Ο Αντ. Σαμαράς στο Λιτόχωρο

για το γάμο Παπαμιμίκου-Σαββίδου

πρωινός καφές με τα τοπικά στελέχη και παλιούς συνεργάτες

Ο γάμος Παπαμιμίκου-Σαββίδου στον Παλιό Παντελεήμονα έφερε στην Πιερία και τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, μία μέρα πριν το χαρμόσυνο γεγονός. Έτσι, ο κος Σαμαράς είχε την ευκαιρία να περιοδεύσει στο Δήμο Δίου-Ολύμπου, να συναντηθεί με στελέχη και να δει παλιούς φίλους και συνεργάτες.

Το πρωί του Σαββάτου, ο Αντώνης Σαμαράς ήπιε καφέ στο «Λιάγκα» στο Λιτόχωρο με πολυμελή παρέα παλιότερων και νεώτερων στελεχών της ΝΔ, μεταξύ των οποίων ο βουλευτής Κ. Κουκοδήμος, η αντιπεριφερειάρχης Σοφία Μαυρίδου, ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Δημόπουλος, πρώην βουλευτές και αυτοδιοικητικούς.

 

Οι δύο …πρώην

Τον καφέ του απολάμβαναν στο ίδιο ζαχαροπλαστείο, ο πρώην πρόεδρος της τοπικής της ΝΔ, Βαγγέλης Γερολιόλιος, που αν και δεν παρακάθισε στο … προεδρικό τραπέζι, είχε την ευκαιρία ιδιαίτερης συνομιλίας με τον πρώην πρόεδρο του κόμματος, ευκαιρία που δεν είχαν πολλοί άλλοι.

 

Ο πρώην και ο νυν

Στο «Λιάγκα» -ως γνωστόν- απολαμβάνει τον καφέ του και ο πρώην δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Παπαθανασίου. Έτσι, η επίσκεψη Σαμαρά στο Λιτόχωρο «έφερε κοντά» τον πρώην και τον διάδοχο στη δημαρχία. Αντάλλαξαν χειραψία και κάποιο θέμα υπό εξέλιξη (ΟΧΙ ΤΟ ΣΙΝΤΡΙΒΑΝΙ) αποτέλεσε το αντικείμενο μιας σύντομης κουβέντας «στο πόδι».

Κατά τ’ άλλα… ο Αντώνης Σαμαράς προτίμησε να θυμηθεί με τους φίλους του τα του παρελθόντος και να ανοίξουν κουβέντες για το παρόν και το μέλλον, με μόνη εξαίρεση σύντομο προβληματισμό για τις εξελίξεις … στη Βόρεια Αφρική, με τοπικό στέλεχος που μάλλον «έβαλε πλώρη» για τα διεθνή θέματα (ονόματα δε λέμε, αλλά τον λένε Γιάννη και είναι … μεγαλόσωμος.

 

Τι να ΄πε;

Στη διάρκεια του αποχαιρετισμού, και ο οικοδεσπότης Βαγγέλης Λιάγκας είχε την ευκαιρία κάτι να ψιθυρίσει στο αυτί του πρώην προέδρου. Ο …ψιθυριστής αποκάλυψε μόνο ότι ο ψίθυρος αφορούσε τα παρελθοντικά και όχι τα μελλούμενα.