Χατζή VS Δημόπουλος

νομική σύμβουλος VS δήμαρχος-νομικός

οι “πρωτιές” δεν έχουν τέλος…

Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και στον εισαγγελέα κατέφυγε η νομική σύμβουλος του Δήμου Δίου-Ολύμπου, δικηγόρος Αθηνά Χατζή, μετά τα όσα της καταλόγισε ο δήμαρχος στη συνεδρίαση της 19ης Απριλίου 2016 και εν τη απουσία της!!! Πιθανώς πρόκειται για μια ακόμη πανελλήνια «πρωτιά» του Δήμου μας (νομικός σύμβουλος Δήμου να στρέφεται κατά του δημάρχου), αφού έχει ήδη προηγηθεί το εξίσου πρωτοφανές, δήμαρχος να απειλεί με αγωγές αποζημίωσης –για δυσφήμιση- δημοτικό σύμβουλο που κατήγγειλε φωτογραφικές διατάξεις σε διαγωνισμό (και δικαιώθηκε)…

 

Νομικός και ο ίδιος, ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Δημόπουλος, πήρε το λόγο στη συνεδρίαση της 19ης.4.2016 και –με αφορμή θέμα για τον οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας του Δήμου και νέες προσλήψεις που συζητούσε το Δημοτικό Συμβούλιο- πέρασε την κα Χατζή … «γενεές δεκατέσσερις», για τις επιδόσεις και την συμπεριφορά της. Σημείωσε μάλιστα ο ίδιος ότι πρώτη φορά μιλά έτσι για συνάδελφο. Κάποιοι στην αίθουσα είχαν ήδη «παγώσει», ακούγοντας τον δήμαρχο και η κα Χατζή «πάγωσε» πολύ αργότερα –στις 7.7.2016- όταν είδε τυχαία στο Διαδίκτυο το βίντεο της συνεδρίασης. Στην τοποθέτηση του δημάρχου δen γίνεται καμιά αναφορά σε μεταξύ τους επεισόδιο 13 μέρες πριν.

Η τοποθέτηση του δημάρχου στις 19.4.2016

 

Στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο ήρθε προς συζήτηση θέμα για την τροποποίηση δυο προηγούμενων αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, σχετικές με τη διένεξη Δημόπουλου-Χατζή και η νομική σύμβουλος βρήκε την ευκαιρία να παρέμβει. Όπως εξήγησε, υπήρξε μεταστροφή στην συμπεριφορά του δημάρχου από την αρχική του έναντί της και περιέγραψε επεισόδιο σε βάρος της στις 6.4.2016, πριν το επίσημο «στόλισμά» της στις 19.4.2015. Επικαλέστηκε την μαρτυρία τριών στελεχών του Δήμου και απέφυγε να μεταφέρει αυτολεξεί τα …»γαλλικά» που άκουσε από τα δημαρχιακά χείλη. Έκτοτε νομική σύμβουλος και δήμαρχος διέκοψαν τις … διπλωματικές σχέσεις.

Απευθυνόμενη στο Δημοτικό Συμβούλιο, η Αθηνά Χατζή περιέγραψε το σοκ από την προσβολή που υπέστη και επανέλαβε ότι δεν είναι υπάλληλος του Δήμου, αλλά προστατεύει τα συμφέροντά του, κατόπιν εντολής. Ο δήμαρχος είχε αποχωρήσει ήδη από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και –παρά την προσπάθεια της πλειοψηφίας να υπάρξει ψηφοφορία για το θέμα των δυο τροποποιήσεων- το θέμα αναβλήθηκε και θα ξανασυζητηθεί αύριο, οπότε –πιθανώς- οι δύο συνάδελφοι θα μπορούν να … παρασταθούν υπέρ των επιχειρημάτων τους.

Από τη συνεδρίαση της 22ας .7.2016