Συνεδριάσεις…

ΔΣ ΔΕΑΔΟ και Δημοτικού Συμβουλίου

θερινές και ενδιαφέρουσες. Πολλά αλλάζουν, ενώ εμείς καλοπερνάμε σε παραλίες και παραλιακά μπαρ, σπαταλώντας χρήμα από την ευδοκιμούσα οικονομική ζωή της χώρας (μας)

Μια ακόμη σημαντική συνεδρίαση του –ακέφαλου- ΔΣ της ΔΕΑΔΟ συγκαλείται σήμερα για να ασχοληθεί με πολύ σοβαρά θέματα, με τη φροντίδα του αντιπροέδρου του ΔΣ, Σάκη Μπατζικώστα.

Ενώ ακόμη ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου δεν κίνησε τις διαδικασίες στο ΔΣ ώστε να αναλάβει την προεδρία του, το σώμα διοίκησης της δημοτικής επιχείρησης συζητά σήμερα –εκτός από σημαντικά τρέχοντα πρακτικά θέματα- και την αλλαγή του καταστατικού της, ώστε να αλλάξει ο χαρακτήρας της επιχείρησης σε εμπορική και να ξεφύγει από τον ως σήμερα αποκλειστικό ρόλο της εταιρείας που διαχειρίζεται δημοτική περιουσία. Η αλλαγή αυτή θα δώσει τη δυνατότητα η δημοτική επιχείρηση να διεκδικεί κονδύλια και ενισχυτικά προγράμματα, όπως κάθε άλλη. Το θέμα εισάγεται με γνωμάτευση του δικηγόρου, Μπάμπη Μπρουσκέλη. Στις αλλαγές του καταστατικού συμπεριλαμβάνεται και αλλαγή του χρόνου θητείας του ΔΣ, ώστε σύντομα «να ανοίξει ο δρόμος» για εκπαραθύρωση των μελών του ΔΣ που προέρχονται από την αντιπολίτευση, Δημητριάδη και Κουρίτα. Με πιθανή την άρνηση του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προηγούμενου προέδρου του ΔΣ της ΔΑΕΔΟ, Γιώργου Φαρμάκη, να προσφέρει μέλη της παράταξής του, προβλέπεται το δεύτερο μισό της θητείας αυτής της διοίκησης να είναι περίοδος απόλυτης κυριαρχίας της διοίκησης και στη ΔΕΑΔΟ, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Στη σημερινή συνεδρίαση, το ΔΣ θα απασχολήσει για μια ακόμη φορά το «σήριαλ Φελώνη» και η τελική προσπάθεια εκπαραθύρωσης, αφού όλες οι προηγούμενες έχουν αποτύχει. Πληροφορίες θέλουν στην προσπάθεια αυτή να χρησιμοποιούνται και στοιχεία εναντίον του από το διάσημο, αλλά άφαντο πόρισμα που κάποτε αποδιδόταν στην εταιρεία ΜΑΖΑΡΣ, αλλά ακόμη δεν παρουσιάστηκε και κανείς δεν το παρέδωσε στον εισαγγελέα. Και παρά την δήθεν εμμονή της διοίκησης στα περί εμπιστευτικότητας, αυτό πιθανώς βρίσκεται στη διάθεση δικηγόρων και πολλών άλλων, αλλά δεν έχει παρουσιαστεί στους αρμοδιότερους, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.

 

Την Παρασκευή 22.7.2016 συνεδριάζει και το Δημοτικό μας Συμβούλιο, στις 6μμ, στο Δημοτικό Κατάστημα στην Κονταριώτισσα, όπως συνηθίζεται την καλοκαιρινή περίοδο. Στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης συμπεριλαμβάνονται 16 θέματα, με κυριότερο αυτό της επιχορήγησης του Σωματείου «Ολύμπια εν Δίω» που εισηγείται ο αντιδήμαρχος Αθανάσιος Καλαϊτζής.

Η πρόσκληση και ημερήσια διάταξη για τη συνεδρίασης της 22ας Ιουλίου 2016

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                                 Λιτόχωρο, 18/07/2016
ΝΟΜΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ                                                                                                                       Αριθμ. Πρωτ. 12283
ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΟΥ
ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 15,
ΛΙΤΟΧΩΡΟ                                                                                                                                               ΠΡΟΣ
Πληροφορίες: Δ. Μπατζικώστας                                                                      Τακτικά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου
Τηλέφωνο: 2352350150                                                                                                   (όπως Πίνακας Αποδεκτών)

                     «Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου»

Καλείστε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημοτικό κατάστημα που εδρεύει στη Τοπική Κοινότητα Κονταριώτισσας, στις 22.07.2016, ημέρα Παρασκευή και ώρα 18.00 μ.μ, βάση των διατάξεων του άρθρου 67 με τίτλο «Σύγκληση του δημοτικού Συμβουλίου» του ν. 3852/2010, για τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

1.
Τροποποίηση καταστατικού ΔΕΑΔΟ Α.Ε.. (Εισήγηση Μπρουσκέλης Χαράλαμπος, Νομικός Σύμβουλος ΔΕΑΔΟ).

2.
Λήψη απόφασης για την ανάθεση στην Πιερική Αναπτυξιακή Α.Ε. την εκπόνηση της μελέτης «Μελέτες ανάπτυξης κτηριακών υποδομών προσχολικής εκπαίδευσης παλαιού σχολείου του Δήμου Δίου – Ολύμπου». (Εισήγηση Καλαϊτζής Αθανάσιος, Αντιδήμαρχος).

3.
Έγκριση της μελέτης και καθορισμός του τρόπου εκτέλεσης της εργασίας με τίτλο «Λειτουργία και συντήρηση εγκαταστάσεων  επεξεργασίας λυμάτων του Δήμου Δίου –Ολύμπου» (Εισήγηση Καλαϊτζής Αθανάσιος, Αντιδήμαρχος).

4.
Διακοπή εργασιών λόγω της παράτασης εκτέλεσης του έργου «Αποχέτευση ακαθάρτων υδάτων Δ.Δ. Πλαταμώνα. (Εισήγηση Καλαϊτζής Αθανάσιος, Αντιδήμαρχος).

5.
Λήψη απόφασης για τον τρόπο  χρέωσης τελών επεξεργασίας αποβλήτων. (Εισήγηση Καλαϊτζής Αθανάσιος, Αντιδήμαρχος).

6.
Συγκρότηση επιτροπών παραλαβής προμηθειών έτους 2016 σύμφωνα με το άρθρο 28 του ΕΚΠΟΤΑ.    (Εισήγηση Λάππας Νικόλαος, Αντιδήμαρχος).

7.
Εξέταση αίτησης Αστικού ΚΤΕΛ Κατερίνης Α.Ε. περί έγκρισης διαδρομών τουριστικού τρένου. (Εισήγηση Ζτάνης Γεώργιος, Αντιδήμαρχος).

8.
Εξέταση αιτήματος του Βασιλείου Ευγενή για διακοπή σύμβασης μίσθωσης δημοτικής έκτασης στη θέση ΓΟΥΜΑΡΑ Δ.Κ. Λιτοχώρου. (Εισήγηση Λάππας Νικόλαος, Αντιδήμαρχος).

9.
Τακτοποίηση ταμειακής κατηγορίας εσόδου. (Εισήγηση Ζτάνης Γεώργιος, Αντιδήμαρχος).

10.
10η Αναμόρφωση προϋπολογισμού οικ. έτους 2016. (Εισήγηση Ζτάνης Γεώργιος, Αντιδήμαρχος).

11.
Απευθείας εκμίσθωση 100 τ.μ. στην Δ.Κ. Λιτοχώρου. (Εισήγηση Λάππας Νικόλαος, Αντιδήμαρχος).

12.
Τροποποίηση των υπ’ αριθμ. 106/2016 και 113/2016 Α.Δ.Σ.» (Εισήγηση Δημόπουλος Κωνσταντίνος, Δήμαρχος).

13.
Λήψη απόφασης για σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου στην υπηρεσία καθαριότητας.  (Εισήγηση Γουλάρας Δημήτριος, Αντιδήμαρχος).

14.
Τροποποίηση της αριθμ. 253/2013 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά τον κανονισμό ύδρευσης του Δήμου Δίου – Ολύμπου, (Εισήγηση Λάππας Νικόλαος, Αντιδήμαρχος).

15.
Επιχορήγηση του Σωματείου «Ολύμπια εν Διω». (Εισήγηση Καλαϊτζής Αθανάσιος, Αντιδήμαρχος).

16.
Καθορισμός ύψους αμοιβής κατ’ αποκοπή, στη Δικηγόρο Μαρία Κάκαλου, που υπερβαίνει  το όριο του κώδικα δικηγόρων για έλεγχο τίτλων ιδιοκτησίας. (Εισήγηση Δημόπουλος Κωνσταντίνος, Δήμαρχος).

                                                                                                                                                    Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

                                                                                                                                                           Γαλάνης Αστέριος

 

Κοινοποιείται
1.- κ. Δημόπουλο Κωνσταντίνο
Δήμαρχο Δήμου Δίου – Ολύμπου.

2.- Χατζή Αθηνά, Νομική Σύμβουλο.

3.- Προέδρους Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων.