Καλοκαίριασε …

κι άρχισαν τα "μπουρίνια"

Δάφνες στο Χιονίδη, “πάγο” στο Δημόπουλο από τον πιερικό Τουρισμό. “Πάγο” που δεν δροσίζει…

Μπορεί ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου να προσπάθησε πρόσφατα να εισπράξει …δια αντανακλάσεως τα συγχαρητήρια των επιχειρηματιών του τουρισμού μας –«καρφώνοντας» την βουλεύτρια Μπέττυ Σκούφα για «κατόπιν ενεργειών ΤΟΥΣ» στο θέμα των προσφύγων σε κάμπινγκ του Δήμου μας-, σήμερα όμως οι ενώσεις του πιερικού τουρισμού διάλεξαν να συγχαρούν μόνο τον κο Χιονίδη για τα όσα αφορούν τουρισμό και πρόσφυγες.

Ταυτόχρονα, οι επιχειρηματίες του τουρισμού στον Πλαταμώνα, αφού στήριξαν με κάθε τρόπο τον Κωνσταντίνο Δημόπουλο στις τελευταίες δημοτικές εκλογές-ραντεβού με την εκλογή… ψάχνουν εδώ και μέρες και τον δήμαρχο και απάντηση στο γιατί ο Πλαταμώνας θα γιορτάσει το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και θα ζήσει όλο το καλοκαίρι με τους δρόμους τους να φιλοξενούν ασύμβατα με τον τουρισμό έργα. Τα οποία θα μπορούσαν να έχουν προγραμματιστεί για τη μη τουριστική περίοδο. (Πλήρες ρεπορτάζ σε λίγο).

Στην ανακοίνωσή τους, η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας και Παραλίας Κατερίνης, η Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων και η Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων Πιερίας, Πέλλας, Ημαθίας, εκφράζουν –και μάλιστα, από κοινού- την αγαστή συνεργασία και στήριξη του δημάρχου Κατερίνης, ενώ στην ανακοίνωση δεν υπάρχει η παραμικρή νύξη για τον δήμαρχο Δίου-Ολύμπου. Επισημαίνουν επίσης ότι «Σε περιόδους κρίσης, αρμόζουν υπευθυνότητα και ορθολογική διαχείριση, συστράτευση και συντονισμός των ενεργειών μας. Σκοπός μας οφείλει να είναι η αποτελεσματικότητα.», απογυμνώνοντας ακόμη περισσότερο τον Κωνσταντίνο Δημόπουλο από το όποιο έρεισμα στη βασική ομάδα της οικονομικής ζωής σε Δίον-Όλυμπο και Πιερία.

Αν πιστέψει κανείς όσα προέκυψαν ως πληροφορίες μετεκλογικά (περί δεσμεύσεων Δημόπουλου στους επιχειρηματίες-επαγγελματίες του πιερικού τουρισμού για πλήρη στήριξη τους) και όσα δημοσίως εξέθεσε ο ίδιος και η ομάδα του στην ιστορική πια συνάντηση-ενημέρωση του Πλαταμώνα (ενάμιση χρόνο πριν), τότε προκύπτει αβασάνιστα το ερώτημα ότι ένα βασικό στήριγμα της δημαρχίας Δημόπουλου έχει χαθεί, πριν καν αυτή φτάσει στα μισά της θητείας της. Αν στα παραπάνω προστεθεί και το ρεπορτάζ της “ΕτΟ” ότι η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας είναι εξαιρετικά δυσαρεστημένη από τις επιδόσεις και -κυρίως- από τη συμπεριφορά του κου Δημόπουλου σε πρόσφατη προσφυγή τους… το καλοκαίρι θα είναι λιγότερο “θερμό” για τον άρχοντα του Δήμου, μόνο επειδή οι του τουρισμού είναι εξαιρετικά απασχολημένοι.

 

Η ανακοίνωση του Ενώσεων του τουρισμού

Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας

Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Πιερίας

Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων Πιερίας, Πέλλας, Ημαθίας

Ένωση Ξενοδόχων Παραλίας

 

Οι τουριστικοί φορείς της Πιερίας αισθάνονται από κοινού την ανάγκη να επισημάνουν και να αναφερθούν  στην αγαστή συνεργασία και την στήριξη του Δήμου Κατερίνης και  του Δημάρχου Κατερίνης κ. Σάββα Χιονίδη. Η συνεργασία και η συμβολή  στη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού προβλήματος στην περιοχή, έφερε – σήμερα – τα επιθυμητά αποτελέσματα. Σε περιόδους κρίσης, αρμόζουν υπευθυνότητα και ορθολογική διαχείριση, συστράτευση και συντονισμός των ενεργειών μας. Σκοπός μας οφείλει να είναι η αποτελεσματικότητα.

Ο τουριστικός κόσμος της Πιερίας καθώς και  η τοπική κοινωνία, έχει πλήρη γνώση της ανθρωπιστικής διάστασης που άπτεται του προσφυγικού. Παράλληλα, όλοι γνωρίζουμε πόσο μεγάλη είναι η συμβολή του τουριστικού προϊόντος στην τοπική μας οικονομία.  Συνεπώς η διαφύλαξη του τόσο σε επίπεδο επικοινωνίας, όσο και της πρακτικής του λειτουργίας είναι παραπάνω από επιτακτική.

Καλούμε για ακόμη μία φορά, όλους τους συναδέλφους σε συνεργασία για τη διαφύλαξη αλλά και αναβάθμιση αυτών  που με πολύ κόπο όλα αυτά τα χρόνια κερδίσαμε!