Βρήκες την ώρα, συμπολίτη…

και τη μέρα

έχουμε πλεόνασμα φυσικής ομορφιάς και απίστευτη φαντασία στο να την αντισταθμίζουμε με κάθε μας παράλειψη. Και είμαστε αισίως στα 2016…

Η ολιγόλεπτη μπόρα διέλυσε και κάλυψε πρόσκαιρα τη δυσωδία που υποδέχεται τους επισκέπτες μας στη βόρεια είσοδο της πρωτεύουσας του Δήμου μας, τη γεμάτη από εκατοντάδες επισκέπτες, πολλούς VIP, επ’ ευκαιρία και λόγω του 13ου Olympus Marathon.

 

Κάποιος απελπισμένος και ταυτόχρονα ανεύθυνος συμπολίτης μας φρόντισε να ξεφορτωθεί το δικό του –ιδιαίτερα αποκρουστικό- φορτίο και να το «φορτώσει» στη γενική μας εικόνα. Απελπισμένος γιατί δεν έχουμε ακόμη την υποδομή για την απόρριψη τέτοιου είδους απορριμμάτων-αποβλήτων, ανεύθυνος γιατί δεν σκέφτηκε ούτε την συγκυρία, ούτε να αναζητήσει …νομιμότερη κατάληξη για τα κόκαλά του. Την επιλογή του τιμούν ήδη και θα τιμούν για μέρες όλα τα σκυλιά της περιοχής, ενώ άλλοι συμπολίτες μας συμπλήρωσαν … την εικαστική παρέμβαση με μια –θα μπορούσαμε να πούμε- … δραματική εναπόθεση πρόσκαιρων αγαθών του καταναλωτισμού.

 

Στη δίδυμη-μεγαλύτερη ευρεσιτεχνία για σκουπίδια –όπως την είχε χαρακτηρίσει παλιότερα ο Μακροβιότερος- η κατάσταση δεν είναι καλύτερη… Το ένα μεγάλο κοντέινερ αντικαταστάθηκε από δύο μικρότερα και μπορείτε να δείτε με ποια αποτελέσματα.

 

Σε λίγες μέρες θα έχουμε μελέτη διαχείρισης αποβλήτων. Μακάρι σύντομα να έχουμε και υποδομή και αποτέλεσμα.