Συγχαρητήρια

στους επιτυχόντες

και ευχές για όλους

με τη σειρά που τα λάβαμε

 

Δήμος Κατερίνης
Γραφείο τύπου
2
4-08-2016

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Σάββα Χιονίδη

για τους επιτυχόντες στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Εκφράζω τα θερμά και ειλικρινή μου συγχαρητήρια σε όλους τους νέους και τις νέες και ιδιαίτερα του Δήμου Κατερίνης, για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι κοπιαστικές προσπάθειες πολλών χρόνων, σήμερα αναγνωρίζονται και επιβραβεύονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Στην ακαδημαϊκή τους πλέον διαδρομή, εύχομαι ολόψυχα να συνεχίσουν το δημιουργικό ταξίδι στον κόσμο της γνώσης, ως πολύτιμο εφόδιο, για τα μελλοντικά επαγγελματικά τους σχέδια, κυρίως όμως για την ίδια τη ζωή.

Στις δυσκολίες που διανύει σήμερα η χώρα, αντλούμε δύναμη, ελπίδα και αισιοδοξία από τις διακρίσεις αυτές των παιδιών μας, ενώ έχουμε ανάγκη τις γνώσεις και τις ιδέες τους, για το μέλλον του τόπου.

Τα αποτελέσματα στο Δήμο Κατερίνης, καθώς και σε όλη την Πιερία, αποδεικνύουν το σοβαρό και υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικό έργο, που υλοποιείται στην περιοχή μας. Συγχαίρω επίσης, τους γονείς των υποψηφίων, οι οποίοι στάθηκαν ηθικά και ουσιαστικά αρωγοί και συμπαραστάτες στο διαρκή αγώνα των παιδιών τους, για την κατάκτηση της επιτυχίας.

Συγχαρητήρια όμως αξίζουν και σε όλους όσοι συμμετείχαν στις εξετάσεις, αλλά δεν είδαν τις προσπάθειες τους να δικαιώνονται. Πάντα υπάρχει μία δεύτερη ευκαιρία ή μία εναλλακτική επιλογή, προκειμένου να υλοποιήσουν τους στόχους και τα όνειρά τους.

Εύχομαι στον καθένα ξεχωριστά, καλή πρόοδο και η επιτυχία να συνοδεύει πάντα τις ζωές των παιδιών μας !

 Σάββας Χιονίδης

Δήμαρχος Κατερίνης

 

 

BtE

ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ (ΜΠΕΤΤΥ) ΣΚΟΥΦΑ
Βουλεύτρια Πιερίας-ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Για μία ακόμη φορά η αγωνία έφθασε στο τέλος της. Για κάποιους μαθητές τα νέα είναι ευχάριστα και για άλλους ‘φαντάζουν’ απογοητευτικά. Για όλους τους νέους όμως είναι ένας από τους πολλούς σταθμούς που θα καθορίσει τη μετέπειτα ζωή τους. Άλλοι έχουν το εισιτήριο να ταξιδέψουν και άλλοι, προς το παρόν, πιστεύουν πως επειδή δεν κατάφεραν να το αποκτήσουν έχασαν το ταξίδι της ζωής. Το ταξίδι όμως αυτό έχει πολλούς σταθμούς, έχει πολλές εναλλακτικές, έχει και άλλα τρένα, έχει πολλές υπέροχες διαδρομές, αρκεί να ψάξει κανείς στον χάρτη, να εκτιμήσει τα προσόντα, τα ταλέντα και τις δεξιοτεχνίες που έχει προικιστεί από τη φύση και να πάρει την πορεία που θα τον οδηγήσει στην ευτυχία, στην ατομική ικανοποίηση, στην ολοκλήρωση.

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές που κατάφεραν να περάσουν στην Ανώτατη Εκπαίδευση και να ενταχθούν στην πανεπιστημιακή κοινότητα, στην οποία θα αποκτήσουν εμπειρίες ξεχωριστές και γνώσεις εξειδικευμένες. Οι νέοι μας τιμούν τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, που παρέχουν δωρεάν, υψηλού επιπέδου επιστημονική κατάρτιση. Συγχαρητήρια και στις μανάδες και τους πατεράδες που στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθεια των παιδιών τους και θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την μετέπειτα φοιτητική ζωή τους.

Τα συγχαρητήρια μου και σε όσους, παρά το ότι προσπάθησαν και κατέβαλαν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους, δεν κατάφεραν να αποκτήσουν το πολυπόθητο εισιτήριο. Είμαι σίγουρη πως σύντομα θα ανακαλύψουν το τρένο και τη διαδρομή που θα τους οδηγήσει στην επιτυχία. Αρκεί να κρατούν σφιχτά τις αποσκευές με τα χαρίσματά τους και, με τον χάρτη οδηγό, να ταξιδέψουν στην επαγγελματική επιτυχία.

Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα, Βουλεύτρια Πιερίας- ΣΥ.ΡΙΖ.Α

 

 

 

BtE

ΜΗΝΥΜΑ ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ – ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΣΕ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ

Θερμά συγχαρητήρια σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές της Πιερίας που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.

Μια νέα, δημιουργική περίοδος στη ζωή σας τώρα ξεκινά και είναι το αποτέλεσμα της πολύχρονης προσπάθειας τόσο της δικής σας όσο και της οικογένειάς σας και των καθηγητών σας.

Για εκείνους που δεν πέτυχαν το στόχο τους το σίγουρο είναι πως ο δρόμος δεν σταματά εδώ. Αντίθετα τώρα ξεκινάει από άλλη αφετηρία.

Κώστας Κουκοδήμος

 

 

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
28ης Οκτωβρίου 40, Κατερίνη
e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr
ιστοσελίδα: www.pkm.gov.gr
facebook:www.facebook.com/pepierias
τηλ. επικοινωνίας: 2351351208

                                                                                Κατερίνη, 25 Αυγούστου 2016

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συγχαρητήριο μήνυμα
της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου
για τους επιτυχόντες στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

          Ως Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Κοινωνίας των Πολιτών της ΠΚΜ, θέλω από καρδιάς να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου στους επιτυχόντες μαθητές και μαθήτριες στις Πανελλαδικές Εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας μας. Η επιτυχία σας είναι η αρχή ενός νέου κεφαλαίου που πρόκειται να σας χαρίσει πολλές συγκινήσεις, ενός κεφαλαίου που θα σας γεμίσει γνώσεις ακαδημαϊκές, αλλά και γνώσεις για την ίδια τη ζωή.

Αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση καθώς τα ποσοστά επιτυχίας σε όλο το Νομό μας είναι ιδιαιτέρως υψηλά και αυτό αποδεικνύει το υψηλό επίπεδο των μαθητών και των εκπαιδευτικών μας.

Συγχαρητήρια αξίζουν στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που έδωσαν τον δικό τους αγώνα και στάθηκαν αρωγοί στις προσπάθειες των παιδιών συμβάλλοντας με το δικό τους τρόπο στην επιτυχία τους.

Ωστόσο, θα ήθελα να απευθυνθώ και στους μαθητές που δεν κατάφεραν να εισαχθούν σε κάποια σχολή την παρούσα στιγμή, να τους συγχαρώ για την προσπάθειά τους, υπενθυμίζοντάς τους παράλληλα πως η ζωή είναι ένας διαρκής αγώνας στον οποίο καλούμαστε όλοι να δώσουμε πολλές μάχες. Είμαι πεπεισμένη πως στην συνέχεια θα έχετε και εσείς τις δικές σας επιτυχίες. Η ζωή και το μέλλον είναι μπροστά σας.

Συγχαρητήρια σε όλους και καλή σταδιοδρομία!

Σοφία Μαυρίδου

Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας

 

 

ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΟΥ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Επικοινωνία
Γραφείο Τύπου και Ενημέρωσης
Τηλέφωνο 2352350100                                                                    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Διεύθυνση Αγ. Νικολάου 15, Λιτόχωρο
Email dimos@dion-olympos.gr
Website www.dion-olympos.gr

Συγχαρητήρια επιστολή στους επιτυχόντες των Πανελληνίων Εξετάσεων 2016

Αθανασίου Καλαϊτζή, Προέδρου Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δήμου Δίου Ολύμπου

  Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελληνίων Εξετάσεων, θα ήθελα να απευθύνω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε
όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές του Δήμου μας που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Ανώτατα και Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.

Η επιτυχία σας αυτή σημαίνει την ολοκλήρωση μιας κοπιαστικής προσπάθειας που ξεκίνησε χρόνια πριν, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί  και την αφετηρία για ένα καινούργιο ταξίδι γνώσεων και εμπειριών στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, που θα σημαδέψει τις προοπτικές, τις επιλογές, και τη συγκρότηση της εν γένει προσωπικότητά σας.

Στην εποχή μας, που χαρακτηρίζεται από πλουραλισμό απόψεων και καταιγισμό γνώσεων και πληροφοριών από τη μια, αλλά και ταυτόχρονα από σύγχυση ιδεών, αμφισβήτηση αξιών, κοινωνική αστάθεια και σχολαστική μονομέρεια και εξειδίκευση από την άλλη, εσείς οι νέοι, μέσα από την ακαδημαϊκή σας πορεία,  αναζητήσετε την ολόπλευρη γνώση, την ιεράρχηση αξιών, την πνευματική καλλιέργεια, και κυρίως  τη μόρφωση που υπηρετεί τον άνθρωπο και τον ανεβάζει όλο και πιο ψηλά.

Και είμαι βέβαιος πως στις αναζητήσεις σας – παρ όλες τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν ιδιαίτερα στην εποχή μας -θα έχετε στραμμένο το βλέμμα σας στις κορφές και με αγωνιστικό και επίπονο βήμα θα πορεύεστε στο δρόμο για την κατάκτησή τους.

Θα ήθελα όμως να συγχαρώ και τους μαθητές, που παρότι προσπάθησαν, δεν κατάφεραν την εισαγωγή τους σε κάποιο Τμήμα.
Θα πρέπει να γνωρίζουν πως  οι Πανελλήνιες Εξετάσεις δεν είναι μονόδρομος. Η ζωή είναι μια διαρκής προσπάθεια και η φαινομενική  αποτυχία αποτελεί τις περισσότερες φορές  μια καινούργια ευκαιρία για υψηλότερες επιδιώξεις, αλλά κυρίως μία πρόκληση για να γνωρίσει κανείς  τις δυνάμεις του και τον εαυτό του, να παλέψει εντονότερα και να βγει στο τέλος αληθινός νικητής της ζωής.

Συγχαρητήρια αξίζουν επίσης και στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς που με υπομονή, αγάπη και υπευθυνότητα στάθηκαν συνοδοιπόροι και αρωγοί
στην προσπάθεια των παιδιών.

Θερμά συγχαρητήρια και καλό και ελπιδοφόρο ξεκίνημα σε όλους!

 

 

ΝΟ.Δ.Ε. Πιερίας

                                                                                      Kατερίνη 268-2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συγχαρητήριο

 

Με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων, ο Πρόεδρος και τα μέλη της Νομαρχιακής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας  Πιερίας θέλουν να εκφράσουν τα συγχαρητήρια σε όλους τους επιτυχόντες των σχολών των Ανωτάτων και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων της χώρας, για την επιτυχία τους που αποτελεί την δικαίωση κόπων πολλών ετών των ίδιων, των γονέων αλλά και των καθηγητών τους. Για αυτούς που δεν τα κατάφεραν, υπάρχουν ακόμη πολλές ευκαιρίες με την προσπάθεια και τον ζήλο να μη σταματάει εδώ.

            Σε μια εποχή δύσκολη τόσο για την χώρα όσο και για τον καθένα ξεχωριστά, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο ρόλος της Παιδείας είναι καίριος για τη συγκρότηση μιας αναπτυγμένης κοινωνίας.

Πολλές ευχές για ένα λαμπρό και δημιουργικό μέλλον

 

      Για τη ΝΟ.Δ.Ε. Πιερίας

  Ο Πρόεδρος

      Κουρινιώτης Ιωάννης