ΔΕΝ θα μειωθεί η προστασία του βουνού

Γ.Τσιρώνης για Μάρδα και λοιπά φαιδρά

εγκαινίασε το Κέντρο Πληροφόρησης Εθνικού Δρυμού στο Λιτόχωρο και το “προίκισε” με πληροφόρηση για τα όνειρα που “έθρεψε” ο κος Μάρδας και το υπό κατάρτιση Προεδρικό Διάταγμα για τον Όλυμπο. Αποκλειστικά στην “ΕτΟ”

Δεν πρόκειται το επικείμενο ΠΔ να αλλάξει δραματικά ότι αφορά τη δόμηση στον Όλυμπο και με τις ήδη υπάρχουσες παράνομες κατασκευές θα συμβεί αυτό που ορίζει ο νόμος, δήλωσε σήμερα αποκλειστικά στην «ΕτΟ», ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης, λίγο μετά τα εγκαίνια του Κέντρου Πληροφόρησης του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου στο Λιτόχωρο.

 

Τα εγκαίνια ήταν δεδομένο ότι θα αποτελούσαν και ραντεβού για συνάντηση όλων των εδνιαφερομένων με τον αρμόδιο υπουργό, λίγο πριν το Προεδρικό Διάταγμα οδεύσει για τον τλεικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και μια ημιεπίσημη δοκιμή για τις αντιδράσεις των εκπροσώπων των δυο πλευρών του Ολύμπου. Όπως και έγινε. Το θέμα αυτό θα αποτελέσει ξεχωριστό ρεπορτάζ που θα δημοσιευτεί στη συνέχεια.

Στις δηλώσεις του στην «ΕτΟ», ο κος Τσιρώνης ξεκαθάρισε κατηγορηματικά ότι δεν συμφωνεί με τις προτάσεις του συναδέλφου του των Εξωτερικών, Δημήτρη Μάρδα, γιατί απλώς οι νόμοι και η προστασία της Φύσης δεν αφήνουν πεδίο δράσης για παρόμοιου είδους ανάπτυξη, ενώ και σε ότι αφορά τη δόμηση στον Όλυμπο σε όλες τις πλευρές του δεν πρόκειται να υπάρξουν δραματικές αλλαγές απ΄ ότι ισχύει ως σήμερα. Ειδικά για το παράνομο καταφύγιο στη θέση «Χρηστάκη», οι δηλώσεις Τσιρώνη δίνουν «το πράσινο φως» για την κατεδάφισή του, κάτι που εκκρεμεί αδικαιολόγητα για περίπου δέκα χρόνια. Σημαντικά θα είναι και όσα θα προβλέπει το ΠΔ για το στρατιωτικό πεδίο βολής στο Λιτόχωρο, πέραν από την ευχή κάποια στιγμή να απομακρυνθεί.

Οι δηλώσεις Τσιρώνη στην «ΕτΟ»