Επίσκεψη Κασαπίδη

στην Πιερία

παροχή κινήτρων από την κεντρική εξουσία και στήριξη στον πρωτογενή τομέα θα οδηγήσει τον πρωτογενή τομέα και το «επιχειρείν» στην ανάκαμψη και την ανάπτυξη, αντιμετωπίζοντας έτσι τοπικά και εθνικά προβλήματα

NDlogomikro
ΝΟ.Δ.Ε. Πιερίας

Kατερίνη 12-07-2016

 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΣΑΠΙΔΗ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ

 

Αργά το βράδυ της Δευτέρας ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων , Βουλευτή Κοζάνης κ.Γιώργου Κασαπίδη στην Πιερία. Με τον πρωτογενή τομέα και το «επιχειρείν» να αποτελούν σημαία για τη Νέα Δημοκρατία , ο κ. Κασαπίδης περιόδευσε καθ¨ όλη τη διάρκεια της ημέρας σε όλο το Νομό.

Ο κ.Κασαπίδης, επισκέφθηκε αγροκτηνοτροφικές μονάδες, ιχθυοκαλλιέργειες, αλλά και επιχειρήσεις συσκευασίας και μεταποίησης αγροτικών προϊόντων ,συνομιλώντας με παραγωγούς, αγροτικούς φορείς και με τους επιχειρηματίες της περιοχής .Ακόμη επισκέφθηκε το Εμπορικό Επιμελητήριο Πιερίας και κλείνοντας την επίσκεψη του παραχώρησε συνέντευξη τύπου  στα τοπικά Μ.Μ.Ε .

Ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων , είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις και ιδέες συλλέγοντας στοιχεία, ακούγοντας από πρώτο χέρι τα προβλήματα των πολιτών του νομού . Το κύριο πρόβλημα που συζητήθηκε αφορά τους υψηλούς φορολογικούς δείκτες που εφαρμόζει η κυβέρνηση η οικονομική ασφυξία και η αβεβαιότητα που επικρατεί στον κλάδο της αγροτικής και της κτηνοτροφικής οικονομίας. Όμως δεν έλλειψε η αναφορά για τις δυνατότητες της περιοχής και των προϊόντων που παράγει. Η επιθυμία των κατοίκων για περισσότερη εργασία είναι μεγάλη, με την αύξηση της παραγωγής να αποτελεί πρωταρχικό μέλημα όλων .Η παροχή κινήτρων από την κεντρική εξουσία και η στήριξη της στον πρωτογενή τομέα θα οδηγήσει τους παραπάνω κλάδους στην ανάκαμψη και την ανάπτυξη αντιμετωπίζοντας έτσι τοπικά και εθνικά προβλήματα .

Τον κ. Κασαπίδη συνόδευσαν ο Βουλευτής Πιερίας κ.Κώστας Κουκοδήμος , ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ.Γιάννης  Κουρινιώτης , η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας  κ.Σοφία  Μαυρίδου, το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής κ. Λιακόπουλος Αθανάσιος, οι πρώην βουλευτές Πιερίας κος. Γιώργος Κωνσταντόπουλος και Άννα Μάνη Παπαδημητρίου , οι πολιτευτές κος. Γιώργος Παπαστεργίου και κος. Δημήτριος Μπέης,o υπεύθυνος Τομέα Αγροτικού της ΝΟ.Δ.Ε. κος. Τσιμήτρης Δημήτριος, οι υπέυθυνοι θεματικών Τομέων Δράσης της ΝΟ.Δ.Ε., στελέχη και μέλη του κόμματος.

Στα πλαίσια της κατάρτισης του εθνικού σχεδίου για την ανασυγκρότηση της χώρας, η Νέα Δημοκρατία, έρχεται κοντά στον πολίτη ακούγοντας τα προβλήματα και τις ανησυχίες του, έχοντας σκοπό την άμεση αντιμετώπιση της κρίσης, βγάζοντας τη χώρα από την αβεβαιότητα και από το αδιέξοδο που την έφερε ο Σύριζα το τελευταίο διάστημα. Με σοβαρότητα, ρεαλισμό και υπευθυνότητα.

 

Για τη ΝΟ.Δ.Ε. Πιερίας

Ο Πρόεδρος

Κουρινιώτης Ιωάννης