατάξεις των άρθρων 3 παρ. 10 και 23 παρ.4,5,6 του ΕΚΠΟΤΑ

3) Την Π1/3305/03.11.2010 απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας (Φ.Ε.Κ. 1789/12.11.2010 τεύχος B)

4) Την πίστωση ποσού 80.000,00€ (ΣΑΤΑ) που έχει προβλεφθει στον ΚΑ 20.7132.0001 του προϋπολογισμό έτους 2016 για την  προμήθεια απορριμματοφόρου για την Δ.Ε. Δίου.

5) Την ανάγκη του Δήμου για την προμήθεια των αναφερομένων στο θέμα ειδών.

6) Την  117/2016  απόφαση της οικονομικής επιτροπής με την οποία εγκρίθηκαν οι τεχνικές προδιαγραφές (σχετική η 16/2016 μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας)

7) Του Ν.3463/06 (Δ.Κ.Κ) και ιδιαίτερα το άρθρο 209

8) Την υπ΄ αριθμ.161/2016 απόφαση του Δημάρχου περί έγκρισης  διενέργειας της συγκεκριμένης προμήθειας.

9) Την 329/2016 Απόφαση Ανάληψης Υποχρέωσης.

10) Τις διατάξεις του  Ν. 4281/2014 και του Ν. 4071/2012

11) Την υπ΄ αριθμ. 23/2016 απόφαση της Ο.Ε. με την ορίστηκε η επιτροπή Διενέργειας του εν λόγω διαγωνισμού.

12) Την με αριθμ. πρωτ. 3892/13-5-2016 απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης (Τμήμα Διοικητικού-Οικονομικού Ν. Πιερίας) με το οποίο εγκρίνεται η προμήθεια για αγορά ενός (1) μεταχειρισμένου απορριμματοφόρου από το ελεύθερο εμπόριο, χωρητικότητας περίπου 16 κυβικών, ιπποδύναμης τουλάχιστον 280HP και μέγιστου βάρους πλαισίου από 18,00 έως 20 τόνους πετρελαιοκίνητου και προϋπολογιζόμενης δαπάνης 73.800,00€ συμπ-εριλαμβανομένου του Φ.Π.Α., για την κάλυψη των αναγκών του Δήμου Δίου-Ολύμπου.

13) Την 163/2015 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου  με την οποία έγινε η σύναψη Σύμβασης Διαβαθμιδικής Συνεργασίας για την υποστήριξη της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου μας για την υπογραφή μελετών που απαιτούν την γνώση Μηχανολόγου- Μηχανικού, με τη Π.Κ.Μ. (Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας) και εγκρίθηκαν οι όροι της εν λόγω Σύμβασης.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

 

Α) Τη διενέργεια πρόχειρου διαγωνισμού με σφραγισμένες προσφορές για την προμήθεια ενός απορριμματοφόρου για την Δ.Ε. Δίου

Β) Οι όροι του διαγωνισμού είναι οι εξής:

1) Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 08-6-2016 ημέρα Τετάρτη και ώρα 09.30π.μ. ενώπιον της Επιτροπής διαγωνισμού στα γραφεία του Δήμου ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ στο Λιτόχωρο Πιερίας στην οδό Αγ. Νικολάου 15

 

2) Οι προσφορές που υποβάλλονται κατά τον διαγωνισμό πρέπει να δίνουν με τρόπο απόλυτα σαφή και υπεύθυνο τα τεχνικά στοιχεία και πληροφορίες που θα προκύπτουν και από τα στοιχεία των κατασκευαστών.

Μπορούν οι διαγωνιζόμενοι να υποβάλουν και κάθε άλλο σχετικό έντυπο, σχέδιο ή κάθε φύσεως στοιχείο χρήσιμο κατά τη γνώμη του για την κρίση της προσφοράς και την σύγκριση της με τις υπόλοιπες προσφορές.

Δεν χρειάζεται να δοθούν ιδιαίτερες από τους διαγωνιζόμενους απαντήσεις σε ερωτήματα αν παρέχεται η απάντηση από τα έντυπα, φωτογραφίες κ.λ.π που συνοδεύουν την προσφορά.

Η επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού δίνατε να ζητήσει ότι επιπλέων διευκρινίσεις ή στοιχεία κρίνει σκόπιμο για να προβεί στην αξιολόγηση των προσφορών.

Οι προσφορές υποβάλλονται μέσα σε σφραγισμένο φάκελο.

Η μη τήρηση οποιουδήποτε από τους όρους του άρθρου αυτού επιφέρει ποινή αποκλεισμού της αντίστοιχης προσφοράς.

Οι προσφορές θα επιδοθούν στην Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού μέσα σε καλά σφραγισμένο κυρίως φάκελο, όπου έξω από αυτόν θα αναγράφονται ευκρινώς με κεφαλαία γράμματα:

α) Η λέξη «ΠΡΟΣΦΟΡΑ»,

β) Ο πλήρης τίτλος του φορέα που διενεργεί την προμήθεια

γ) Ο αριθμός και ο τίτλος της διακήρυξης

δ) Η ημερομηνία διενέργειας του διαγωνισμού

ε) Τα πλήρη στοιχεία του διαγωνιζόμενου

Στον κυρίως φάκελο προσφοράς τοποθετούνται όλα τα ζητούμενα δικαιολογητικά, και οι δύο παρακάτω φάκελοι.

 

Τα τεχνικά στοιχεία της προσφοράς τοποθετούνται σε χωριστό σφραγισμένο φάκελο, με την ένδειξη ¨ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ», όπου έξω από αυτόν θα αναγράφονται ευκρινώς με κεφαλαία γράμματα όλα τα προηγούμενα στοιχεία

 

Τα οικονομικά στοιχεία της προσφοράς τοποθετούνται σε χωριστό σφραγισμένο φάκελο, με την ένδειξη «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ», όπου έξω από αυτόν θα αναγράφονται ευκρινώς με κεφαλαία γράμματα όλα τα προηγούμενα στοιχεία.

Μέσα στον φάκελο αυτό θα περιέχεται η προσφορά του διαγωνιζόμενου.

Οι προσφορές δεν πρέπει να έχουν ξύσματα, σβησίματα, προσθήκες και διορθώσεις.

Ο προσφέρων θεωρείται ότι αποδέχεται πλήρως και ανεπιφύλακτα όλους τους όρους της διακήρυξης. Οι προσφορές υποβάλλονται στην Ελληνική γλώσσα.

Αντιπροσφορές δεν γίνονται δεκτές και εφόσον υπάρξουν, απορρίπτονται ως απαράδεκτες.

 

3) Τα προσφερόμενα υλικά πρέπει να πληρούν τις τεχνικές προδιαγραφές που περιγράφονται στην  16/2016 μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Δίου-Ολύμπου

 

4) Δικαιολογητικά συμμετοχής στον Διαγωνισμό

Όσοι αναγνωρισμένοι    προμηθευτές, που ασχολούνται συστηματικά με την εμπορία και διάθεση των εν λόγω προϊόντων  επιθυμούν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό οφείλουν να προσκομίσουν με ποινή αποκλεισμού:

  1. ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ

α. Απόσπασμα ποινικού μητρώου έκδοσης τουλάχιστον του τελευταίου τριμήνου, από το οποίο να προκύπτει ότι δεν έχουν καταδικαστεί για αδίκημα σχετικό με την άσκηση της επαγγελματικής τους δραστηριότητας.

β. Πιστοποιητικά αρμόδιας Δικαστικής ή Διοικητικής Αρχής από τα οποία να προκύπτει ότι:

–     Δεν τελούν σε πτώχευση, εκκαθάριση, αναγκαστική διαχείριση, πτωχευτικό συμβιβασμό ή άλλη ανάλογη κατάσταση.

–     Δεν τελούν υπό διαδικασία κήρυξης σε πτώχευση, έκδοσης αναγκαστικής εκκαθάρισης, αναγκαστικής διαχείρισης, πτωχευτικού συμβιβασμού ή υπό άλλη ανάλογη διαδικασία.

γ. Πιστοποιητικό από αρμόδια αρχή από το οποίο να προκύπτει ότι είναι ενήμεροι ως προς τις υποχρεώσεις τους που αφορούν τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης και ως προς τις φορολογικές υποχρεώσεις τους κατά την ημέρα του διαγωνισμού.

Το πιστοποιητικό ασφαλιστικής ενημερότητας θα αφορά όλους τους απασχολούμενους με οποιοδήποτε σχέση εργασίας στην επιχείρηση του συμμετέχοντος συμπεριλαμβανομένων των εργοδοτών που είναι ασφαλισμένοι σε διαφορετικούς οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης και όχι μόνο τους ασφαλισμένους στο ΙΚΑ.

(Ειδικά για τα νομικά πρόσωπα η υποχρέωση προσκόμισης ασφαλιστικής ενημερότητας ως προς το σκέλος των εργοδοτών αφορά για τις Ανώνυμες Εταιρίες, τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, για τις ομόρρυθμες, ετερόρρυθμες και περιορισμένης ευθύνης εταιρίες, τον/τους Διαχειριστές αυτών (όπως ορίζεται στο καταστατικό κλπ της εταιρίας), για τους συνεταιρισμούς τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο (εφόσον υπάρχει).

δ. Σε περίπτωση εγκατάστασης τους στο εξωτερικό τα δικαιολογητικά των παραγράφων (γ) και (δ) του παρόντος εκδίδονται με βάση την ισχύουσα νομοθεσία της χώρας που είναι εγκατεστημένοι.

ε. Πιστοποιητικό του οικείου επιμελητηρίου με πιστοποίηση της εγγραφής τους για το συγκεκριμένο επάγγελμα που να έχει εκδοθεί το πολύ 6 (έξι) μήνες πριν από την ημερομηνία διαγωνισμού .

στ. Υπεύθυνη δήλωση ότι έλαβαν γνώση των όρων της διακήρυξης και αποδέχονται αυτούς πλήρως και ανεπιφύλακτα

ζ. Υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα δηλώνεται ότι:

  • δεν υφίστανται νομικοί περιορισμοί λειτουργίας της επιχείρησης
  • ότι δεν έχει αποκλεισθεί η συμμετοχή τους από διαγωνισμούς του δημοσίου ή των ΟΤΑ

η. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86  περί του χρόνου παράδοσης & εγγύησης των ειδών

θ. Υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα δηλώνεται σε ποιους ασφαλιστικούς οργανισμούς είναι ασφαλισμένοι οι απασχολούμενοι και οι εργοδότες της επιχείρησης.

  1. ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ

α. Απόσπασμα ποινικού μητρώου ή ισοδύναμου εγγράφου αρμόδιας Διοικητικής ή Δικαστικής αρχής της χώρας εγκατάστασής τους, έκδοσης τουλάχιστον του τελευταίου τριμήνου, από το οποίο να προκύπτει ότι δεν έχουν καταδικασθεί για αδίκημα σχετικό με την άσκηση της επαγγελματικής τους δραστηριότητας.

β. Πιστοποιητικό αρμόδιας Δικαστικής ή Διοικητικής αρχής της χώρας εγκατάστασής τους, από το οποίο να προκύπτει ότι:

–     Δεν τελούν σε πτώχευση, εκκαθάριση, αναγκαστική διαχείριση, πτωχευτικό συμβιβασμό ή άλλη ανάλογη κατάσταση.

–     Δεν τελούν υπό διαδικασία κήρυξης σε πτώχευση, έκδοσης αναγκαστικής εκκαθάρισης, αναγκαστικής διαχείρισης, πτωχευτικού συμβιβασμού ή υπό άλλη ανάλογη διαδικασία.

γ. Πιστοποιητικό αρμόδιας αρχής από το οποίο να προκύπτει ότι είναι ενήμεροι ως προς τις υποχρεώσεις τους που αφορούν τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης και ως προς τις φορολογικές υποχρεώσεις τους κατά την ημέρα του διαγωνισμού

Το πιστοποιητικό ασφαλιστικής ενημερότητας θα αφορά όλους τους απασχολούμενους με οποιοδήποτε σχέση εργασίας στην επιχείρηση του συμμετέχοντος συμπεριλαμβανομένων των εργοδοτών που είναι ασφαλισμένοι σε διαφορετικούς οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης και όχι μόνο τους ασφαλισμένους στο ΙΚΑ.

(Ειδικά για τα νομικά πρόσωπα η υποχρέωση προσκόμισης ασφαλιστικής ενημερότητας ως προς το σκέλος των εργοδοτών αφορά για τις Ανώνυμες Εταιρίες, τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, για τις ομόρρυθμες, ετερόρρυθμες και περιορισμένης ευθύνης εταιρίες, τον/τους Διαχειριστές αυτών (όπως ορίζεται στο καταστατικό κλπ της εταιρίας), για τους συνεταιρισμούς τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο (εφόσον υπάρχει).

δ. Πιστοποιητικό της αρμόδιας αρχής της χώρας εγκατάστασής τους, σχετικά με την εγγραφή τους στα μητρώα του οικείου επιμελητηρίου ή σε ισοδύναμους επαγγελματικούς καταλόγους  που να έχει εκδοθεί το πολύ 6 (έξι) μήνες πριν από την ημερομηνία διαγωνισμού .

δ. Υπεύθυνη δήλωση ότι έλαβαν γνώση των όρων της διακήρυξης και αποδέχονται αυτούς πλήρως και ανεπιφύλακτα

στ. Υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα δηλώνεται ότι:

  • δεν υφίστανται νομικοί περιορισμοί λειτουργίας της επιχείρησης
  • ότι δεν έχει αποκλεισθεί η συμμετοχή τους από διαγωνισμούς του δημοσίου ή των ΟΤΑ

ζ. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86  περί του χρόνου παράδοσης & εγγύησης των ειδών

η. Υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα δηλώνεται σε ποιους ασφαλιστικούς οργανισμούς είναι ασφαλισμένοι οι απασχολούμενοι και οι εργοδότες της επιχείρησης.

  1. ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΗΜΕΔΑΠΑ Η ΑΛΛΟΔΑΠΑ

Όλα τα δικαιολογητικά που αναφέρονται παραπάνω, και επιπλέον

α.  Απόσπασμα ποινικού μητρώου έκδοσης τουλάχιστον του τελευταίου τριμήνου, του διαχειριστή σε περίπτωση ομορρύθμων (Ο.Ε.), ετερόρρυθμων (Ε.Ε.), Ιδιωτικής Κεφαλαιουχικής Εταιρείας (ΙΚΕ) και εταιριών περιορισμένης ευθύνης (Ε.Π.Ε.), του προέδρου και του Διευθύνοντα Συμβούλου σε περίπτωση ανώνυμης εταιρίας (Α.Ε.) και των φυσικών προσώπων που ασκούν τη διοίκησή του σε κάθε άλλη περίπτωση και από το οποίο να προκύπτει ότι δεν έχουν καταδικαστεί για αδίκημα σχετικό με την άσκηση της επαγγελματικής τους δραστηριότητας.

β. – α) Αντίγραφο των πρακτικών συνεδριάσεως του διοικητικού συμβουλίου της ΑΕ ή το ΦΕΚ, από τα οποία προκύπτουν ποιά πρόσωπα εκπροσωπούν την εταιρεία και δεσμεύουν αυτή με την υπογραφή τους. Τα πρακτικά πρέπει να είναι υπογεγραμμένα από τον πρόεδρο ή το διευθύνοντα σύμβουλο της ΑΕ. και β) για τις Ο.Ε., Ε.Ε.,ΙΚΕ και Ε.Π.Ε. φωτοαντίγραφο του ΦΕΚ όπου δημοσιεύθηκε το τελευταίο καταστατικό τους ή αντίγραφο του καταστατικού θεωρημένο από το Πρωτοδικείο ή από το Γ.Ε.Μ.Η., νέας ή παλαιότερης ημερομηνίας, και υπεύθυνη δήλωση του εκπροσώπου ότι δεν έχει γίνει μεταβολή στα πρόσωπα που εκπροσωπούν την εταιρεία και ότι αυτός είναι ο νόμιμος εκπρόσωπός της. Στη θέση της υπογραφής της δήλωσης, πέραν της υπογραφής του δηλούντος, τίθεται και η σφραγίδα της εταιρείας. Για τις ΕΠΕ που οι εκπρόσωποί τους ορίζονται από τη συνεδρίαση των εταίρων, αντί του καταστατικού προσκομίζονται τα αντίγραφα των σχετικών πρακτικών (υπογεγραμμένα από τον πρόεδρο ή διευθύνοντα σύμβουλο) ή το ΦΕΚ όπου δημοσιεύονται.

  1. ΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ

α. Βεβαίωση εποπτεύουσας αρχής ότι ο συνεταιρισμός λειτουργεί νόμιμα.

β. Πιστοποιητικά αρμόδιας Δικαστικής ή Διοικητικής Αρχής από τα οποία να προκύπτει ότι:

–     Δεν τελούν σε πτώχευση, εκκαθάριση, αναγκαστική διαχείριση, πτωχευτικό συμβιβασμό ή άλλη ανάλογη κατάσταση.

–     Δεν τελούν υπό διαδικασία κήρυξης σε πτώχευση, έκδοσης αναγκαστικής εκκαθάρισης, αναγκαστικής διαχείρισης, πτωχευτικού συμβιβασμού ή υπό άλλη ανάλογη διαδικασία.

γ. Πιστοποιητικό αρμόδιας αρχής από το οποίο να προκύπτει ότι είναι ενήμεροι ως προς τις υποχρεώσεις τους που αφορούν τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης και ως προς τις φορολογικές υποχρεώσεις τους κατά την ημέρα του διαγωνισμού.

Το πιστοποιητικό ασφαλιστικής ενημερότητας θα αφορά όλους τους απασχολούμενους με οποιοδήποτε σχέση εργασίας στην επιχείρηση του συμμετέχοντος συμπεριλαμβανομένων των εργοδοτών που είναι ασφαλισμένοι σε διαφορετικούς οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης και όχι μόνο τους ασφαλισμένους στο ΙΚΑ.

(Ειδικά για τα νομικά πρόσωπα η υποχρέωση προσκόμισης ασφαλιστικής ενημερότητας ως προς το σκέλος των εργοδοτών αφορά για τις Ανώνυμες Εταιρίες, τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, για τις ομόρρυθμες, ετερόρρυθμες και περιορισμένης ευθύνης εταιρίες, τον/τους Διαχειριστές αυτών (όπως ορίζεται στο καταστατικό κλπ της εταιρίας), για τους συνεταιρισμούς τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο (εφόσον υπάρχει).

δ. Υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα δηλώνεται ότι:

  • δεν υφίστανται νομικοί περιορισμοί λειτουργίας του συνεταιρισμού
  • ότι δεν έχει αποκλεισθεί η συμμετοχή τους από διαγωνισμούς του δημοσίου ή των ΟΤΑ

ε. Υπεύθυνη δήλωση ότι έλαβαν γνώση των όρων της διακήρυξης και αποδέχονται αυτούς πλήρως και ανεπιφύλακτα.

στ. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86  περί του χρόνου παράδοσης & εγγύησης των ειδών

ζ. Υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα δηλώνεται σε ποιους ασφαλιστικούς οργανισμούς είναι ασφαλισμένοι οι απασχολούμενοι και οι εργοδότες της επιχείρησης.

  1. ΕΝΩΣΕΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ (ΚΟΙΝΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ)

α. Όλα τα παραπάνω κατά περίπτωση δικαιολογητικά για κάθε προμηθευτή που συμμετέχει στην ένωση, σύμφωνα με άρθρο 8 του Ε.Κ.Π.Ο.Τ.Α.

β. Πιστοποιητικό σκοπιμότητας του Ε.Ο.Μ.Μ.Ε.Χ για ενώσεις προμηθευτών που αποτελούνται από μικρομεσαίες μεταποιητικές επιχειρήσεις (Μ.Μ.Ε.) ή παραγωγικούς αστικούς συνεταιρισμούς, στους οποίους μετέχουν και επιχειρήσεις εσωτερικού ή εξωτερικού.

γ. Οι Μ.Μ.Ε. εκτός τα παραπάνω δικαιολογητικά μαζί με την προσφορά τους υποβάλουν και κάθε άλλο απαραίτητο δικαιολογητικό, που εκδίδεται ή θεωρείται από τον Ε.Ο.Μ.Μ.Ε.Χ., από το οποίο να προκύπτει ότι ανταποκρίνονται στα κριτήρια που καθορίζονται για την χρηματοδότησή τους από τις πράξεις που κάθε φορά εκδίδει ο Διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος.

δ. Εκτός των ανωτέρω κατά περίπτωση δικαιολογητικών, οι συμμετέχοντες οφείλουν να προσκομίσουν με ποινή αποκλεισμού από τον διαγωνισμό, τα ακόλουθα:

α. Υπεύθυνη δήλωση ότι έλαβαν γνώση των όρων της διακήρυξης και των τεχνικών προδιαγραφών και αποδέχονται αυτούς πλήρως και ανεπιφύλακτα.

Επιπροσθέτως, θα αναφέρεται Αριθμός Τηλεομοιοτύπου (Fax) στο οποίο θα αποστέλλονται για γνωστοποίηση τα σχετικά, με την εξέλιξη του διαγωνισμού, έγγραφα και αποφάσεις .

ε. Υπεύθυνη Δήλωση διαγωνιζόμενου ότι δεν έχει αποκλεισθεί η συμμετοχή του από διαγωνισμούς και δεν έχει υποπέσει σε σοβαρό παράπτωμα κατά την άσκηση της επαγγελματικής του δραστηριότητας,

στ. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86  περί του χρόνου παράδοσης & εγγύησης των ειδών

ζ. Υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα δηλώνεται σε ποιους ασφαλιστικούς οργανισμούς είναι ασφαλισμένοι οι απασχολούμενοι και οι εργοδότες της επιχείρησης.

Εφόσον οι προμηθευτές συμμετέχουν στον διαγωνισμό με εκπροσώπους τους, υποβάλλουν βεβαίωση εκπροσώπησης, αρμοδίως θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής του εκπροσωπούμενου.

Κανένας δεν μπορεί να εκπροσωπεί, στην ίδια δημοπρασία, περισσότερες από μία (1) εταιρείες.

Εφόσον οι προμηθευτές συμμετέχουν στο διαγωνισμό με εκπροσώπους τους, υποβάλλουν μαζί με την προσφορά βεβαίωση εκπροσώπησης, βεβαιωμένου του γνησίου της υπογραφής του εκπροσωπούμενου από την αρμόδια δικαστική ή διοικητική αρχή ή συμβολαιογράφο.

 

 

 

Σημείωση

Εάν σε κάποια χώρα δεν εκδίδονται τα παραπάνω πιστοποιητικά ή έγγραφα ή δεν καλύπτουν όλες τις παραπάνω περιπτώσεις μπορούν να αντικατασταθούν από ένορκη δήλωση του προμηθευτή που γίνεται ενώπιον δικαστικής ή διοικητικής αρχής ή συμβολαιογράφου. Αν στη χώρα του προμηθευτή δεν προβλέπεται από το νόμο ένορκη δήλωση, μπορεί αντί αυτής να υποβληθεί Υπεύθυνη δήλωση βεβαιωμένου του γνησίου της υπογραφής του δηλούντος από την αρμόδια δικαστική ή διοικητική αρχή ή συμβολαιογράφο.

Η παράλειψη προσκόμισης έστω και ενός από τα δικαιολογητικά συμμετοχής ή η προσκόμιση δικαιολογητικών που δεν πληρούν τις απαιτήσεις της διακήρυξης και του νόμου, συνεπάγεται τον υποχρεωτικό αποκλεισμό του ενδιαφερόμενου από το διαγωνισμό.

 

 

 

5) Η προσφερόμενη τιμή πρέπει να εκφράζεται σε ΕΥΡΩ και να περιλαμβάνει τις κρατήσεις υπέρ τρίτων.

 

6) Οι προσφορές θα υποβάλλονται εμπρόθεσμα, αυτοπροσώπως στις 08-6-2016 ημέρα Τετάρτη από τις 09.15πμ (έναρξη του διαγωνισμού) και μέχρι  τις 09.30πμ (λήξη του διαγωνισμού) ή ταχυδρομικώς μία (1) τουλάχιστον ημέρα προ του διαγωνισμού στη διεύθυνση  Λιτόχωρο Πιερίας, Αγίου Νικολάου 15 Τ.Κ. 60200

 

7) Οι προσφορές ισχύουν και δεσμεύουν  τους προμηθευτές για χρονικό διάστημα  60 ημερών, το οποίο υπολογίζεται από την επόμενη της ημέρας διενέργειας του διαγωνισμού.

 

8) Η κατακύρωση θα γίνει στον προμηθευτή που προσφέρει τη συμφερότερη πρόσφορα σύμφωνα με των παρακάτω πίνακα:

 

 

 

 

ΠΙΝΑΚΑΣ :    «   Κ Ρ Ι Τ Η Ρ Ι Ω Ν   Α Ξ Ι Ο Λ Ο Γ Η Σ Η Σ  »  για την Προμήθεια

του  εν λόγω ΄΄  Απορριμματοφόρου   Αυτοκινήτου ΄΄.

 

 

 

Α/Α

 

ΚΡΙΤΗΡΙΑ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ

ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ

   ΜΕΡΙΚΗ    0ΛΙΚΗ
  1 2 3 4
Α΄.       Ο Μ Α Δ Α     Κ Ρ Ι Τ Η Ρ Ι Ω Ν
1 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΙΣΧΥΣ  ΚΙΝΗΤΗΡΑ  5  %  

 

 

 

 

50  %

 

 

 

 

 

70 %

2 ΠΑΛΑΙΟΤΗΤΑ  ΟΧΗΜΑΤΟΣ  10  %
3 ΣΤΟΙΧΕΙΑ   ΥΠΕΡΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ 10  %
4 ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ  

10  %

5 ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ  Υ / Κ 10 %
Β΄.       Ο Μ Α Δ Α      Κ Ρ Ι Τ Η Ρ Ι Ω Ν
1 ΕΓΓΥΗΣΗ  ΚΑΛΗΣ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 20  %  

 

50 %

 

 

30 %

  

    2

ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ – ΣΕΡΒΙΣ-ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ  

20  %

3 ΧΡΟΝΟΣ   ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ 10  %
 

1

 

ΓΕΝΙΚΟ    ΣΥΝΟΛΟ

 

 100  %

 

100  %

 

100  %

Σημείωση η βαθμολογία κάθε ομάδας  κριτηρίων (Α , Β) μπορεί να φτάσει στους 60 βαθμούς σε περίπτωση που υπερκαλύπτονται οι απαιτήσεις της μελέτης αλλά και τους 40 σε περίπτωση που δεν καλύπτονται πλήρως. 

Ο  Γενικός  Βαθμός  είναι   :    0, 70   x   (  Βαθμ.  Ομάδας  Α΄ )    +    0, 30   x  (  Βαθμ. Ομάδας  Β΄ )

 

                                                                             

                                                                                 Γενικός    Βαθμός

Η  Ανοιγμένη   Προσφορά   Είναι    :           ————————————    =

                                                                           Οικονομική  Προσφορά

           

        

Σημείωση: Συμφερότερη είναι αυτή που παρουσιάζει το μεγαλύτερο λόγο του αθροίσματος των σταθμισμένων βαθμολογιών προς την ανηγμένη τιμή προσφοράς.

 

 

9) Ο χρόνος παράδοσης ορίζεται σε τριάντα ( 30 ) ημέρες, από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης ενώ ως τόπος παράδοσης, ορίζεται η έδρα του Δήμου Δίου Ολύμπου.

Κατά την παράδοση του οχήματος, ο προμηθευτής οφείλει να προσκομίσει τεχνικά εγχειρίδια λειτουργίας και συντήρησης στην Ελληνική γλώσσα.

 

10) Η πληρωμή ολόκληρης της συμβατικής αξίας των αγαθών θα γίνει μετά την οριστική παραλαβή των υλικών, με την έκδοση χρηματικού εντάλματος που θα συνοδεύεται από τα νόμιμα δικαιολογητικά.

 

11) Τον προμηθευτή βαρύνουν όλες οι νόμιμες κρατήσεις (ΥΠΕΡ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ 0,10%  ΚΛΠ). καθώς και η κράτηση για φόρο εισοδήματος, πλην του Φ.Π.Α., που βαρύνει το Δήμο. Επίσης η δαπάνη της δημοσίευσης θα βαρύνει τον προμηθευτή.

12) Για την καλή εκτέλεση των όρων της σύμβασης, οι προμηθευτές είναι υποχρεωμένοι να καταθέτουν εγγυητική επιστολή που να καλύπτει το 3% της συνολικής συμβατικής αξίας των ειδών, χωρίς Φ.Π.Α..

 

Εάν ο προμηθευτής στον οποίο έγινε η ανακοίνωση, δεν προσέλθει να υπογράψει την σύμβαση κηρύσσεται ΕΚΠΤΩΤΟΣ με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ύστερα από γνωμοδότηση του αρμοδίου οργάνου, σύμφωνα με τα οριζόμενα στα άρθρα 34 και 35 της Υπ. Απ. 11389/1993.

 

13) Οι όροι και τα δικαιολογητικά που αναφέρονται στην με αριθμ. 16/2016 μελέτη της Τ.Υ. ισχύουν έστω και αν δεν αναφέρονται στην παρούσα.

 

 

14) Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στα γραφεία του Δήμου ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ, οδός Αγίου Νικολάου 15 στα τηλέφωνα 2352350155 και 2352350148, Γραφείο προμηθειών καθώς επίσης και  στην ιστοσελίδα του Δήμου www.dion-olympos.gr όπου θα παρέχεται ελεύθερη, άμεση και πλήρης πρόσβαση στη Συγγραφή Υποχρεώσεων και τα λοιπά τεύχη του παρόντος διαγωνισμού.

 

                                                                                 

                                                                      Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ     

 

 

                                                         ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ι. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

Κοινοποίηση :

  1. Υπηρεσίες του Δήμου
  2. Επιτροπή Διαγωνισμού

 

e8n

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

        ΝΟΜΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ

Αρ.μελέτης: 16/2016

 

ΦΟΡΕΑΣ: ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ

 

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ:ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ Δ.Ε. ΔΙΟΥ

 

 

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

 

α/α Είδος προμήθειας Ποσότητα Τιμή ανά Μονάδα Δαπάνη
(€)
1 ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ Δ.Ε. ΔΙΟΥ 1 …………. ………….
   

 

ΣΥΝΟΛΟ
  ΦΠΑ 23% ………….
ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ………….

 

  

   Λιτόχωρο       /     /2016

   Ο προσφέρων

     (Υπογραφή – Σφραγίδα)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ  ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ  ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ
ΤΕΧΝΙΚΗ  ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΑΡ.  ΜΕΛΕΤΗΣ :
16/2016

ΕΡΓΟ: «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ  ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΙΟΥ»   

 

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ:

 

73.800,00
ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ / ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΣ
ΑΠΟΦΑΣΗ ΨΗΦΙΣΗΣ ΠΙΣΤΩΣΗΣ / ΠΟΣΟ

 

ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ  ΠΙΣΤΩΣΗΣ

 

 

ΤΡΟΠΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ

 

 

ΦΟΡΕΑΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ

 

ΑΠΟΦΑΣΗ

ΕΓΚΡΙΣΗΣ

 

ΠΟΣΟ

ΔΑΝΕΙΟ
ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΠΟΡΟΙ
ΣΑΤΑ Χ

 

 

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ / ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

 

ΥΠΟΓΡΑΦΗ

 

 

Ο  ΣΥΝΤΑΞΑΣ

 

ΘΕΩΡΗΘΗΚΕ

 

ΛΙΤΟΧΩΡΟ 07/03/2016

 

 ΕΛΛΗΝΙΚΗ   ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦ.  ΚΕΝΤΡ.  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ  ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ                                                            

ΤΕΧΝΙΚΗ   ΥΠΗΡΕΣΙΑ

 

 ΑΡΙΘΜΟΣ    ΜΕΛΕΤΗΣ   :  16 /  2016

 ΜΕΛΕΤΗ  : «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ  ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΙΟΥ»

 

1.ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΔΑΠΑΝΗΣ    :    60.000,00€

 

  1. ΔΑΠΑΝΗ για   Φ. Π. Α.   23  % )               :           13.800,00 €

 

  1. Ο Λ Ι Κ Η Δ Α Π Α Ν Η :                               73.800,00 €

 

Λιτόχωρο : 07 – 03– 2016

 

Ο Προϊστάμενος

Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦ.  ΚΕΝΤΡ.  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ  ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ

ΤΕΧΝΙΚΗ      ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΑΡΙΘ. ΜΕΛ  :16/2016     

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ :  ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ  ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ Δ. Ε. ΔΙΟΥ

Μ Ε Λ Ε Τ Η

Με την μελέτη αυτή προβλέπεται η «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ  ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟΥ». Ο κινητήρας του θα είναι πετρελαιοκίνητος ( DIESEL ).Το εν λόγω ΄΄ Απορριμματοφόρο Αυτοκίνητο ΄΄  θα  καλύψει   ανάγκες  της Υπηρεσίας Καθαριότητας θα είναι πλήρες και κατάλληλο για την  συλλογή – μεταφορά και την εκφόρτωση των Αστικών Απορριμμάτων.

 

2ον.  Η Δαπάνη για την προμήθεια  προϋπολογίζεται στο ποσό των: 60.000,00 , πλέον 13.800,00  €  για  Φ. Π. Α  23 %Ή τ ο ιΣυνολική  Απαιτούμενη  Δαπάνη  σε  Euro  εκ  :  73.800,00   μετά  του  Φ. Π. Α  23 %. . Ο ανάδοχος  θα είναι αυτός που θα καταθέσει τη συμφερότερη προσφορά η οποία θα προκύπτει τόσο από την τελική τιμή του υπό προμήθεια προϊόντος όσο και από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του.   

Η  δε  Χρηματοδότηση  θα γίνει  από  ΣΑΤΑ

 

3ον. Ακριβής περιγραφή των Ζητουμένων ειδών μετά των ποσοτήτων υπάρχουν στις Τεχνικές προδιαγραφές, Πίνακα προσμέτρησης – Ενδεικτικό  Τιμολόγιο και στον Ενδεικτικό Προϋπολογισμό της παρούσας μελέτης.

 

4ον. Ο Ανάδοχος της προμήθειας Βαρύνεται με τα Έξοδα :   Της  ασφαλούς μεταφοράς και της παράδοσης του  παραπάνω οχήματος στον Δήμο Δίου – Ολύμπου , καθώς και για κάθε άλλη Νόμιμη Δαπάνη που τυχόν απαιτείται ώστε το εν λόγω όχημα  να περιέλθει στον Δήμο μας ελεύθερο και έτοιμο για  κάθε  Νόμιμη  χρήση . Επίσης  ο Ανάδοχος θα βαρύνεται και  με τις Νόμιμες Κρατήσεις που αναλογούν και  θα ισχύουν κατά τον  χρόνο Υπογραφής  της σχετικής Σύμβασης  επί  της βασικής  συμβατικής δαπάνης  του  εν λόγω οχήματος, [  χωρίς τον Φ. Π. Α  23  % ]

5ονΗ προμήθεια θα εκτελεστεί σύμφωνα με τις Διατάξεις του Ν. 2286 / 95 σχετικά με τις Προμήθειες του Δημόσιου  Τομέα και ρυθμίσεις συναφών Θεμάτων και  με  την  Α π ό φ α σ η 11389 / 93 του Υπουργού Εσωτερικών σχετικά με τον Ενιαίο Κανονισμό Προμηθειών των Οργανισμών  Τοπικής  Αυτοδιοίκησης  του  « Ε. Κ. Π. Ο. Τ. Α ».  και ύστερα :

 

6ον Ο  Χρόνος Εγγύησης  του  υπό  προμήθεια  απορριμματοφόρου ,θα  είναι  ενός  ( 1 )  Έτους  τουλάχιστον.

 

Λιτόχωρο   07 – 03 – 2016

 

 

 

Ο Προϊστάμενος

Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦ.  ΚΕΝΤΡ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ   ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ

ΤΕΧΝΙΚΗ      ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΑΡΙΘ. ΜΕΛ  : 16/2016     

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ :  «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ  ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ Δ. Ε. ΔΙΟΥ».

 

 

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

 

  • Άρθρο 1 Περιγραφή και προορισμός

 

Το απορριμματοφόρο όχημα, θα αποτελείται από φορτηγό πλαίσιο που θα φέρει κατάλληλου τύπου υπερκατασκευή και θα χρησιμοποιηθεί για την μηχανική ( με κάδους ) ή χειρωνακτική ( με τα χέρια ) αποκομιδή και μεταφορά απορριμμάτων.

Όλα τα εξαρτήματα της υπερκατασκευής πριν από την βαφή θα καθαριστούν και θα υποστούν απολίπανση και θα ακολουθήσει προσεκτικό αστάρωμα όλων των επιφανειών.

Η βαφή πρέπει να γίνει με ειδικά χρώματα, ανθεκτικά στο χρόνο και τη διάβρωση.

Το απορριμματοφόρο όχημα ( φορτηγό πλαίσιο και υπερκατασκευή ) θα βαφεί εξωτερικά με χρώμα λευκό και θα αναγραφούν τα χαρακτηριστικά του Δήμου με μεγάλης διάστασης αυτοκόλλητα χρώματος μαύρου. (ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ).

 

  • Άρθρο 2 Περιγραφή αυτοκινήτου πλαισίου – Τεχνικά και λειτουργικά χαρακτηριστικά

 

Το πλαίσιο να είναι ειδικά στιβαρής κατασκευής, μοντέλο με έτος πρώτης κυκλοφορίας το έτος 2007 ή νεώτερο, τελείως προωθημένης οδήγησης με το τιμόνι υδραυλικό, που θα βρίσκεται στο αριστερό μέρος και θα διαθέτει έγκριση τύπου του αρμόδιου Υπουργείου.

 

Το μέγιστο επιτρεπόμενο μικτό βάρος του πλαισίου θα είναι από 18,0 έως και 20,0 τ.ν.

 

Ο θάλαμος οδήγησης, πρέπει να είναι τελείως προωθημένης οδήγησης, ανακλινόμενου τύπου καθώς και ειδικής για απορριμματοφόρα οχήματα κατασκευής, πρέπει να φέρει κάθισμα οδηγού ρυθμιζόμενου τύπου με αέρα και κάθισμα για δύο συνοδηγούς, ταμπλώ με τα συνήθη όργανα ελέγχου και φωτεινά σήματα, ανεμοθώρακα από γυαλί SECURIT ή παρόμοιου τύπου ασφάλειας, θερμική μόνωση με επένδυση από πλαστικό δέρμα, δύο ηλεκτρικούς υαλοκαθαριστήρες, δύο αλεξήλια ρυθμιζόμενης θέσης, δάπεδο καλυμμένο από πλαστικά ταπέτα, σύστημα θερμάνσεως με δυνατότητα εισαγωγής μέσα στο θαλαμίσκο μη θερμαινόμενου φρέσκου αέρα, πλαφονιέρα φωτισμού, ρευματοδότη για την τοποθέτηση μπαλαντέζας και γενικά κάθε εξάρτημα ενός θαλαμίσκου συγχρόνου αυτοκινήτου.

 

Θα φέρει πετρελαιοκινητήρα, με ιπποδύναμη 280 HP, τουλάχιστον.

Θα είναι αντιρρυπαντικής τεχνολογίας σύμφωνα με την σχετική οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EURO 3) τουλάχιστον.

Απαραίτητη είναι η προσκόμιση διαγραμμάτων ισχύος και ροπής στρέψης του κινητήρα.

 

Το σύστημα μετάδοσης κίνησης πρέπει να αποτελείται από κιβώτιο ταχυτήτων που πρέπει να είναι τουλάχιστον έξι ( 6 ) ταχυτήτων εμπροσθοπορείας και μιας οπισθοπορείας, από συμπλέκτη που πρέπει να είναι ισχυρής κατασκευής ξηρού τύπου και διαφορικό και ημιαξόνια γνήσια του εργοστασίου κατασκευής.

Σε περίπτωση που κατά τον χρόνο εγγύησης πάθουν ζημιά το διαφορικό, τη μηχανή ή το κιβώτιο ταχυτήτων, ο προμηθευτής οφείλει να το αλλάξει άμεσα.

 

Το σύστημα πεδήσεως πρέπει να εξασφαλίζει απόλυτα το αυτοκίνητο και τους επιβαίνοντες.

Το αυτοκίνητο να είναι εφοδιασμένο με φρένα διπλού κυκλώματος, θα διαθέτει σύστημα αντιπλοκαρίσματος (ABS) και σύστημα κατανομής πίεσης πέδησης και χειρόφρενο που θα επενεργεί στους πίσω τροχούς.

Θα φέρει δύο άξονες, με μηχανική ανάρτηση ημιελλειπτικών φύλλων, με τηλεσκοπικά αμορτισέρ διπλής ενεργείας και αντιστρεπτική ράβδο.

Ο εμπρόσθιος άξονας θα είναι ο διευθυντήριος και θα φέρει μονά ελαστικά επίσωτρα ενώ ο οπίσθιος θα είναι ο κινητήριος και θα φέρει διπλά ελαστικά επίσωτρα. Τα ελαστικά θα είναι καινούργια γνωστής επώνυμης εταιρείας.

 

Όσον αφορά τις διαστάσεις, θα προτιμηθεί όχημα με μεταξόνιο εώς 4.50 μέτρα.

 

Η φόρτιση των αξόνων του οχήματος συμπεριλαμβανομένων όλων των μηχανισμών της υπερκατασκευής δεν επιτρέπεται να είναι ανώτερη της μεγίστης επιτρεπομένης φόρτισης κατ’ άξονα και συνολικά για το πλαίσιο.

 

Το αυτοκίνητο θα φέρει τον ακόλουθο βασικό εξοπλισμό :

 

  • Εφεδρικό τροχό πλήρη (ζάντα και ελαστικό)
  • Σειρά συνήθων εργαλείων για τις μικροβλάβες και την συντήρηση του
  • Ένα ( 1 ) πυροσβεστήρα , σύμφωνα με τον ΚΟΚ
  • Ένα ( 1 ) τρίγωνο βλαβών
  • Ένα ( 1 ) φαρμακείο αυτοκινήτου
  • Ταχογράφο
  • Βιβλία συντήρησης και επισκευής – πλαισίου και υπερκατασκευής .

 

Το αυτοκίνητο πρέπει να έχει πλήρη ηλεκτρική εγκατάσταση φωτισμού και σημάτων για την κυκλοφορία, σύμφωνα με τον ισχύοντα Κ.Ο.Κ., να είναι εφοδιασμένο με τους απαραίτητους προβολείς, προβλεπόμενους καθρέπτες, φωτιστικά σώματα, ηχητικά σήματα και ηχητικό σύστημα επικοινωνίας των εργατών με τον οδηγό, δύο περιστρεφόμενους φάρους και ηλεκτρική εγκατάσταση για νυχτερινή εργασία κ.λπ.

Κατά τη χρονική περίοδο της εγγύησης καλής λειτουργίας σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να παρουσιάσει ρήγμα ή να στραβώσει κατά την χρήση του, για φορτίο ακόμα και μέχρι 20 % μεγαλύτερο από το ανώτατο επιτρεπόμενο φορτίο.

Στη περίπτωση που διαπιστωθεί τέτοιο ελάττωμα ο προμηθευτής υποχρεούται χωρίς αντίρρηση να παραλάβει το αυτοκίνητο , να ενεργήσει για την επισκευή του πλαισίου και κατόπιν επιθεώρησης του στο Υπουργείο συγκοινωνιών να το παραδώσει μέσα σε δύο (2) εβδομάδες το αργότερο.

 

Άρθρο 3 Υπερκατασκευή – Τεχνικά και λειτουργικά χαρακτηριστικά

    

Η υπερκατασκευή θα είναι καινούρια και θα έχει χωρητικότητα σε απορρίμματα περίπου 16,0 κμ.

 

Σώμα υπερκατασκευής

Το σώμα θα είναι εξ’ ολοκλήρου μεταλλικό και θα περιλαμβάνει το χώρο φόρτωσης των απορριμμάτων, εντελώς κλειστό με θυρίδα φόρτωσης στο πίσω μέρος έτσι ώστε τα απορρίμματα να είναι τελείως αθέατα.

Περιμετρικά το υλικό κατασκευής του να είναι χαλυβδοέλασμα τουλάχιστον St 37-2 , πάχους ( 3 ) χιλιοστών διαμορφωμένο με κυρτά λεία πλαϊνά – με ποινή αποκλεισμού.

Το δάπεδο του είναι χαλυβδοέλασμα τουλάχιστον St 37-2, πάχους ( 4 ) χιλιοστών.

 

Μεταλλική πλάκα συμπίεσης απορριμμάτων και εκφόρτωσης

Εντός του σώματος και σε όλο το μήκος του, θα κινείται μεταλλική πλάκα συμπίεσης και εκφόρτωσης των απορριμμάτων .

Ένας ισχυρός υδραυλικός κύλινδρος, διπλής  ενεργείας, θα μετακινεί την μεταλλική αυτή πλάκα.

Η πλάκα αυτή, εκτός από τον ρόλο της συμπίεσης των απορριμμάτων, θα εκφορτώνει τα απορρίμματα με την κίνησή της προς τα έξω, χωρίς ανατροπή της κιβωτάμαξας, ενδεχόμενα και σε άλλο μεγαλύτερης χωρητικότητας απορριμματοφόρο.

 

Υδραυλικά χειριστήρια – ελαιοδεξαμενή

Στην αριστερή  πλευρά της μετώπης του σώματος θα υπάρχει το υδραυλικό χειριστήριο  ελέγχου των :

α) του κυλίνδρου εκφόρτωσης απορριμμάτων και

β) των κυλίνδρων του μηχανισμού συμπίεσης.

Στην δεξιά πλευρά της μετώπης του σώματος θα υπάρχει η δεξαμενή ελαίου της υπερκατασκευής που θα είναι εξοπλισμένη με :

α) φίλτρο αναρρόφησης λαδιού , β) φίλτρο επιστρεφόμενων λαδιών , γ) πώμα πλήρωσης που είναι ταυτόχρονα αναπνευστήρας και δ) δείκτη ένδειξης στάθμης με θερμόμετρο ελαίου.

 

Θυρίδα φόρτωσης / εκφόρτωσης

Στο πίσω μέρος της υπερκατασκευής θα βρίσκεται η θυρίδα φόρτωσης / εκφόρτωσης.

 

Μηχανισμός συμπίεσης και εκφόρτωση

Με ποινή αποκλεισμού, εντός του σώματος της υπερκατασκευής, θα είναι αναρτημένος ο μηχανισμός συμπίεσης των απορριμμάτων, αποτελούμενος από αρθρωτά συνδεδεμένες πλάκες σάρωσης και συμπίεσης των απορριμμάτων.

Η κίνηση κάθε πλάκας θα επιτυγχάνεται με ζεύγος κυλίνδρων διπλής ενέργειας.

Ο χειρισμός του μηχανισμού συμπίεσης των απορριμμάτων γίνεται αυτόματα ( συνεχής και μονός κύκλος ) και χειροκίνητα από το χειρομοχλό του ηλεκτρικού χειριστηρίου .

Δεν θα αξιολογηθεί, διαφορετικού είδους σύστημα συμπίεσης ( πχ. ενιαία πλάκα συμπίεσης), διότι είναι απαραίτητο στοιχείο, η διατήρηση του χαμηλού ύψους του οχήματος κατά τη λειτουργία του.

Η εκφόρτωση θα επιτυγχάνεται καταρχήν με ανύψωση του μηχανισμού συμπίεσης και το άνοιγμα – εφ’ όσον υπάρχει της πίσω πόρτας ή άλλου μηχανισμού, που δεν επιτρέπει την θέα των απορριμμάτων αλλά επιτρέπει την αυξομείωση του ύψους φόρτωσης, εντός ασφαλών ορίων για τους εργαζόμενους – χειριστές.

Στη συνέχεια θα μετακινείται η πλάκα εκφόρτωσης για την εκκένωση του σώματος από τα απορρίμματα, τα οποία θα υπάρχει δυνατότητα να εκφορτώνονται σε μεγαλύτερο απορριμματοφόρο όχημα.

 

Υδραυλικό και ηλεκτρικό κύκλωμα – μετάδοση κίνησης

Το υδραυλικό σύστημα του απορριμματοφόρου θα παίρνει κίνηση από το δυναμολήπτη (Ρ.Τ.Ο.) του κιβωτίου ταχυτήτων του οχήματος μέσω βοηθητικού κιβωτίου και αντλίας ή αντλιών λαδιού, ενώ επαφίεται στη σχεδίαση κάθε κατασκευαστή.

Όλες οι γραμμές, (μεταλλικές σωληνώσεις και ελαστικοί σωλήνες) θα είναι ορατές και επισκέψιμες για την αντιμετώπιση διαφόρων επισκευών.

Το υδραυλικό σύστημα θα είναι εφοδιασμένο με βαλβίδα ανακούφισης για αποφυγή αλόγιστων υπερφορτώσεων της κιβωτάμαξας .

Όλες οι γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος είναι τοποθετημένες σε στεγανούς αγωγούς και αν χρειασθεί αντικατάσταση, αυτή γίνεται χωρίς να χρειασθεί να ανοιχθούν τρύπες με οξυγόνο στην κιβωτάμαξα.

Ένας αναλάμποντας φάρος τοποθετείται στο κέντρο της εμπρόσθιας μετώπης της υπερκατασκευής.

 

 

  • Άρθρο 4 Ανυψωτικός μηχανισμός – Τεχνικά και λειτουργικά χαρακτηριστικά

 

Το όχημα πρέπει να φέρει στο οπίσθιο μέρος του, ανοικτού ή κλειστού τύπου, πλήρως υδραυλικό ανυψωτικό μηχανισμό.

Όλοι οι προαναφερόμενοι τύποι θα είναι κατάλληλοι για την υποδοχή των τυποποιημένων κατά ΕΝ 840 κάδων απορριμμάτων, πλαστικών ή μεταλλικών, χωρητικότητας από 80 έως 1300 λτρ.

 

  • Άρθρο 5 Κυκλώματα υπερκατασκευής

 

Το υδραυλικό κύκλωμα θα παίρνει κίνηση από το δυναμολήπτη ( ΡΤΟ ) του οχήματος μέσω ισχυρής ή ισχυρών υδραυλικής-ών αντλίας-ών και θα φέρει αυτοματισμό αποσύμπλεξης χωρίς την συνεχή καταπόνηση του δυναμολήπτη.

Πρέπει να είναι εφοδιασμένο με βαλβίδα ανακούφισης για αποφυγή αλόγιστων υπερφορτώσεων. Όλες οι γραμμές του ηλεκτρικού κυκλώματος να είναι τοποθετημένες σε στεγανούς αγωγούς και αν χρειασθεί αντικατάσταση, αυτή να γίνεται χωρίς να χρειασθεί να ανοιχθούν τρύπες με οξυγόνο.

 

  • Άρθρο 6 Τεχνική αξία ( Λειτουργικότητα, αποδοτικότητα και ασφάλεια )

 

Για την αξιολόγηση του βαθμού λειτουργικότητας και αποδοτικότητας  λαμβάνονται υπόψη :

 

η αναλογία ισχύος ανά τόνο, η ακτίνα στροφής, η αναλογία ωφέλιμου φορτίου ανά κυβικό μέτρο χωρητικότητας του κυρίως σώματος.

 

Όσον αφορά την αξιολόγηση της ασφάλειας θα  ληφθούν υπόψη :

 

η τήρηση προτύπων της σειράς ΕΝ1501 και ο συντελεστής ασφαλείας των υδραυλικών σωληνώσεων.

 

Στην διάθεση της επιτροπή αξιολόγησης πρέπει να δηλωθεί ότι παρέχεται δείγμα οχήματος για την επίδειξη της λειτουργίας του προκειμένου να σχηματίσει πλήρη εικόνα για την λειτουργία, την αποδοτικότητα και την  και την ασφάλεια του μηχανήματος, σε τόπο που θα ορισθεί από κοινού. Η δαπάνη μετακίνησης της επιτροπής θα καλυφθεί από την αναθέτουσα αρχή.

 

  • Άρθρο 7 Ποιότητα και καταλληλότητα

 

Στην προσφορά να περιλαμβάνονται όλες οι εγκρίσεις και τα πιστοποιητικά κατασκευής και καταλληλότητας χρήσης του οχήματος σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία, δηλαδή :

 

έγκριση τύπου του αρμόδιου υπουργείου για την κυκλοφορία του φορτηγού πλαισίου ή του συνόλου του οχήματος,

δήλωση συμμόρφωσης σύμφωνα με τις βασικές απαιτήσεις υγείας και ασφάλειας ( ΠΔ 57/2010 ενσωμάτωση οδηγίας 2006/42/ΕΚ ) και κατά προτίμηση με τα πρότυπα της σειράς ΕΝ1501 της Ευρωπαϊκής επιτροπής τυποποίησης ( CEN ).

 

Το εργοστάσιο κατασκευής του προσφερόμενου οχήματος θα εφαρμόζει σύστημα διαχείρισης ποιότητας, για το σχεδιασμό, παραγωγή και τεχνική υποστήριξη, πιστοποιημένο κατά ISO 9001:2008 ή άλλο ισότιμο.

 

  • Άρθρο 8 Χρόνος και τόπος παράδοσης , εγγύηση και τεχνική υποστήριξη

 

Η προθεσμία παράδοσης, ορίζεται σε τριάντα ( 30 ) ημέρες, από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης ενώ ως τόπος παράδοσης, ορίζεται η έδρα του Δήμου Δίου Ολύμπου.

Κατά την παράδοση του οχήματος, ο προμηθευτής οφείλει να προσκομίσει τεχνικά εγχειρίδια λειτουργίας και συντήρησης στην Ελληνική γλώσσα.

 

(2) Για την υπερκατασκευή, η εγγύηση καλής λειτουργίας να είναι είκοσι τέσσερις ( 24 ) μηνών, τουλάχιστον, ενώ για το αυτοκίνητο πλαίσιο να είναι δώδεκα ( 12 ) μηνών, τουλάχιστον και θα ισχύουν από την ημερομηνία της προσωρινής παραλαβής .

 

(3) Ο προμηθευτής υποχρεούται να παρέχει τεχνική εξυπηρέτηση και με δική του φροντίδα και δαπάνη και σε χρονικό διάστημα όχι μεγαλύτερο των πέντε έως δέκα (5~10) εργάσιμων ημερών ( από την επίσημη ενημέρωσή του από τον Δήμο Δίου ολύμπου ) να αντικαθιστά κάθε εξάρτημά του που θα αποδειχθεί ελαττωματικό ή θα υποστεί βλάβη λόγω κακής κατασκευής, σε όλο το χρονικό διάστημα που ισχύει η εγγύηση καλής λειτουργίας.

 

(4) Ο προμηθευτής υποχρεούται κατά την κατάθεση της προσφοράς να συμπεριλάβει όλα τα απαραίτητα κατά την κρίση του τεχνικά φυλλάδια, κατά προτίμηση στην Ελληνική γλώσσα και να δηλώσει ότι αναλαμβάνει την υποχρέωση να εκπαιδεύσει με δική του δαπάνη το τεχνικό προσωπικό του Δήμου Δίου Ολύμπου ( τουλάχιστον 2 άτομα ) στον χειρισμό και την συντήρηση.

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦ.  ΚΕΝΤΡ.  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ   ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ

ΤΕΧΝΙΚΗ      ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΑΡΙΘ. ΜΕΛ  :  16/2016    

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ :  «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ  ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ Δ. Ε. ΔΙΟΥ».

 

ΠΙΝΑΚΑΣ :    «   Κ Ρ Ι Τ Η Ρ Ι Ω Ν   Α Ξ Ι Ο Λ Ο Γ Η Σ Η Σ  »  για την Προμήθεια

του  εν λόγω ΄΄  Απορριμματοφόρου   Αυτοκινήτου ΄΄.

 

 

 

Α/Α

 

ΚΡΙΤΗΡΙΑ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ

ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ

   ΜΕΡΙΚΗ    0ΛΙΚΗ
  1 2 3 4
Α΄.       Ο Μ Α Δ Α     Κ Ρ Ι Τ Η Ρ Ι Ω Ν
1 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΙΣΧΥΣ  ΚΙΝΗΤΗΡΑ  5  %  

 

 

 

 

50  %

 

 

 

 

 

70 %

2 ΠΑΛΑΙΟΤΗΤΑ  ΟΧΗΜΑΤΟΣ  10  %
3 ΣΤΟΙΧΕΙΑ   ΥΠΕΡΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ 10  %
4 ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ  

10  %

5 ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ  Υ / Κ 10 %
Β΄.       Ο Μ Α Δ Α      Κ Ρ Ι Τ Η Ρ Ι Ω Ν
1 ΕΓΓΥΗΣΗ  ΚΑΛΗΣ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 20  %  

 

50 %

 

 

30 %

  

    2

ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ – ΣΕΡΒΙΣ-ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ  

20  %

3 ΧΡΟΝΟΣ   ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ 10  %
 

1

 

ΓΕΝΙΚΟ    ΣΥΝΟΛΟ

 

 100  %

 

100  %

 

100  %

Σημείωση η βαθμολογία κάθε ομάδας  κριτηρίων (Α , Β) μπορεί να φτάσει στους 60 βαθμούς σε περίπτωση που υπερκαλύπτονται οι απαιτήσεις της μελέτης αλλά και τους 40 σε περίπτωση που δεν καλύπτονται πλήρως. 

Ο  Γενικός  Βαθμός  είναι   :    0, 70   x   (  Βαθμ.  Ομάδας  Α΄ )    +    0, 30   x  (  Βαθμ. Ομάδας  Β΄ )

 

                                                                             

                                                                                 Γενικός    Βαθμός

Η  Ανοιγμένη   Προσφορά   Είναι    :           ————————————    =

                                                                           Οικονομική  Προσφορά

               

        

Σημείωση: Συμφερότερη είναι αυτή που παρουσιάζει το μεγαλύτερο λόγο του αθροίσματος των σταθμισμένων βαθμολογιών προς την ανηγμένη τιμή προσφοράς.

 

 

     Ε Θ Ε Ω Ρ Η Θ Η                                                                   ΛΙΤΟΧΩΡΟ 7-3-2016

 

                                                                                                                            

Ο Προϊστάμενος

Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦ.  ΚΕΝΤΡ.  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ   ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ

ΤΕΧΝΙΚΗ      ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΑΡΙΘ. ΜΕΛ  : 16/2016     

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ :  «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ  ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ Δ. Ε. ΔΙΟΥ».

 

 

 

Π Ρ Ο Μ Ε Τ Ρ Η Σ Η    Υ Λ Ι Κ Ω Ν

 

 

 Α / Α Ε Ι Δ Ο Σ     Π Ρ Ο Μ Η Θ Ε Ι Α Σ

Π Ε Ρ Ι Γ Ρ Α Φ Η

 

Α / Τ

ΕΙΔΟΣ

ΜΟΝΑΔΟΣ

ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ

     Σε  Τεμ.

 

 

1

 

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ :  «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ  ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ Δ. Ε. ΔΙΟΥ».

 

 

 

 

 

1

 

 

 

Τεμ.

 

 

 

1  

         
1 ΣΥΝΟΛΟ   ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΝΑ (1 )

                                                                                        

                   

 

 

 

 

 

Λιτόχωρο   07 – 03 – 2016

 

Ο Προϊστάμενος

 Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας

 

 ΕΛΛΗΝΙΚΗ    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦ.  ΚΕΝΤΡ.  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ    ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ

ΤΕΧΝΙΚΗ      ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΑΡΙΘ. ΜΕΛ  :16/2016     

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ :  «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ  ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ Δ. Ε. ΔΙΟΥ».

                                   

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ  ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ   ΜΕΛΕΤΗΣ

 

Α

/

Α

Ε Ι Δ Ο Σ    Π Ρ Ο Μ Η Θ Ε Ι Α Σ

Π Ε Ρ Ι Γ Ρ Α Φ Η

 

Α / Τ

 

Ε/Μ

 

ΠΟΣ.

ΤΙΜΗ

ΜΟΝ.

ΔΑΠΑΝΗ

ΣΕ    €

 

 

 

1

 

 

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ :  «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ  ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ Δ. Ε. ΔΙΟΥ».ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΗΣ  ΜΕΛΕΤΗΣ

 

 

 

 

 

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τεμ.

 

 

 

 

 

ΕΝΑ(1)

 

 

 

 

 

 

60.000,00

 

 

 

 

 

 

60.000,00

             
 

 1.

 

Σ  Υ  Ν  Ο  Λ  Ο  Ν     Δ  Α  Π  Α  Ν  Η  Σ            :

 

 

60.000,00

                                                                                                                                                                                                                        

        

                                                                                                          

     Ε Θ Ε Ω Ρ Η Θ Η                                                                   ΛΙΤΟΧΩΡΟ 7-3-2016

 

        Ο
Προϊστάμενος

     Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας

 

 

 

 

 

 ΕΛΛΗΝΙΚΗ    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦ.  ΚΕΝΤΡ.  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ   ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ

ΤΕΧΝΙΚΗ      ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΑΡΙΘ. ΜΕΛ  :   16/2016   

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ :  «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ  ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ Δ. Ε. ΔΙΟΥ».

 

 

 

 

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ  ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ     ΜΕΛΕΤΗΣ

 

 

 

Α /

Α

Ε Ι Δ Ο Σ     Π Ρ Ο Μ Η Θ Ε Ι Α Σ

Π Ε Ρ Ι Γ Ρ Α Φ Η

 

Α / Τ

 

Ε / Μ

 

ΠΟΣΟΤΗΣ

ΤΙΜΗ

ΜΟΝ.

ΔΑΠΑΝΗ

ΣΕ    €

1 2 3 4 5 6
ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ :  «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ  ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ Δ. Ε. ΔΙΟΥ».
 

 

 1

 

 

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ :  «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ  ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ Δ. Ε. ΔΙΟΥ».

 

 

 

 

 

1

 

 

 

 

 

Τεμ.

 

 

 

 

 

ΕΝΑ   (1 )

 

 

 

 

60.000,00

 

 

 

 

60.000,00

 
1.             Σ  Υ  Ν  Ο Λ  Ο  Ν                        : 60.000,00
2. Σ Υ Ν Ο Λ Ο Ν          Φ. Π. Α.  23  %        :   13.800,00
3. Σ Υ Ν Ο Λ Ο Ν      Δ Α Π Α Ν Η Σ          : 73.800,00

                                                                                                                                  

 

 

 

     Ε Θ Ε Ω Ρ Η Θ Η                                                                   ΛΙΤΟΧΩΡΟ 7-3-2016

                                                                                                                              Ο                              

                                                                                                Προϊστάμενος

                                                                                            Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΙΔΙΚΗ – ΓΕΝΙΚΗ   ΣΥΓΓΡΑΦΗ    ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ

 

Ά ρ θ ρ ο   1 ο  :    Αντικείμενο  της   Προμήθειας.

       Για   την   προμήθεια  «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ  ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ Δ. Ε. ΔΙΟΥ».

 σε  κανονική  λειτουργία το οποίο θα καλύπτει πλήρως τις τεχνικές προδιαγραφές της παρούσας μελέτης. Η προμήθεια – παράδοση θα γίνει ύστερα από πρόχειρο διαγωνισμό  με  σφραγισμένες   προσφορές και με  κριτήριο επιλογής την  Συμφερότερη   προσφορά  κατόπιν  Αξιολογήσεως  ( Οικονομοτεχνική Αξιολόγηση ) από   την επιτροπή αξιολόγησης του  Δήμου Δίου – Ολύμπου

      Το εν λόγω απορριμματοφόρο  θα  καλύψει ανάγκες αποκομιδής απορριμμάτων στην Δ.Ε. Δίου

 

 

Ά ρ θ ρ ο   2 ο  :   Ισχύουσες   Διατάξεις.

Για την διενέργεια του παρόντος διαγωνισμού και την εκτέλεση της προμήθειας ισχύουν:

 

Α ):Η με αριθμό 11.389 / 93 Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών « Περί εκδόσεως του Ενιαίου Κανονισμού  Προμηθειών   Ο Τ Α (  Φ Ε Κ  Β. 185 /  23 – 3 – 93 ) του   «  Ε. Κ. Π. Ο. Τ. Α ».

Β  ):   Το Π. Δ. 410 /  95  « Δημοτικός  και  Κοινοτικός  Κώδικας ».

Γ )Το Π. Δ. 105 / 89 « Προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας περί Κρατικών Προμηθειών  προς το Κοινοτικό  Δίκαιο  κ. ο. κ.  »  για Θέματα  που  δεν  ρυθμίζονται  από  τις  άνω   Διατάξεις  ( α  και   β  ).

Δ )Του εν ισχύει  Δ. Κ. Κ. Π. Δ. 410 / 1995 ).

Ε ) Το  Ν. 2286 /  95 « Προμήθειες  του Δημοσίου  Τομέα  και ρυθμίσεις    συναφών  θεμάτων ».

Στ ):  Το Ν. 2503  /  97  που αφορά τροποποιήσεις του προηγουμένου.

Ζ )Την αριθ. 21 406 /  18 – 6 – 98 Κοινή Υπουργική Απόφαση Υπουργών  ΕΣ. Δ. Δ. Α. και Ανάπτυξης.

 

 

Ά ρ θ ρ ο   3 ο  :   Ειδικές   Παρατηρήσεις.

α. Όλες οι  Νόμιμες   Κρατήσεις  βαρύνουν  τον   Ανάδοχο  της Προμήθειας  και θα συμπεριλαμβάνονται  στην προσφερόμενη  Τιμή.  Επίσης τον  Ανάδοχο βαρύνουν  οι  Δαπάνες μεταφοράς  του υπό προμήθεια οχήματος  αυτοκινήτων, καθώς επίσης και η δαπάνη δημοσίευσης της διακήρυξης της εν λόγω προμήθειας 

β. Μετά της  προσφοράς θα υποβληθεί  και  τεύχος  τεχνικών προδιαγραφών του απορριμματοφόρου και ότι άλλο στοιχείο υπάρχει,  ή κρίνεται απαραίτητο και ως τέτοια μπορεί να είναι τα τυχόν  Έντυπα  του  Εργοστασίου   Κατασκευής, καθώς  και το ειδικό  τεχνικό βιβλίο λειτουργίας του κάθε μηχανήματος. Η τεχνική προσφορά θα κατατεθεί σε χωριστό φάκελο με την ένδειξη «Τεχνική Προσφορά»

γ. Δια των Προσφορών θα καθορίζεται ο Χρόνος Παράδοσης του μηχανήματος  σε κατάσταση πλήρους και ασφαλούς Λειτουργίας και κυκλοφορίας. Θα είναι εξοπλισμένο ( πλήρως ) και όπως προδιαγράφεται στην παρούσα, καθώς  και  ο Χρόνος  Εγγύησης των.

δ.  Θα ληφθεί  υπόψη  ιδιαίτερα  η  δυνατότητα  πλήρους  τεχνικής  υποστήριξης(εργασία και ανταλλακτικά)  σε  τοπικό επίπεδο.

ε.  Όλα τα προσφερόμενα  είδη  των  ( μηχανημάτων )  ανεξαρτήτως  τύπου και μεγέθους θα είναι  αρίστης κατάστασης  και  κατασκευής. 

 

 

 

 

στ. Για την  τελική  επιλογή του προμηθευτή, κριτήριο αποτελεί ο συνδυασμός  Συμφερότερης  προσφοράς, ο χρόνου παράδοσης, η  ποιότητας  των μηχανημάτων βάση  της   τεχνικής   προδιαγραφής και των κριτηρίων αξιολόγησης , καθώς  και  της   τεχνικής  Αξίας  και της αποδοτικότητα των,  της  Εγγύησης  Καλής Λειτουργίας, της  εξυπηρέτησης – Service  μετά την πώληση και της τεχνικής βοήθειας. Καθώς βεβαίως, τα λειτουργικά  και αισθητικά  χαρακτηριστικά.

ζ.  Το απορριμματοφόρο  θα είναι  Κατασκευής  Αναγνωρισμένου  και  Ευφήμως Γνωστού  Οίκου.    

η.  Η Οικονομική  Προσφορά  θα επιδοθεί  καλώς Σφραγισμένη σε χωριστό φάκελο.

Θ. Τα αναφερόμενα στο παράρτημα Α αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της Ειδικής – Γενικής συγγραφής υποχρεώσεων

 

 Ά ρ θ ρ ο   4 ο  :   Συμβατικά   Στοιχεία.

Συμβατικά  στοιχεία  κατά  σειρά  Ισχύος   ε ί ν α ι  :

α)   Η Σύμβαση

β ). Η  Διακήρυξη  του   Διαγωνισμού.

γ) Το τιμολόγιο και ο προϋπολογισμός της μελέτης

δ ).   Η     Ειδική   –  Γενική   Συγγραφή   Υποχρεώσεων.

ε ).  Τα  Τεχνικά   Στοιχεία  (  Τεχνική  περιγραφή  της μελέτης)

 

Ά ρ θ ρ ο   5 ο  :   Σύμβαση.

Ο  Ανάδοχος της προμήθειας μετά  την Έγκριση του  Αποτελέσματος και σύμφωνα  με το  Νόμο υποχρεούται  να  προσέλθει  σε  ορισμένο  Τόπο  και  Χρόνο,  όχι  μικρότερο  των  Πέντε  ( 5 ) Ημερών, ούτε  μεγαλύτερο  των   Δέκα  ( 10 ) Ημερών, να  Υπογράψει   τη  Σύμβαση   και  να καταθέσει  την  κατά  του  Άρθρου   ( 6 ), της παρούσας  Εγγύηση  για την  καλή  Εκτέλεση αυτής.

 

Ά ρ θ ρ ο     6 ο  :  Εγγύηση  Καλής  Εκτέλεσης  της  Σύμβασης – Χρόνος  Εγγύησης.

  1. 1. Η Εγγύηση  Καλής  Εκτέλεσης  της  Σύμβασης  καθορίζεται σε Δέκα  τοις Εκατό  ( 3 % ) επί της  Συμβατικής  Αξίας της προμήθειας, παρέχεται  δε  με  Εγγυητική  Επιστολή. Η  Εγγύηση Καλής  Εκτέλεσης  της  Σύμβασης   επιστρέφεται  στον  Ανάδοχο   της  προμήθειας  μετά  την παραλαβή  από την Αρμόδια  Επιτροπή  παραλαβής.
  2. 2. Ο Χρόνος  Εγγύησης του  υπό προμήθεια μηχανήματος μετρούμενος  από την  Ημερομηνία  της παραλαβής θα καθορισθεί  με την Προσφορά των  Διαγωνιζομένων και  ο  οποίος δεν Δύναται να  είναι  μικρότερος  των  Δώδεκα  ( 12 ) Μηνών.

Ά ρ θ ρ ο     7 ο  :  Τρόπος  Εκτέλεσης   της  Προμήθειας.

α. Αμέσως  μετά  την   Επίσημη   κατακύρωση   του Αποτελέσματος   του  Διαγωνισμού   ο αναδειχθείς  Προμηθευτής  του  συγκεκριμένου μηχανήματος  θα  προσκληθεί  για την Υπογραφή της Σύμβασης  που θα έχει καταρτισθεί  προσκομίζοντας εγγυητική   Επιστολή   Καλής Εκτέλεσης  της  προμήθειας  ανερχόμενης  στο  Ποσό  του τρία τοις Εκατό ( 3 % ) της Συμβατικής  Αξίας  του (  μηχανήματος ), για  τα  ανακηρύχθηκε  ανάδοχος – προμηθευτής,  ισχύος  Εξήντα  (  60  ) Ημέρες  Διάρκειας.  Αρχομένης  από  της Υπογραφής  της  Σχετικής  Σύμβασης.

β.  Από  της  Υπογραφής  της  Σύμβασης, ο  Χρόνος   παράδοσης  του μηχανήματος θα είναι  Οριζόμενος  δια της Προσφοράς  του  προμηθευτού, ο  οποίος  σε καμία  περίπτωση  δεν μπορεί να Ξεπερνά τις  τριάντα  (  30  )  Ημέρες. Σε περίπτωση  που  στην προσφορά  δεν  ορίζεται  χρόνος  Παράδοσης  των  υπό  προμήθεια ειδών. Νοείται  ως χρόνος παράδοσης  οι τριάντα  ( 30 ) Ημέρες  από της Υπογραφής της Σχετικής  Σύμβασης.

 

γ. Ο Προμηθευτής  που θα υπογράψει την Σύμβαση  προμήθειας  του μηχανήματος, αναλαμβάνει  την  υποχρέωση  ότι   το υπό προμήθεια  μηχάνημα θα είναι  κατάλληλο και έτοιμο για κάθε νόμιμη χρήση με ζητούμενο να ανταποκριθεί πλήρως προς το σκοπό τον οποίο και προορίζονται  να χρησιμοποιηθούν.  

 

Ά ρ θ ρ ο     8 ο  :  Ποινικές  Ρήτρες  – Έκπτωση   του  Αναδόχου.

Σε περίπτωση  υπέρβασης  των κατά το  Ά ρ θ ρ ο ( 7 ), της παρούσας  οριζομένων προθεσμιών παράδοσης του υπό Προμήθεια απορριμματοφόρο ( ειδών ) παρέχεται το Δικαίωμα στον Δήμο  Δίου – Ολύμπου  να  επιβάλει  στον  Προμηθευτή  την  προβλεπόμενη  από  τον   Νόμο  Ποινική   Ρήτρα, δηλ. (  κυρώσεις  ), σύμφωνα   με  το   Άρθρο  (  35  )   του   «   Ε. Κ. Π. Ο. Τ. Α  ».

 Ά ρ θ ρ ο     9 ο  : Πλημμελής  Κατασκευή.

Εάν  η κατασκευή  και η  λειτουργία  του υπό  προμήθεια απορριμματοφόρο ( ειδών ) δεν  είναι Σύμφωνα  με  τους Όρους της  Σύμβασης  ή  εμφανίζει  ελαττώματα  ή  κακοτεχνίες  ο  Ανάδοχος  υποχρεούται να αντικαταστήσει, να  βελτιώσει  ή  και   αντικαταστήσει  ακόμη   το μηχάνημα   εάν   καταστεί  αυτό αναγκαίο   όπως  Ορίζουν  οι  Ισχύουσες   Διατάξεις.

 

 

 

Ά ρ θ ρ ο     10 ο  :   Παραλαβή   Ειδών.

Η  Παραλαβή  θα  γίνει  την Ημέρα  που θα  προσκομισθεί το μηχάνημα(με έξοδα και ευθύνη του αναδόχου)  σε κανονική λειτουργία παράδοση  στα Αμαξοστάσια του Δήμου Δίου – Ολύμπου ( πρώην Σφαγεία Λιτοχώρου)  και  στο τηλ.  ( 23523 5 0160 ) 

Ενώ  παράλληλα  τονίζεται  πως  :

  1. 1. Εάν β ρ ε θ ε ί από την Επιτροπή  Παραλαβής  και  σύμφωνα  με  το   Ά ρ θ ρ ο  (  28  ) της   Υπουργικής  Απόφασης  11389 / 93,   περί  του «    Ε. Κ. Π. Ο. Τ. Α  », ότι στο μηχάνημα  ή  στα  επί μέρους συστήματα του  υπάρχουν τυχόν προβλήματα, ή  δεν  πληρούν τις τεχνικές  προδιαγραφές  της   Μελέτης  και  της Σύμβασης, τότε  τα  είδη   Απορρίπτονται  και  υποχρεώνεται  ο Προμηθευτής  να  αντικαταστήσει  τα ακατάλληλα  είδη  με άλλα, κατάλληλα   στο  συντομότερο  δυνατό  χρόνο,  χωρίς  καμία   πρόσθετη   επιβάρυνση   του Δήμου Δίου -Ολύμπου.
  2. 2. Κατά την παραλαβή θα δ ι α π ι σ τ ω θ ε ί  εάν  υπάρχουν βλάβες ή  ζημίες  κ.λ.π. από πλημμελή Κατασκευή, ή   κ α κ ή   ποιότητα  των Υλικών  τους. Στην  περίπτωση  αυτή  ο Προμηθευτής υποχρεούται επίσης να αντικαταστήσει  τα ελαττωματικά  είδη ( υλικά ) κατά την Διαδικασία και τις Υποχρεώσεις της προηγούμενης παραγράφου. Σε περίπτωση που το μηχάνημα κριθεί απορριπτέο ο προμηθευτής υποχρεούται να το αντικαταστήσει, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, διαφορετικά υπόκειται στις προβλεπόμενες κυρώσεις (άρθρο 29 παρ. 4 περίπτωση. α ΕΚΠΟΤΑ)
  3. 3. Στην περίπτωση που δεν Συμμορφωθεί  ο Προμηθευτής προς την  παραπάνω  υποχρέωση του, θα κινηθεί  εναντίον  του  η  Νόμιμη  διαδικασία.

Ά ρ θ ρ ο     11 ο  :   Φόροι  – Τέλη – Κρατήσεις – Τιμή.

α. Ο  Ανάδοχος  υπόκειται  σε όλους  τους Βάσει των  κειμένων  Διατάξεων  Φόρους. Τέλη και Κρατήσεις που ισχύουν κατά  την Ημέρα  της  διενέργειας του Διαγωνισμού, πλην   του  ( Φ. Π. Α.  23  % )  που βαρύνει  εξ΄ ολοκλήρου  τον  προϋπολογισμό  της παρούσας μελέτης.

Επίσης η δαπάνη της δημοσίευσης θα βαρύνει τον προμηθευτή

 

β.  Η  τιμή  του Συμβατικού Τιμολογίου  είναι σταθερή  και  αμετάβλητη  καθ΄ όλη  την διάρκεια  της προμήθειας  και  για  κανένα  λόγο  και  καμία  Αιτία  δεν  υπόκειται  σε  αναθεώρηση.

Ά ρ θ ρ ο     12 ο  :    Πληρωμή  των Ειδών.

α.   Η  Πληρωμή της Αξίας  των  υπό προμήθεια  απορριμματοφόρου στον  Προμηθευτή θα γίνει με  την  Εξόφληση  του  100 %  της  Συμβατικής  Αξίας  μετά  την  Οριστική  Παραλαβή  του απορριμματοφόρου.

β.   Τα  απαιτούμενα   Δικαιολογητικά   πληρωμής,    είναι όλα  αυτά  που  προβλέπονται  από  το    Άρθρο   ( 36 )  του    « Ε. Κ. Π. Ο. Τ. Α ». και τέλος

γ.   Τα  Δικαιολογητικά  πληρωμής  Ελέγχονται   από  την  Αρμόδια  για  την  προμήθεια Υπηρεσία.

                                                              

                                                                                                     Λιτόχωρο : 07 – 03– 2016

 

 

 Ο
Προϊστάμενος

     Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας

                                   ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ   Α΄

 

Α) Οι όροι του διαγωνισμού είναι οι εξής:

 

1) Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε ημερομηνία που θα ορισθεί με απόφαση του Δημάρχου  ενώπιον της Επιτροπής διαγωνισμού στα γραφεία του Δήμου ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ στο Λιτόχωρο Πιερίας στην οδό Αγ. Νικολάου 15

 

2) Οι προσφορές που υποβάλλονται κατά τον διαγωνισμό πρέπει να δίνουν με τρόπο απόλυτα σαφή και υπεύθυνο τα τεχνικά στοιχεία και πληροφορίες που θα προκύπτουν και από τα στοιχεία των κατασκευαστών.

Μπορούν οι διαγωνιζόμενοι να υποβάλουν και κάθε άλλο σχετικό έντυπο, σχέδιο ή κάθε φύσεως στοιχείο χρήσιμο κατά τη γνώμη του για την κρίση της προσφοράς και την σύγκριση της με τις υπόλοιπες προσφορές.

Δεν χρειάζεται να δοθούν ιδιαίτερες από τους διαγωνιζόμενους απαντήσεις σε ερωτήματα αν παρέχεται η απάντηση από τα έντυπα, φωτογραφίες κ.λ.π που συνοδεύουν την προσφορά.

Η επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού δίνατε να ζητήσει ότι επιπλέων διευκρινίσεις ή στοιχεία κρίνει σκόπιμο για να προβεί στην αξιολόγηση των προσφορών.

Οι προσφορές υποβάλλονται μέσα σε σφραγισμένο φάκελο.

Η μη τήρηση οποιουδήποτε από τους όρους του άρθρου αυτού επιφέρει ποινή αποκλεισμού της αντίστοιχης προσφοράς.

Οι προσφορές θα επιδοθούν στην Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού μέσα σε καλά σφραγισμένο κυρίως φάκελο, όπου έξω από αυτόν θα αναγράφονται ευκρινώς με κεφαλαία γράμματα:

α) Η λέξη «ΠΡΟΣΦΟΡΑ»,

β) Ο πλήρης τίτλος του φορέα που διενεργεί την προμήθεια

γ) Ο αριθμός και ο τίτλος της διακήρυξης

δ) Η ημερομηνία διενέργειας του διαγωνισμού

ε) Τα πλήρη στοιχεία του διαγωνιζόμενου

Στον κυρίως φάκελο προσφοράς τοποθετούνται όλα τα ζητούμενα δικαιολογητικά, και οι δύο παρακάτω φάκελοι.

 

Τα τεχνικά στοιχεία της προσφοράς τοποθετούνται σε χωριστό σφραγισμένο φάκελο, με την ένδειξη ¨ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ», όπου έξω από αυτόν θα αναγράφονται ευκρινώς με κεφαλαία γράμματα όλα τα προηγούμενα στοιχεία

 

Τα οικονομικά στοιχεία της προσφοράς τοποθετούνται σε χωριστό σφραγισμένο φάκελο, με την ένδειξη «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ», όπου έξω από αυτόν θα αναγράφονται ευκρινώς με κεφαλαία γράμματα όλα τα προηγούμενα στοιχεία.

Μέσα στον φάκελο αυτό θα περιέχεται η προσφορά του διαγωνιζόμενου.

Οι προσφορές δεν πρέπει να έχουν ξύσματα, σβησίματα, προσθήκες και διορθώσεις.

Ο προσφέρων θεωρείται ότι αποδέχεται πλήρως και ανεπιφύλακτα όλους τους όρους της διακήρυξης. Οι προσφορές υποβάλλονται στην Ελληνική γλώσσα.

Αντιπροσφορές δεν γίνονται δεκτές και εφόσον υπάρξουν, απορρίπτονται ως απαράδεκτες.

 

3) Τα προσφερόμενα υλικά πρέπει να πληρούν τις τεχνικές προδιαγραφές που περιγράφονται στην  16/2016 μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Δίου-Ολύμπου

 

4) Δικαιολογητικά συμμετοχής στον Διαγωνισμό

Όσοι αναγνωρισμένοι    προμηθευτές, που ασχολούνται συστηματικά με την εμπορία και διάθεση των εν λόγω προϊόντων  επιθυμούν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό οφείλουν να προσκομίσουν με ποινή αποκλεισμού:

  1. ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ

α. Απόσπασμα ποινικού μητρώου έκδοσης τουλάχιστον του τελευταίου τριμήνου, από το οποίο να προκύπτει ότι δεν έχουν καταδικαστεί για αδίκημα σχετικό με την άσκηση της επαγγελματικής τους δραστηριότητας.

β. Πιστοποιητικά αρμόδιας Δικαστικής ή Διοικητικής Αρχής από τα οποία να προκύπτει ότι:

–     Δεν τελούν σε πτώχευση, εκκαθάριση, αναγκαστική διαχείριση, πτωχευτικό συμβιβασμό ή άλλη ανάλογη κατάσταση.

–     Δεν τελούν υπό διαδικασία κήρυξης σε πτώχευση, έκδοσης αναγκαστικής εκκαθάρισης, αναγκαστικής διαχείρισης, πτωχευτικού συμβιβασμού ή υπό άλλη ανάλογη διαδικασία.

γ. Πιστοποιητικό από αρμόδια αρχή από το οποίο να προκύπτει ότι είναι ενήμεροι ως προς τις υποχρεώσεις τους που αφορούν τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης και ως προς τις φορολογικές υποχρεώσεις τους κατά την ημέρα του διαγωνισμού.

Το πιστοποιητικό ασφαλιστικής ενημερότητας θα αφορά όλους τους απασχολούμενους με οποιοδήποτε σχέση εργασίας στην επιχείρηση του συμμετέχοντος συμπεριλαμβανομένων των εργοδοτών που είναι ασφαλισμένοι σε διαφορετικούς οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης και όχι μόνο τους ασφαλισμένους στο ΙΚΑ.

(Ειδικά για τα νομικά πρόσωπα η υποχρέωση προσκόμισης ασφαλιστικής ενημερότητας ως προς το σκέλος των εργοδοτών αφορά για τις Ανώνυμες Εταιρίες, τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, για τις ομόρρυθμες, ετερόρρυθμες και περιορισμένης ευθύνης εταιρίες, τον/τους Διαχειριστές αυτών (όπως ορίζεται στο καταστατικό κλπ της εταιρίας), για τους συνεταιρισμούς τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο (εφόσον υπάρχει).

δ. Σε περίπτωση εγκατάστασης τους στο εξωτερικό τα δικαιολογητικά των παραγράφων (γ) και (δ) του παρόντος εκδίδονται με βάση την ισχύουσα νομοθεσία της χώρας που είναι εγκατεστημένοι.

ε. Πιστοποιητικό του οικείου επιμελητηρίου με πιστοποίηση της εγγραφής τους για το συγκεκριμένο επάγγελμα που να έχει εκδοθεί το πολύ 6 (έξι) μήνες πριν από την ημερομηνία διαγωνισμού .

στ. Υπεύθυνη δήλωση ότι έλαβαν γνώση των όρων της διακήρυξης και αποδέχονται αυτούς πλήρως και ανεπιφύλακτα

ζ. Υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα δηλώνεται ότι:

  • δεν υφίστανται νομικοί περιορισμοί λειτουργίας της επιχείρησης
  • ότι δεν έχει αποκλεισθεί η συμμετοχή τους από διαγωνισμούς του δημοσίου ή των ΟΤΑ

η. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86  περί του χρόνου παράδοσης & εγγύησης των ειδών

θ. Υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα δηλώνεται σε ποιους ασφαλιστικούς οργανισμούς είναι ασφαλισμένοι οι απασχολούμενοι και οι εργοδότες της επιχείρησης.

  1. ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ

α. Απόσπασμα ποινικού μητρώου ή ισοδύναμου εγγράφου αρμόδιας Διοικητικής ή Δικαστικής αρχής της χώρας εγκατάστασής τους, έκδοσης τουλάχιστον του τελευταίου τριμήνου, από το οποίο να προκύπτει ότι δεν έχουν καταδικασθεί για αδίκημα σχετικό με την άσκηση της επαγγελματικής τους δραστηριότητας.

β. Πιστοποιητικό αρμόδιας Δικαστικής ή Διοικητικής αρχής της χώρας εγκατάστασής τους, από το οποίο να προκύπτει ότι:

–     Δεν τελούν σε πτώχευση, εκκαθάριση, αναγκαστική διαχείριση, πτωχευτικό συμβιβασμό ή άλλη ανάλογη κατάσταση.

–     Δεν τελούν υπό διαδικασία κήρυξης σε πτώχευση, έκδοσης αναγκαστικής εκκαθάρισης, αναγκαστικής διαχείρισης, πτωχευτικού συμβιβασμού ή υπό άλλη ανάλογη διαδικασία.

γ. Πιστοποιητικό αρμόδιας αρχής από το οποίο να προκύπτει ότι είναι ενήμεροι ως προς τις υποχρεώσεις τους που αφορούν τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης και ως προς τις φορολογικές υποχρεώσεις τους κατά την ημέρα του διαγωνισμού

Το πιστοποιητικό ασφαλιστικής ενημερότητας θα αφορά όλους τους απασχολούμενους με οποιοδήποτε σχέση εργασίας στην επιχείρηση του συμμετέχοντος συμπεριλαμβανομένων των εργοδοτών που είναι ασφαλισμένοι σε διαφορετικούς οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης και όχι μόνο τους ασφαλισμένους στο ΙΚΑ.

(Ειδικά για τα νομικά πρόσωπα η υποχρέωση προσκόμισης ασφαλιστικής ενημερότητας ως προς το σκέλος των εργοδοτών αφορά για τις Ανώνυμες Εταιρίες, τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, για τις ομόρρυθμες, ετερόρρυθμες και περιορισμένης ευθύνης εταιρίες, τον/τους Διαχειριστές αυτών (όπως ορίζεται στο καταστατικό κλπ της εταιρίας), για τους συνεταιρισμούς τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο (εφόσον υπάρχει).

δ. Πιστοποιητικό της αρμόδιας αρχής της χώρας εγκατάστασής τους, σχετικά με την εγγραφή τους στα μητρώα του οικείου επιμελητηρίου ή σε ισοδύναμους επαγγελματικούς καταλόγους  που να έχει εκδοθεί το πολύ 6 (έξι) μήνες πριν από την ημερομηνία διαγωνισμού .

δ. Υπεύθυνη δήλωση ότι έλαβαν γνώση των όρων της διακήρυξης και αποδέχονται αυτούς πλήρως και ανεπιφύλακτα

στ. Υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα δηλώνεται ότι:

  • δεν υφίστανται νομικοί περιορισμοί λειτουργίας της επιχείρησης
  • ότι δεν έχει αποκλεισθεί η συμμετοχή τους από διαγωνισμούς του δημοσίου ή των ΟΤΑ

ζ. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86  περί του χρόνου παράδοσης & εγγύησης των ειδών

η. Υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα δηλώνεται σε ποιους ασφαλιστικούς οργανισμούς είναι ασφαλισμένοι οι απασχολούμενοι και οι εργοδότες της επιχείρησης.

  1. ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΗΜΕΔΑΠΑ Η ΑΛΛΟΔΑΠΑ

Όλα τα δικαιολογητικά που αναφέρονται παραπάνω, και επιπλέον

α.  Απόσπασμα ποινικού μητρώου έκδοσης τουλάχιστον του τελευταίου τριμήνου, του διαχειριστή σε περίπτωση ομορρύθμων (Ο.Ε.), ετερόρρυθμων (Ε.Ε.), Ιδιωτικής Κεφαλαιουχικής Εταιρείας (ΙΚΕ) και εταιριών περιορισμένης ευθύνης (Ε.Π.Ε.), του προέδρου και του Διευθύνοντα Συμβούλου σε περίπτωση ανώνυμης εταιρίας (Α.Ε.) και των φυσικών προσώπων που ασκούν τη διοίκησή του σε κάθε άλλη περίπτωση και από το οποίο να προκύπτει ότι δεν έχουν καταδικαστεί για αδίκημα σχετικό με την άσκηση της επαγγελματικής τους δραστηριότητας.

β. – α) Αντίγραφο των πρακτικών συνεδριάσεως του διοικητικού συμβουλίου της ΑΕ ή το ΦΕΚ, από τα οποία προκύπτουν ποιά πρόσωπα εκπροσωπούν την εταιρεία και δεσμεύουν αυτή με την υπογραφή τους. Τα πρακτικά πρέπει να είναι υπογεγραμμένα από τον πρόεδρο ή το διευθύνοντα σύμβουλο της ΑΕ. και β) για τις Ο.Ε., Ε.Ε.,ΙΚΕ και Ε.Π.Ε. φωτοαντίγραφο του ΦΕΚ όπου δημοσιεύθηκε το τελευταίο καταστατικό τους ή αντίγραφο του καταστατικού θεωρημένο από το Πρωτοδικείο ή από το Γ.Ε.Μ.Η., νέας ή παλαιότερης ημερομηνίας, και υπεύθυνη δήλωση του εκπροσώπου ότι δεν έχει γίνει μεταβολή στα πρόσωπα που εκπροσωπούν την εταιρεία και ότι αυτός είναι ο νόμιμος εκπρόσωπός της. Στη θέση της υπογραφής της δήλωσης, πέραν της υπογραφής του δηλούντος, τίθεται και η σφραγίδα της εταιρείας. Για τις ΕΠΕ που οι εκπρόσωποί τους ορίζονται από τη συνεδρίαση των εταίρων, αντί του καταστατικού προσκομίζονται τα αντίγραφα των σχετικών πρακτικών (υπογεγραμμένα από τον πρόεδρο ή διευθύνοντα σύμβουλο) ή το ΦΕΚ όπου δημοσιεύονται.

  1. ΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ

α. Βεβαίωση εποπτεύουσας αρχής ότι ο συνεταιρισμός λειτουργεί νόμιμα.

β. Πιστοποιητικά αρμόδιας Δικαστικής ή Διοικητικής Αρχής από τα οποία να προκύπτει ότι:

–     Δεν τελούν σε πτώχευση, εκκαθάριση, αναγκαστική διαχείριση, πτωχευτικό συμβιβασμό ή άλλη ανάλογη κατάσταση.

–     Δεν τελούν υπό διαδικασία κήρυξης σε πτώχευση, έκδοσης αναγκαστικής εκκαθάρισης, αναγκαστικής διαχείρισης, πτωχευτικού συμβιβασμού ή υπό άλλη ανάλογη διαδικασία.

γ. Πιστοποιητικό αρμόδιας αρχής από το οποίο να προκύπτει ότι είναι ενήμεροι ως προς τις υποχρεώσεις τους που αφορούν τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης και ως προς τις φορολογικές υποχρεώσεις τους κατά την ημέρα του διαγωνισμού.

Το πιστοποιητικό ασφαλιστικής ενημερότητας θα αφορά όλους τους απασχολούμενους με οποιοδήποτε σχέση εργασίας στην επιχείρηση του συμμετέχοντος συμπεριλαμβανομένων των εργοδοτών που είναι ασφαλισμένοι σε διαφορετικούς οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης και όχι μόνο τους ασφαλισμένους στο ΙΚΑ.

(Ειδικά για τα νομικά πρόσωπα η υποχρέωση προσκόμισης ασφαλιστικής ενημερότητας ως προς το σκέλος των εργοδοτών αφορά για τις Ανώνυμες Εταιρίες, τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, για τις ομόρρυθμες, ετερόρρυθμες και περιορισμένης ευθύνης εταιρίες, τον/τους Διαχειριστές αυτών (όπως ορίζεται στο καταστατικό κλπ της εταιρίας), για τους συνεταιρισμούς τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο (εφόσον υπάρχει).

δ. Υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα δηλώνεται ότι:

  • δεν υφίστανται νομικοί περιορισμοί λειτουργίας του συνεταιρισμού
  • ότι δεν έχει αποκλεισθεί η συμμετοχή τους από διαγωνισμούς του δημοσίου ή των ΟΤΑ

ε. Υπεύθυνη δήλωση ότι έλαβαν γνώση των όρων της διακήρυξης και αποδέχονται αυτούς πλήρως και ανεπιφύλακτα.

στ. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86  περί του χρόνου παράδοσης & εγγύησης των ειδών

ζ. Υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα δηλώνεται σε ποιους ασφαλιστικούς οργανισμούς είναι ασφαλισμένοι οι απασχολούμενοι και οι εργοδότες της επιχείρησης.

  1. ΕΝΩΣΕΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ (ΚΟΙΝΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ)

α. Όλα τα παραπάνω κατά περίπτωση δικαιολογητικά για κάθε προμηθευτή που συμμετέχει στην ένωση, σύμφωνα με άρθρο 8 του Ε.Κ.Π.Ο.Τ.Α.

β. Πιστοποιητικό σκοπιμότητας του Ε.Ο.Μ.Μ.Ε.Χ για ενώσεις προμηθευτών που αποτελούνται από μικρομεσαίες μεταποιητικές επιχειρήσεις (Μ.Μ.Ε.) ή παραγωγικούς αστικούς συνεταιρισμούς, στους οποίους μετέχουν και επιχειρήσεις εσωτερικού ή εξωτερικού.

γ. Οι Μ.Μ.Ε. εκτός τα παραπάνω δικαιολογητικά μαζί με την προσφορά τους υποβάλουν και κάθε άλλο απαραίτητο δικαιολογητικό, που εκδίδεται ή θεωρείται από τον Ε.Ο.Μ.Μ.Ε.Χ., από το οποίο να προκύπτει ότι ανταποκρίνονται στα κριτήρια που καθορίζονται για την χρηματοδότησή τους από τις πράξεις που κάθε φορά εκδίδει ο Διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος.

δ. Εκτός των ανωτέρω κατά περίπτωση δικαιολογητικών, οι συμμετέχοντες οφείλουν να προσκομίσουν με ποινή αποκλεισμού από τον διαγωνισμό, τα ακόλουθα:

α. Υπεύθυνη δήλωση ότι έλαβαν γνώση των όρων της διακήρυξης και των τεχνικών προδιαγραφών και αποδέχονται αυτούς πλήρως και ανεπιφύλακτα.

Επιπροσθέτως, θα αναφέρεται Αριθμός Τηλεομοιοτύπου (Fax) στο οποίο θα αποστέλλονται για γνωστοποίηση τα σχετικά, με την εξέλιξη του διαγωνισμού, έγγραφα και αποφάσεις .

ε. Υπεύθυνη Δήλωση διαγωνιζόμενου ότι δεν έχει αποκλεισθεί η συμμετοχή του από διαγωνισμούς και δεν έχει υποπέσει σε σοβαρό παράπτωμα κατά την άσκηση της επαγγελματικής του δραστηριότητας,

στ. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86  περί του χρόνου παράδοσης & εγγύησης των ειδών

ζ. Υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα δηλώνεται σε ποιους ασφαλιστικούς οργανισμούς είναι ασφαλισμένοι οι απασχολούμενοι και οι εργοδότες της επιχείρησης.

Εφόσον οι προμηθευτές συμμετέχουν στον διαγωνισμό με εκπροσώπους τους, υποβάλλουν βεβαίωση εκπροσώπησης, αρμοδίως θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής του εκπροσωπούμενου.

Κανένας δεν μπορεί να εκπροσωπεί, στην ίδια δημοπρασία, περισσότερες από μία (1) εταιρείες.

Εφόσον οι προμηθευτές συμμετέχουν στο διαγωνισμό με εκπροσώπους τους, υποβάλλουν μαζί με την προσφορά βεβαίωση εκπροσώπησης, βεβαιωμένου του γνησίου της υπογραφής του εκπροσωπούμενου από την αρμόδια δικαστική ή διοικητική αρχή ή συμβολαιογράφο.

 

 

 

Σημείωση

Εάν σε κάποια χώρα δεν εκδίδονται τα παραπάνω πιστοποιητικά ή έγγραφα ή δεν καλύπτουν όλες τις παραπάνω περιπτώσεις μπορούν να αντικατασταθούν από ένορκη δήλωση του προμηθευτή που γίνεται ενώπιον δικαστικής ή διοικητικής αρχής ή συμβολαιογράφου. Αν στη χώρα του προμηθευτή δεν προβλέπεται από το νόμο ένορκη δήλωση, μπορεί αντί αυτής να υποβληθεί Υπεύθυνη δήλωση βεβαιωμένου του γνησίου της υπογραφής του δηλούντος από την αρμόδια δικαστική ή διοικητική αρχή ή συμβολαιογράφο.

Η παράλειψη προσκόμισης έστω και ενός από τα δικαιολογητικά συμμετοχής ή η προσκόμιση δικαιολογητικών που δεν πληρούν τις απαιτήσεις της διακήρυξης και του νόμου, συνεπάγεται τον υποχρεωτικό αποκλεισμό του ενδιαφερόμενου από το διαγωνισμό.

 

 

 

5) Η προσφερόμενη τιμή πρέπει να εκφράζεται σε ΕΥΡΩ και να περιλαμβάνει τις κρατήσεις υπέρ τρίτων.

 

6) Οι προσφορές θα υποβάλλονται εμπρόθεσμα, αυτοπροσώπως την ημέρα του διαγωνισμού  ή ταχυδρομικός μία (1) μία τουλάχιστον ημέρα προ του διαγωνισμού στη διεύθυνση  Λιτόχωρο Πιερίας, Αγίου Νικολάου 15 Τ.Κ. 60200

 

7) Οι προσφορές ισχύουν και δεσμεύουν  τους προμηθευτές για χρονικό διάστημα  60 ημερών, το οποίο υπολογίζεται από την επόμενη της ημέρας διενέργειας του διαγωνισμού.

 

8) Η κατακύρωση θα γίνει στον προμηθευτή που προσφέρει τη συμφερότερη πρόσφορα σύμφωνα με των παρακάτω πίνακα:

 

 

 

 

ΠΙΝΑΚΑΣ :    «   Κ Ρ Ι Τ Η Ρ Ι Ω Ν   Α Ξ Ι Ο Λ Ο Γ Η Σ Η Σ  »  για την Προμήθεια

του  εν λόγω ΄΄  Απορριμματοφόρου   Αυτοκινήτου ΄΄.

 

 

 

Α/Α

 

ΚΡΙΤΗΡΙΑ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ

ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ

   ΜΕΡΙΚΗ    0ΛΙΚΗ
  1 2 3 4
Α΄.       Ο Μ Α Δ Α     Κ Ρ Ι Τ Η Ρ Ι Ω Ν
1 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΙΣΧΥΣ  ΚΙΝΗΤΗΡΑ  5  %  

 

 

 

 

50  %

 

 

 

 

 

70 %

2 ΠΑΛΑΙΟΤΗΤΑ  ΟΧΗΜΑΤΟΣ  10  %
3 ΣΤΟΙΧΕΙΑ   ΥΠΕΡΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ 10  %
4 ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ  

10  %

5 ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ  Υ / Κ 10 %
Β΄.       Ο Μ Α Δ Α      Κ Ρ Ι Τ Η Ρ Ι Ω Ν
1 ΕΓΓΥΗΣΗ  ΚΑΛΗΣ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 20  %  

 

50 %

 

 

30 %

  

    2

ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ – ΣΕΡΒΙΣ-ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ  

20  %

3 ΧΡΟΝΟΣ   ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ 10  %
 

1

 

ΓΕΝΙΚΟ    ΣΥΝΟΛΟ

 

 100  %

 

100  %

 

100  %

Σημείωση η βαθμολογία κάθε ομάδας  κριτηρίων (Α , Β) μπορεί να φτάσει στους 60 βαθμούς σε περίπτωση που υπερκαλύπτονται οι απαιτήσεις της μελέτης αλλά και τους 40 σε περίπτωση που δεν καλύπτονται πλήρως. 

Ο  Γενικός  Βαθμός  είναι   :    0, 70   x   (  Βαθμ.  Ομάδας  Α΄ )    +    0, 30   x  (  Βαθμ. Ομάδας  Β΄ )

 

                                                                            

                                                                                 Γενικός    Βαθμός

Η  Ανοιγμένη   Προσφορά   Είναι    :           ————————————    =

                                                                           Οικονομική  Προσφορά

               

        

Σημείωση: Συμφερότερη είναι αυτή που παρουσιάζει το μεγαλύτερο λόγο του αθροίσματος των σταθμισμένων βαθμολογιών προς την ανηγμένη τιμή προσφοράς.

 

 

9) Η πληρωμή ολόκληρης της συμβατικής αξίας θα γίνει μετά την οριστική παραλαβή του απορριμματοφόρου, με την έκδοση χρηματικού εντάλματος που θα συνοδεύεται από τα νόμιμα δικαιολογητικά.

 

10) Τον προμηθευτή βαρύνουν όλες οι νόμιμες κρατήσεις .( ΤΕΑΔΥ 1,5%, ΤΠΔΥ  0,5%, ΥΠΕΡ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ 0,10%  ΚΛΠ). καθώς και η κράτηση για φόρο εισοδήματος, πλην του Φ.Π.Α., που βαρύνει το Δήμο. Επίσης η δαπάνη της δημοσίευσης θα βαρύνει τον προμηθευτή.

 

11) Για την καλή εκτέλεση των όρων της σύμβασης, οι προμηθευτές είναι υποχρεωμένοι να καταθέτουν εγγυητική επιστολή που να καλύπτει το 3% της συνολικής συμβατικής αξίας των ειδών, χωρίς Φ.Π.Α..

 

Εάν ο προμηθευτής στον οποίο έγινε η ανακοίνωση, δεν προσέλθει να υπογράψει την σύμβαση κηρύσσεται ΕΚΠΤΩΤΟΣ με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ύστερα από γνωμοδότηση του αρμοδίου οργάνου, σύμφωνα με τα οριζόμενα στα άρθρα 34 και 35 της Υπ. Απ. 11389/1993

 

12) Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στα γραφεία του Δήμου ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ, οδός Αγίου Νικολάου 15 στα τηλέφωνα 2352350155 και 2352350148, Γραφείο προμηθειών καθώς επίσης και  στην ιστοσελίδα του Δήμου www.dion-olympos.gr όπου μπορούν να έχουν άμεση και πλήρη πρόσβαση στα στοιχεία του διαγωνισμού.

 

 

Λιτόχωρο : 07 – 03– 2016

                                                                                 

                                                             Ο                              

                                                     Προϊστάμενος

                                      Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας