Running with the Gods

για 13η φορά

Θεοδωρακάκος επικράτησε επί του Hernandez, Kremer πρώτη στις γυναίκες και όσοι τον έτρεξαν είναι κάτι περισσότερο από νικητές.

 

Στις 26.6.2016 ο ήλιος ανέτειλε στις 6.04 το πρωί και οι δρομείς που συμμετείχαν στον 13ο Olympus Marathon είχαν ξεκινήσει ήδη πριν τέσσερα λεπτά να τρέχουν στον ορεινό μαραθώνιο του μυθικού βουνού.

Ο Ισπανός Jessed Hernandez υπερασπιζόταν την περσινή του νίκη και υποσχόταν να δημιουργήσει νέο ρεκόρ. Τελικά, δεν συνέβη τίποτα από τα δύο και ο αιώνιος αντίπαλός του, Δημήτρης Θεοδωρακάκος, του έκλεψε την πρωτιά, προσθέτοντας μια ακόμη νίκη στο ενεργητικό του. Η μάχη ήταν σκληρή και για τις γυναίκες μαραθωνοδρόμους στον φετινό ΟΜ, με πολλές γυναικείες παρουσίες που διεκδικούσαν ισάξια την πρώτη θέση. Η Stevie Kremer συνέχισε την ανεπανάληπτη πορεία της στο διεθνή στίβο των ορεινών μεγάλων διαδρομών, αφήνοντας τη δεύτερη θέση για τη Φωτεινή Τζιατζιά.

Μεγάλοι νικητές –πέρα από κατάταξη- όλοι αυτοί, άνδρες και γυναίκες που ξεπέρασαν τα ανθρώπινα όρια και συμμετείχαν στον αγώνα, αλλά κι όσοι έτρεξαν στα «Ολύμπια Μονοπάτια» και τα παιδιά που «πήραν το βάπτισμα» στο δικό τους συμβολικό μαραθώνιο.

Η διοργάνωση γνώρισε στο παρελθόν μεγαλύτερη προβολή, ειδικά στο τηλεοπτικό κοινό, αλλά η απουσία της τα τελευταία χρόνια δεν στέρησε τίποτα από την πετυχημένη οργάνωση και τα υψηλά στάνταρτς. Κι όλοι ετοιμάζονται ήδη για τον 14ο Olympus Marathon!