ΔΕΝ-έργο

και άλλα πρωτόγνωρα

ΔΕΝ υπάρχει έργο, ΘΑ υπάρξει έργο. Και σίγουρα στην Περιφέρειά μας δεν υπάρχουν έργα σε εξέλιξη χωρίς μελέτη, αδειοδότηση και όλα τα σχετικά…

 

Στην παραλία της Λεπτοκαρυάς ΔΕΝ γίνεται κάποιο έργο.

ΘΑ γίνει κάποιο έργο.

Αυτό προκύπτει απ’ το ρεπορτάζ της ΕτΟ που -για το συγκεκριμένο θέμα- διαρκεί εδώ καιρό. Στις 27.7.2016 είχαμε την ευκαιρία να θέσουμε ένα γενικό ερώτημα και στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα και να το απαντήσει. Η τοποθέτηση του δημάρχου Δίου-Ολύμπου είναι από το Δημοτικό Συμβούλιο της 19ης.4.2016. Οι τελευταίες διευκρινίσεις μας δόθηκαν από τον αντιδήμαρχο Γιώργο Ζτάνη και τον δημοτικό σύμβουλο και πρόεδρο ΔΣ δημοτικής επιχείρησης Θεόδωρο Σιόκα. Τα στοιχεία του ρεπορτάζ είναι τα εξής:

Εδώ και καιρό, με μέσα και μηχανήματα της ΔΕΑΔΟ, γίνεται η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ κάποιου έργου που πιθανώς θα γίνει τα επόμενα χρόνια. Κι αυτό που γίνεται τώρα και ΔΕΝ είναι έργο, γίνεται με εντολή του δημάρχου, Κωνσταντίνου Δημόπουλου, όπως ενημέρωσε το ΔΣ της ΔΕΑΔΟ. Και είναι εν γνώσει της Αντιπεριφέρειας και σε συνεργασία αγαστή με την Κτηματική Υπηρεσία, όπως δήλωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αν όλα πάνε καλά, στο μέλλον, θα γίνει εκεί έργο που θα περιλαμβάνει διευθέτηση της παραλίας και του αιγιαλού, δρόμο, πεζοδρόμιο, πολλά όμορφα πράματα για να χαίρονται και οι επισκέπτες και οι περίοικοι. Περίοικοι που τώρα, ΠΡΙΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΕΡΓΟ, με έξοδά τους και αυτεπιστασία του Δήμου, προετοιμάζουν το έργο που ΘΑ γίνει. Και με τις οδηγίες της Κτηματικής Υπηρεσίας (και την ανοχή της, όπως βεβαιώνει ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου). Η οποία εμπλέκεται και γιατί το έργο που ΔΕΝ γίνεται και πιθανώς ΘΑ γίνει, είναι στη ζώνη του αιγιαλού και –πολύ περισσότερο- γιατί πολλοί περίοικοι-ιδιοκτήτες έχουν κάποιες …εκκρεμότητες με το Δημόσιο –την Κτηματική- που αφορούν αυτές τις παραλιακές ιδιοκτησίες.

Για το έργο που ΔΕΝ γίνεται –φυσικά- και δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ μελέτη. Όταν γίνει έργο, ΘΑ υπάρξει και μελέτη. Το ότι τώρα, εδώ και μήνες, γίνεται ΚΑΤΙ εκεί, δεν το λες και ΕΡΓΟ. Μπορεί να άλλαξε το τοπίο, να έγιναν όλες οι εργασίες για την κατασκευή δρόμου, αλλά έργο ΔΕΝ υπάρχει. Έργο ΘΑ υπάρξει όταν πέσει η άσφαλτος, χτιστούν πεζοδρόμια, πιθανώς φυτευτούν καλλωπιστικά φυτά, δοχεία απορριμμάτων, τότε ΘΑ είναι έργο. Όλα τα προκαταρκτικά, ΔΕΝ είναι έργο.

Αυτό που ΔΕΝ γίνεται στην περιοχή, γίνεται με την εποπτεία της Κτηματικής, η οποία ενημέρωσε τους περιοίκους για τα όρια στα οποία μπορούν να υπάρχουν ιδιοκτησίες –αιγιαλός- κι αυτοί συμμορφώθηκαν. Και αν –λέμε ΑΝ- στο μέλλον υπάρξει νομικό ξεκαθάρισμα στην περιοχή για τις ιδιοκτησίες, τις πιθανές καταπατήσεις κτλ κτλ, η σημερινή εξέλιξη ΔΕΝ θα αποτελεί ΚΑΝΕΝΑ νομικό προηγούμενο ή τετελεσμένη πράξη.

Η σημερινή αντιπολίτευση και χθεσινή συμπολίτευση παραπονιέται ότι –επί των ημερών της- ακόμη κι όταν προσπάθησε να αποκαταστήσει το αποτέλεσμα θαλασσοταραχής, αντιμετώπισε επιμερισμό ευθυνών και πρόστιμα και και και. Και ζητεί εξηγήσεις  για το πώς σήμερα όλα είναι ευκολότερα. Αλλά, είναι γνωστό ότι η αντιπολίτευση στο Δήμο Δίου-Ολύμπου ΔΕΝ μπορεί να κατανοήσει την αξία του «ΔΕΝ»…

Σεις τι ΔΕΝ μπορείτε να κατανοήσετε, κε Περιφερειάρχα;

 

ΥΓ: Καταβάλουμε, ως Πιερία και Δίον-Όλυμπος, κάθε προσπάθεια, δηλαδή κάνουμε όσα γίνονται και όσα ΔΕΝ γίνονται, για να αποκτήσει η παραλία από τη Θεσσαλονίκη ως το Πηνειό, έναν ατέλειωτο παραλιακό δρόμο, ΔΙΠΛΑ στο κύμα. ΑΝ –λέμε αν-  κάποια στιγμή αυξηθούν οι τουρίστες μας και δεν χωράνε στην παραλία…. θα μπορούν να ξαπλώνουν στην διπλανή άσφαλτο και να γλυτώνουν κι απ’ την ενοχλητική άμμο. Ξέρετε τι θα πει να ‘χεις έρθει απ’ την Τσεχία για να χαρείς διακοπές με θάλασσα, ήλιο και κολύμπι και να σου σπάει τα νεύρα η άμμος;;;; Δράμα, κε Τζιτζικώστα μου, ΔΡΑΜΑ.

Τα περί εισαγγελέως… ναι, καλό θα είναι να τον ενημερώσετε. Και κατόπιν να ενημερώσετε -αν όχι τον Τύπο- τουλάχιστον την ΕτΟ. Δεν μπορώ εγώ να ασχολούμαι με τον εισαγγελέα, κε Περιφερειάρχα. Μικρή, τοπική,… μονοπρόσωπη εφημερίδα και ήδη έχω πολλά πάρε-δώσε με τον εισαγγελέα. Και δεν εμπλέκομαι και στο θέμα, παρά μόνο ως δημοσιογράφος. Προηγείστε.-