“Κανένας στο περιθώριο”

και στην Πιερία

“Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στον τομέα της αλληλεγγύης και της κοινωνικής ευαισθησίας…”

NDdTKΩΣΤΑΣ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ
Βουλευτής Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ- ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

«Κανένας στο περιθώριο»

 

Κατερίνη 9 Ιουλίου 2016

Κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής το βουλευτή Πιερίας κ. Κ.Κουκοδήμο  και τη συμμετοχή μελών της Πολιτικής Επιτροπής, του Προέδρου και μελών της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Πιερίας επισκέφθηκε δομές κοινωνικής αλληλεγγύης της Πιερίας και ειδικότερα:

1.Τα Συσσίτια «Άρτος ο Επιούσιος» στο Σβορώνο Πιερίας. Στη συνάντηση ενημερώθηκαν από τον π. Ευάγγελο Πουλατσίδη και π.Κυριάκο Κοκελίδη

2.Τη Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης όπου είχαν συνάντηση με τον πρόεδρο του Δ.Σ. Σολδάτο Δημήτρη

3.Το Σύλλογο Προστασίας Παιδιών «Βενιαμίν» στην Κατερίνη όπου συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του Δ.Σ. Χάρη Αναστασίου

Το κλιμάκιο αποτελούνταν από τους: Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Πιερίας Γ.Κουρνιώτη, Μέλη της Πολιτικής Επιτροπής Αθανάσιο Λιακόπουλο, Ελευθέριο Μωυσιάδη, τον τ.βουλευτή Πιερίας Γιώργο Κωνσταντόπουλο, την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, τα μέλη της ΝΟΔΕ Κική Καραγιαννίδου (Υπεύθυνη Τομέα Κοινωνικής Πολιτικής), Κώστα Θεοδωρίδη (Υπεύθυνος Τομέα Υποδομών & Δικτύων ), τον Αθανάσιο Μπαρμπαγεωργόπουλο  (Υπεύθυνος Τομέα Παιδείας) και τον Σταύρο Χριστοφορίδη (Υπεύθυνος Τομέα Υγείας)

Στη διάρκεια των επαφών  συζητήθηκαν  τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συγκεκριμένες δομές κοινωνικής αλληλεγγύης αλλά και οι δυνατότητες που υπάρχουν στήριξης της δράσης τους, ιδιαίτερα στη δύσκολη περίοδο που βιώνει η κοινωνία.

Οι επισκέψεις εντάσσονται στην πρωτοβουλία «Κανένας στο περιθώριο», που έχει αναλάβει η Νέα Δημοκρατία, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη. Η Ν.Δ. με τη δράση αυτή, επιδιώκει να βοηθήσει έμπρακτα τις Δομές Κοινωνικής Αλληλεγγύης και κυρίως οργανώσεις που υποστηρίζονται από μη κρατικούς ή ιδιωτικούς φορείς όπως η Εκκλησία, φιλανθρωπικά σωματείο, Μ.Κ.Ο. κ.α.

Στόχος, να αποτελέσει η Ν.Δ. γέφυρα επικοινωνίας και συνεργασίας των φορέων αυτών σε όλα τα επίπεδα διοίκησης και λήψης πολιτικών αποφάσεων.

Μετά το πέρας των συναντήσεων  ο κ. Κουκοδήμος έκανε την ακόλουθη δήλωση:   Η ελληνική κοινωνία περιμένει από τη Ν.Δ. προτάσεις, θέσεις, επικοινωνία, συνεργασία, υποστήριξη. Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τη μάχη για τους πολίτες, μαζί με τους πολίτες.

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στον τομέα της αλληλεγγύης και της κοινωνικής ευαισθησίας, στην στήριξη των ευπαθών ομάδων πολιτών και των κοινωνικών ομάδων που έχουν ανάγκη. Η στράτευσή μας στην κατεύθυνση αυτή είναι επιτακτική και αναγκαία.

Η Ν.Δ. καταρτίζει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο κοινωνικής πολιτικής που θα έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και την υποστήριξη δομών κοινωνικής αλληλεγγύης».