“Άσε μας ρε Φαρμάκη…”

και πολλά ακόμη ανεπίτρεπτα

Όλα σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και όλα απο τον δήμαρχο. Ψάχνουμε ακόμη να βρούμε κάτι ανάλογο στις τοποθετήσεις της αντιπολίτευσης. Εκτροχιασμός που προσβάλλει το θεσμό της Αυτοδιοίκησης και όλους μας?

 

 

 

 

 

 

 

Είμαι σίγουρος ότι ο «Καλλικράτης» δεν κατάργησε την πολιτική.
Ούτε σε τοπικό, ούτε σε περιφερειακό επίπεδο.

Ούτε κάποια εγκύκλιος κάποιου Υπουργείου, τον Ποινικό Κώδικα.

Δεν είναι καλές και άγιες, όλες οι αποφάσεις που είναι δημόσιες και στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Πάμπολλες έχουν αποδειχτεί το αντίθετο.

Επίσης, είμαι σίγουρος ότι ακόμη και με 40 νόμους και 100 δικτατορίες, σε καμία περίπτωση δεν καταργείται η πολιτική. Το αντίθετο συμβαίνει.

Στις 8 Ιουνίου 2016, μετά 48 μέρες σιωπής από την αποκάλυψη της «Εφημερίδας του Ολύμπου» ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΜΑΖΑΡΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΑΔΟ, δημιουργήσατε –μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο- ένα άκρως επικίνδυνο μείγμα πολιτικής και νομικής, κε δήμαρχε.

Ταυτόχρονα, δώσατε ένα επίσημο δείγμα πολιτικού και προσωπικού ήθους που διαβεβαιώνει ακριβώς για το αντίθετο: το απαράδεκτο -για αιρετό- έλλειμμα και στα δύο επίπεδα και στα δύο χαρακτηριστικά.

Η πρώτη παραίτηση προέδρου του ΔΣ της ΔΕΑΔΟ είναι γεγονός εδώ και πολλές μέρες. Μαζί με την Λέλα Γιάννακα παραιτήθηκαν και πολλοί άλλοι, εν ενεργεία μέλη του ΔΣ ή αναπληρωματικά. Και η αδυναμία να βρείτε αντικαταστάτες είναι δεδομένη, αφού φτάσατε να αναλάβετε την προεδρία, μετά από πρόταση των αντιδημάρχων. Από τη μία ψέγετε τους πάντες για άγνοια των νόμων και από την άλλη ακροβατείτε στα όρια της τυπικότητας, λειτουργώντας ένα ΔΣ που ακόμη δεν έχει συζητήσει τις παραιτήσεις των προηγουμένων και δεν έχει συγκροτηθεί σε σώμα. Και ήδη αποφάσισε για θέμα καίριο για την επιχείρηση που διοικεί. Τυπικά, όλα είναι μια χαρά, επιμένετε. Και τυπικά, η κα Γιάννακα παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους. Τυπικά, η απόφασή σας για παρουσίαση του πορίσματος ένα χρόνο μετά την κατάρτισή του, δεν έχει καμία σχέση με το δημοσίευμα της «ΕτΟ». Διαλέγετε να αναγνωρίζετε μόνο όσα καταγράφουν ως γεγονότα τα δελτία Τύπου που οι ίδιοι γράφεται.  Το γινόμενο τέτοιων πράξεων, κε δήμαρχε, δεν μπορεί παρά να είναι πολιτικό. Και σε ποσότητα, πολλαπλάσιο του νομικού. Γιατί έχετε ΚΑΙ την πολιτική ευθύνη. Η όποια ποινική ή όχι –ξέρετε- δεν έχει και πολλές σχέσεις με την πολιτική ευθύνη. Και είναι το κόμμα σας που πρόσφατα επανέφερε τον προβληματισμό για το ηθικό και το  νόμιμο, για να συμπεριλάβουμε και μια πολύ ζωτική παράμετρο στον μικρό μας απολογισμό.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 8ης Ιουνίου 2016 λύσατε την εξίσωση του τι ο νόμος επιτρέπει και τι ο νόμος επιβάλλει, ορίζοντας ως αποτέλεσμα το αποτέλεσμα των εκλογών και το αναπόδραστο της λαϊκής εντολής. Γνωρίζετε ότι αυτό είναι μέγιστη παραπλάνηση γιατί κανένα ποσοστό ψηφοφόρων δεν επιβάλλει σε κανέναν δήμαρχο να διαλέγει να υλοποιήσει το τάδε έργο με 35.000 ευρώ , ενώ άλλος δήμαρχος αποδεικνύει ότι το υλοποιεί με 1.300. Η διαφορά αυτών των δύο δημάρχων είναι πολιτική, κε δήμαρχε, όχι νομική. Και η συγκεκριμένη διαφορά κοστίζει στους δημότες του πρώτου 33.700 ευρώ παραπάνω απ΄ ότι κοστίζει ο δήμαρχος στους δημότες του δεύτερου. Δική σας δουλειά να επιλέξετε πόσο μας κοστίζετε. Δική μας, να πληρώνουμε και να ψηφίζουμε μόνο; Ο κος Λάππας που σας αναπληρώνει με τα ίδια κριτήρια επέλεξε τη στάση του έναντι του πρόσφατου θέματος με τα απόβλητα της TOSOH στη ΔΕΑΔΟ; Η κα Γιάννακα; Πείσθηκαν τότε από το τυπικό και το νόμιμο και απλώς συνέχισαν να ψηφίζουν και να πληρώνουν; Ή έκριναν –έστω και πολύ καθυστερημένα- ότι ΕΠΡΕΠΕ να αντιδράσουν; Συνέβη τότε και δεν θα συμβεί τώρα;

Όσα συνέβησαν την 8η Ιουνίου 2016 στο Δημοτικό Συμβούλιο, κε δήμαρχε, δεν έχουν καμία σχέση με τον Μεγαλέξαντρο και τον Κριαρά που μόνο σας «είδατε» να περιδιαβαίνουν τη γη του τόπου μας, την ολύμπια. Έχουν όμως παντοτινή και άμεση σχέση με τον Κοροβάγγο, του οποίου συνάδελφο και διάδοχο ΣΑΣ ΑΝΑΔΕΙΞΑΜΕ.

Κρατήσατε το πόρισμα κρυφό για ένα χρόνο και στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο διαρρέατε δημόσια στοιχεία επιβαρυντικά για τον κο Φαρμάκη, κατά πως σας βόλευε. Το υπαγορεύει κάποιος νόμος αυτό; Κάποια πολιτική πρακτική;  Είναι αυτό επιλογή του νομικού ή του πολιτικού, κε δήμαρχε; Ή και των δύο ιδιοτήτων σας; Δεν είναι μια τέτοια κίνηση ξεκάθαρος εκβιασμός και μάλιστα μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο; Αρχίσατε με το «όλα είναι καλά και άγια καμωμένα» και καταλήξατε στο «Να το πας εσύ Φαρμάκη στον εισαγγελέα το πόρισμα γιατί εγώ δεν θέλω να κλείσει η ΔΕΑΔΟ». Περιέχει το πόρισμα στοιχεία ικανά να κλείσουν τη ΔΕΑΔΟ, κε δήμαρχε, και σεις (ο νομικός και πολιτικός και αιρετός με την ευθύνη διοίκησης αυτού του τόπου) επιλέξατε ένα χρόνο τώρα να σιωπάτε και να τα κρατάτε στο συρτάρι σας;;; Στο χρόνο αυτό αλλάξατε κάτι τόσο δραματικό στη ΔΕΑΔΟ ή είναι όπως ήταν;

Στη δημοσιογραφική δεοντολογία, κε δήμαρχε, ο δημοσιογράφος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει αμέσως ότι στοιχεία συλλέξει που αποτυπώνουν παραβάσεις, αλλιώς είναι ύποπτος για εκβιασμό. Στη δική σας περίπτωση, του και νομικού αιρετού, τι συμβαίνει; Τι ορίζει ο Νόμος;

Δεν θα μας μπερδέψει κανένας κουρνιαχτός, κε δήμαρχε.
Το ΔΣ της ΔΕΑΔΟ ανέθεσε την έρευνα σε εταιρεία.
Το ίδιο το ΔΣ αγνοούσε για ενάμιση χρόνο ότι την έρευνα έπραξε τελικά άτομο και όχι εταιρεία.
Η εταιρεία, για σχεδόν δυο μήνες τώρα, ΔΕΝ ΔΙΕΨΕΥΣΕ το γεγονός ότι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΗ ΔΕΑΔΟ.
Το άτομο που πραγματοποίησε τον έλεγχο είναι άνθρωπος του στενού φιλικού σας περιβάλλοντος. Αντί να μας βεβαιώνετε ότι ταυτόχρονα είναι και στους επίσημους καταλόγους των τάδε επαγγελματιών, απαντήστε στο πολιτικό ερώτημα «γιατί το συγκεκριμένο άτομο και όχι ένα άγνωστο σε σας, από τους δεκάδες ή εκατοντάδες συναδέλφους του που γεμίζουν τους συγκεκριμένους καταλόγους». Τι σας έκανε να επιλέξετε αντί ενός άγνωστου ελεγκτή και ενός αδιάβλητου πορίσματος, τις τόσες εν κρυπτώ διαδικασίες και ένα πόρισμα … φίλου, ανά πάσα στιγμή διαβλητό;  Μπορεί ο ελεγκτής να ‘ναι ταυτόχρονα και αμειβόμενος συνεργάτης της υπό έλεγχο εταιρείας;

Έδωσε πράγματι ακριβότερη προσφορά ο κος Κοψαχείλης για τις εργασίες τιε σχετικές με το ISΟ;
Μήπως όσα συνέβησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο πριν δέκα μέρες, χαρακτηρίζονται από τους Έλληνες ως τόσο απαράδεκτα και αναποτελεσματικά που τους ταιριάζει ο όρος «καραγκιοζιλίκια»;;;  Έριξε κανείς άλλος ως τώρα τόσο χαμηλά το επίπεδο; Οι δημότες δεν μπορούν να απευθύνονται στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ ο δήμαρχος μπορεί να λέει «Κουτούπης… θα κουτουπώνει μάλλον..»; Είστε προσωπικά υπεύθυνος για την εικόνα αυτή, κε δήμαρχε.

 

ΥΓ: Πολλοί παραπονιέστε ότι τα κείμενα είναι μεγάλα και τα βίντεο επίσης.
Μπορείτε να ζήσετε το διάστημα μεταξύ δύο εκλογών, ελπίζοντας και σπαταλώντας το χρόνο σας σε χιλιάδες βλακώδη ιντερνετικά σκουπίδια και δηλητήρια.
Προσωπικά, δεν έχω κανένα ενδιαφέρον για συνταγές κέικ με λάϊμ, μια μαϊμού που τραγουδάει Έλβις Πρίσλεϋ και τον καημό του τάδε ακροδεξιού, «πασπαλισμένα» με μια ολιγόλογη δημοσίευση μιας εξαιρετικά σημαντικής παραίτησης. Δεν την ξέρω αυτή τη δουλειά, ούτε ποτέ υποσχέθηκα ανάλογο μενού. Αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση, αξίζει να δείτε τα βίντεο: έχουν ΚΑΙ τέτοια «εδέσματα». Όχι με ευθύνη άλλου, αλλά με την ευθύνη εκείνου που μέσα σε Δημοτικό Συμβούλιο είπε το ήδη ιστορικό «Κουτούπης… θα κουτουπώνει, μάλλον». Τέτοια γλέντια…

ΥΓ2: Χρόνια Πολλά και για του Αγίου Πνεύματος.-