“Το αίμα μας ενώνει όλους”

Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη

Για το 2016 η ημέρα του εθελοντή Αιμοδότη έχει ως κεντρικό της μήνυμα «το αίμα μας ενώνει όλους / Blood connect us all» μήνυμα που προβάλλει την αλυσίδα αλληλεγγύης, εθελοντής αιμοδότης – αίμα – ασθενής.

e8n

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ                                                                                           ΚΑΤΕΡΙΝΗ 10-06-2016
3η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
(ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ)
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 23513 50300
ΤΑΧ.Δ/ΝΣΗ:
6ο χλμ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ-ΑΡΩΝΑ
ΝΕΟ ΚΕΡΑΜΙΔΙ
Τ.Κ.:                 60100
FAX:                 23513 50100
E-MAIL:          hoskat@otenet.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ

Η 14η Ιουνίου έχει θεσμοθετηθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας  ως Παγκόσμια Ημέρα  του  Εθελοντή Αιμοδότη με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού για την εθελοντική Αιμοδοσία.

Για το 2016  η ημέρα του εθελοντή Αιμοδότη έχει ως κεντρικό της μήνυμα «το αίμα μας ενώνει όλους / Blood connect us all» μήνυμα που προβάλλει την αλυσίδα αλληλεγγύης, εθελοντής αιμοδότης – αίμα – ασθενής. Το Ε.ΚΕ.Α έχει ξεκινήσει μια Πανελλήνιας εμβέλειας εκστρατεία για την ανάπτυξη της εθελοντικής αιμοδοσίας στη χώρα μας  με στόχο την εξασφάλιση επαρκούς αίματος για τους θερινούς μήνες καθώς και την κάλυψη των αναγκών της χώρας μας σε αίμα από 100% εθελοντική αιμοδοσία.

Στα πλαίσια αυτά καλούμε όλους τους εθελοντές αιμοδότες του νομού μας να ενισχύσουν  την  Πανελλήνια εκστρατεία και να προσέλθουν στην Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου μας για να προσφέρουν εθελοντικά το αίμα τους

Η Αιμοδοσία είναι ανοιχτή καθημερινά  τις πρωινές ώρες 8.30-2.00,  τις απογευματινές ώρες  6.00-8.00,   ενώ τα Σάββατα, Κυριακές και Αργίες  τις πρωινές ώρες 9.30-1.30.

 

                                       Η Δ/ντρια Αιμοδοσίας                                                       Ο εκτελών χρέη Διοικητή
Δ.Ι.Υ.
Δρ. Μ. Παπαδοπούλου                                                        Μπερεδήμας Παναγιώτης
Ιατρός Αιματολόγος

Σημείωση ΕτΟ: ως Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη καθιερώθηκε να τιμάται η ημέρα γέννησης του Κάρλ Λαντστάινερ, Αυστριακού γιατρού που τιμήθηκε με το Βραβείο Νόμπελ Ιατρικής, το 1930, για τη συστηματοποίηση των ομάδων αίματος κατά ΑΒΟ.

Την μνήμη του τιμά σήμερα και η Google, με ανάλογο doodle που παραπέμπει στο βιογραφικό του από τη Wikipedia.

karl-landsteiner