Μη γίνουμε… Χανιά, κα Σκούφα

ας αντιγράψουμε τα καλά των Χανίων -κι έχουν πολλά- κι όχι τα στραβά τους και τα διαπλεκόμενά τους. Είμαι σίγουρος ότι συμφωνείτε

Με ανάρτησή της στο Fb, η βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μπέττυ Σκούφα, ασχολείται με το θέμα του «Κήρυκα των Χανίων» και των σχέσεων της εφημερίδας με τον αρχηγό της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, την ποία θεωρεί αποκαλυπτική των πραγματικών σχέσεων διαπλοκής ΜΜΕ και κομμάτων.

Η βουλευτής αναδημοσιεύει την σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, μετά σχετική συζήτηση του θέματος σε Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής και σχολιάζει ότι ο κος Μητσοτάκης οφείλει εξηγήσεις για δάνειο που ελαβε η εφημερίδα και δεν αποπλήρωσε ποτέ

Το περιεχόμενο της ανάρτησης της κας Σκούφα

  Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει εξηγήσεις για τον Κήρυκα Χανίων
και το δάνειο των 300.000 που έλαβε το 2005 και δεν αποπλήρωσε ποτέ.

kurkhrkurkhr1

Ακολουθεί η σχετική σημερινή ανακοίνωσή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.:

“Στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, υπήρξαν αποκαλύψεις σχετικά με την εφημερίδα «Κήρυκας Χανίων», που εκθέτουν πλήρως τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Όπως αναγράφεται στο πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη για το 2012, ο πρόεδρος της Ν.Δ. είναι μέτοχος της εταιρείας «Κήρυξ ΑΕ», η οποία το 2005 έλαβε δάνειο ύψους 300.000 ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς, διάρκειας 2 ετών, το οποίο δεν αποπληρώθηκε ποτέ. Μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο του 2015, η τράπεζα προχώρησε στην καταγγελία του συγκεκριμένου δανείου, καθώς δεν είχε εισπράξει ούτε 1 ευρώ!

Οι αποκαλύψεις αυτές είναι ενδεικτικές του συστήματος διαπλοκής που οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία και στο οποίο ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται πλέον και άμεσα εμπλεκόμενος.

Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη, που με κάθε ευκαιρία προβαίνει σε μεγαλόστομες διακηρύξεις για τη διαφάνεια και το “νοικοκύρεμα”, να δώσει άμεσα εξηγήσεις τόσο σχετικά με το ποσόν που χρωστούσε η εφημερίδα όταν προχώρησε στη σύναψη του δανείου όσο και για το συνολικό ποσό στο οποίο ανέρχονται σήμερα τα χρέη της εταιρείας στην οποία είναι μέτοχος”.

 

Δεν μπορεί να ‘χει κανείς αντίρρηση σε ότι η κα Σκούφα και ο ΣΥΡΙΖΑ πρεσβεύουν για το συγκεκριμένο θέμα. Θέμα γνωστό και υπαρκτό δεκαετίες τώρα και -σε ότι αφορά την συγκεκριμένη παράμετρο- εύκολο να διαλευκανθεί. Διαπλοκή όμως δεν υπάρχει μόνο στην Αθήνα, τα Χανιά και τον «Κήρυκά» τους.

Υπάρχει ΚΑΙ στην Πιερία, κα Σκούφα.
ΚΑΙ στην Κατερίνη.
Και τώρα που είστε βουλευτής, πιθανώς γνωρίζετε πολλά περισσότερα, από πολλούς άλλους, για τη διαπλοκή αυτή.
Κι επειδή τίποτα σχεδόν δεν άλλαξε σε ότι αφορά τις αιτίες γέννησης και δημιουργίας διαπλοκής και με τους νεοεκλεγέντες βουλευτές, τους πρώτους πιεριείς βουλευτές της Αριστεράς, επιβάλλεται να εγκαταστήσετε καθεστώς διαφάνειας, με πρωτοβουλία σας και εθελοντικά, ακριβώς για να διαφέρουν οι βουλευτές της Αριστεράς, από τους όποιους άλλους και ειδικότερα τους έχοντες ρίζες βαθιές στο αμαρτωλό παρελθόν που επιζεί και εξακολουθεί να υπάρχει.

Και μια πρώτη κίνηση είναι να δηλώσετε, εσείς οι βουλευτές της πιερικής Αριστεράς, αν και με ποιον/ποιους δημοσιογράφο/ους συνεργάζεστε, στην Πιερία ή οπουδήποτε αλλού, τι γνωρίζετε και αφορά τα ΜΜΕ και είναι επιλήψιμο, στην Πιερία ή και αλλού.

Καθαρά και ξάστερα.

Οι Ενώσεις Συντακτών, οι πραγματικές, όχι η μούφα και «μαϊμού» Ενώσεις, είναι πολύ ξεκάθαρες σε ότι αφορά τη δουλειά των δημοσιογράφων. Και θεωρούν τις προσωπικές συνεργασίες …επικοινωνιακού τύπου, με πολιτικούς η οικονομικούς παράγοντες, των μελών τους, αποδεκτές ως πάρεργο (δηλαδή με διατήρηση της κύριας και μοναδικής ενασχόλησης με τη δημοσιογραφία), μόνο υπό την αίρεση ότι αυτές είναι γνωστές ΚΑΙ στο Μέσο-εργοδότη του δημοσιογράφου και μόνο αν αυτό κρίνει ότι δεν υπάρχει σύγκρουση ρόλων και καθηκόντων.

Με δεδομένο ότι στην Πιερία η πλειονότητα των δημοσιογράφων απασχολούμαστε σε Μέσα που δημιουργούμε οι ίδιοι, επιβάλλετε σεις να κάνετε την αρχή: οι πολιτικοί. Γιατί αν περιμένετε από τους δημοσιογράφους… οκ, καλύπτουν τον παραπάνω όρο και συζητούν με τον ..εαυτό τους το θέμα και αποφασίζουν για τον εαυτό τους ότι δεν τίθεται θέμα σύγκρουσης καθηκόντων και υποχρεώσεων και ρόλων.

Ανήκω κι εγώ στις παραπάνω κατηγορίες.
Και δεν χρειάστηκε ποτέ να κάνω τη συγκεκριμένη συζήτηση με τον εαυτό μου, ένα χρόνο τώρα που υπάρχει η «ΕτΟ» (ναι, κατάφερε να επιζήσει/ω ένα χρόνο). Κι αυτό γιατί δεν υπήρξα ούτε ιδιοκτήτης, ούτε συνεργάτης κανενός Γραφείου Τύπου, ούτε πρόκειται να υπάρξω.

Αναμένουμε τις απαντήσεις σας.
Άμεσα.
Ξεκάθαρα.
Ειλικρινά.
Για να έχουμε τη βεβαιότητα ότι η παλιά διαπλοκή τελειώνει και καμία νέα δεν ανατρέφεται.