Ραντεβού στη ΔΕΘ

για το συλλαλητήριο των εγκαινίων

το Σάββατο 10.9.2016

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΜΕΛΟΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΑΓΙΑΣ ΛΑΥΡΑΣ  24   –    60132 ΚΑΤΕΡΙΝΗ –   ΤΗΛ. 2351023888  FAX: 2351075497
E-mail Address: ergkat@otenet.gr

—————————————————————————————————————————————–

                                                                                                                      Κατερίνη,  31-08-2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΛΕΣΜΑ

Το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους και όλους του πολίτες της Πιερίας που πλήττονται από τις μνημονιακές πολιτικές να πάρουν μέρος στo μεγάλο εργατικό και κοινωνικό συλλαλητήριο το ΣΑΒΒΑΤΟ 10 Σεπτέµβρη 2016 στις 18.00 στο Άγαλµα του Βενιζέλου, στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και στην πορεία διαμαρτυρίας που θ’ ακολουθήσει.

Οι εκτεταμένες απορρυθμιστικές παρεμβάσεις της τελευταίας εξαετίας στο προστα­τευτικό πλαίσιο της εργατικής νομοθεσίας τόσο σε συλλογικό όσο και σε ατομικό επίπεδο, έχουν οδηγήσει αποδεδειγμένα σε αύξηση της εργοδοτικής παραβατικότητας με δραματικές επιπτώσεις στους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων.

Είµαστε αντιμέτωποι µε «προτάσεις», που εντείνουν την ύφεση, αυξάνουν την ανεργία, η οποία βρίσκεται ήδη σε πολύ υψηλά επίπεδα, ρίχνοντας για µια ακόµη φορά στις πλάτες των εργαζομένων νέα δυσβάστακτα βάρη, την ώρα που η οικονοµική ελίτ παραµένει για πολλοστή φορά αλώβητη και κερδισµένη.

Γι’ αυτό, η ενότητα όλων των εργαζομένων, η συστράτευση και ο κοινός αγώνας είναι προαπαιτού­μενα ώστε να ισχυροποιηθεί η δύναμή μας, στη διεκδίκηση των κοινών μας αιτημάτων, ώστε να επιβάλλουμε λύσεις φιλεργατικές και αναπτυξιακές προς όφελος του λαού και της χώρας.

Τα συνδικάτα, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι έχουμε µόνο µια επιλογή. Να συνεχίσου­με ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να δίνουμε µάχη για την ανατροπή των Μνημονίων, για την επαναφορά των δημο­κρατικών εργασιακών και κοινωνικών µας δικαιωμάτων, που βιαίως µας αφαίρεσαν στο όνομα του δήθεν ανταγωνισμού και του φθηνού εργατικού κόστους. Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, δίνουμε αγωνιστικό και δυναμικό παρών στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης.

Η αναχώρηση για το συλλαλητήριο θα γίνει με λεωφορείο, το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη στις 4:30 το απόγευμα  από το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης.

Δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 2351023888.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ!

ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ!

Όλοι και όλες στη διαδήλωση στη ΔΕΘ, Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου!

Προσυγκέντρωση ΛΑΕ: 5.30 μμ, Εγνατίας & Μητροπολίτου Γενναδίου

 

Εργαζόμενοι/ες, νέοι/ες, άνεργοι, συνταξιούχοι!

Η φετινή διαδήλωση στη ΔΕΘ μπορεί και πρέπει να γίνει αφετηρία αντεπίθεσης με στόχο την ανατροπή των μνημονίων και της λιτότητας.

Ένα χρόνο μετά την υπογραφή του 3ου Μνημονίου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ένα χρόνο μετά τις ψεύτικες προεκλογικές υποσχέσεις της στο λαό για παράλληλο πρόγραμμα, που δήθεν θα μετρίαζε τις επιπτώσεις του, οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα ζούμε σε χειρότερες συνθήκες.

Η ανεργία παραμένει αμείωτη σπρώχνοντας εκατοντάδες χιλιάδες στην εξαθλίωση και τη νεολαία στην ξενιτιά. Οι φόροι και τα χρέη «πνίγουν» τα λαϊκά νοικοκυριά. Οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις μπαίνουν στην ημερήσια διάταξη. Η μερική απασχόληση, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας κυριαρχούν. Η απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία έχει γίνει καθεστώς.

Η Κυβέρνηση, μετά την αύξηση των ορίων ηλικίας του νόμου 4336/2015, με το νέο αντιασφαλιστικό νόμο μειώνει δραστικά τις νέες κύριες και όλες τις επικουρικές συντάξεις, εφάπαξ παροχές και μερίσματα, καταργεί το ΕΚΑΣ και μετατρέπει τις προσωρινές συντάξεις σε φιλοδωρήματα. Οι δομές της δημόσιας υγείας καταρρέουν και συντηρούνται μόνο χάρη στην αυτοθυσία του υγειονομικού προσωπικού. Τα σχολεία στενάζουν από τις ελλείψεις, οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να γίνουν «λάστιχο» για να καλύψουν τα κενά. Εντατικοποιείται το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και η παράδοσή του σε εγχώρια και ξένα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.

Οι πρόσφυγες κλείνονται σε στρατόπεδα με την κυβέρνηση να υπογράφει κατάπτυστη συμφωνία με την ΕΕ και την Τουρκία και σαν να μην έφθανε η πρόσκληση για παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, τώρα συζητά για αμερικανονατοϊκή βάση στην Κάρπαθο, εμπλέκοντας τη χώρα μας σε επικίνδυνα πολεμικά παιχνίδια.

Στη φετινή ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός έχοντας ως ουσιαστικούς συμπαραστάτες τα παλιά μνημονιακά κόμματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που ως γνήσιοι «μνημονιοφύλακες» πιέζουν για πιο γρήγορη και πιο πιστή εφαρμογή των μνημονίων θα παρουσιάσει το νέο παραμύθι της «δίκαιης ανάπτυξης».

Η κυβέρνηση θέλει να σπείρει στο λαό αυταπάτες. Όμως, η ύφεση στην οικονομία  και η εξαθλίωση των λαϊκών στρωμάτων συνεχίζονται, ενώ το δημόσιο και το ιδιωτικό χρέος αυξάνονται. Ο «κόφτης» μισθών-συντάξεων-κοινωνικών δαπανών είναι πάνω από τα κεφάλια μας. Μεγαλοεργοδοσία και δανειστές απαιτούν και άλλο εργατικό-λαϊκό «αίμα».

Η κυβέρνηση είναι σίγουρο ότι θα υποχωρήσει και πάλι στις απαιτήσεις των δανειστών για απελευθέρωση των απολύσεων, ολοκληρωτική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, τριετιών και επιδομάτων, νέες περικοπές στους μισθούς, περιστολή των συνδικαλιστικών ελευθεριών – και κυρίως του απεργιακού δικαιώματος -, αφού δεν έχει εναλλακτική πρόταση στα μνημόνια, που να περιλαμβάνει ως βασική προϋπόθεση την έξοδο από την ευρωζώνη.

 

Εργαζόμενοι/ες, νέοι/ες, άνεργοι, συνταξιούχοι!

Η ΛΑΕ σας καλεί όλους και όλες στο δρόμο του αγώνα, επίμονα και μεθοδικά να χτίσετε αντιστάσεις σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, για να μην περάσει η νέα εργασιακή κατεδάφιση, για να μην γίνει ο εργασιακός μεσαίωνας το μέλλον όλων μας. Για:

  • Επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους.
  • Να μείνει στα χαρτιά, να μην εφαρμοστεί ο νέος αντιασφαλιστικός νόμος και να καταργηθεί όλη η μνημονιακή αντιασφαλιστική νομοθεσία.
  • Μαζικές προσλήψεις και επαρκή δημόσια χρηματοδότηση σε νοσοκομεία, σχολεία, δημοτικές υπηρεσίες, κοινωνική πρόνοια.
  • Να μην επιτρέψουμε πλειστηριασμούς, διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος και του νερού σε λαϊκά νοικοκυριά. να μην επιβληθούν νέα διόδια υπέρ των μεγαλοεργολάβων και να ακυρωθούν τα παλιά.
  • Να περιφρουρήσουμε από το ξεπούλημα το δημόσιο πλούτο που μας ανήκει.

Έχουμε τη δύναμη!

Είμαστε αυτοί και αυτές, που για χρόνια στήναμε εμπόδια στις αντιμεταρρυθμίσεις τους, που ρίξαμε προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις, που ταρακουνήσαμε την κυβέρνηση τον περασμένο Φλεβάρη, όταν κατά εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλώναμε σε όλη τη χώρα ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Κατανοούμε την απογοήτευσή σας από την συνθηκολόγηση του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή, όμως, δεν πρέπει να συνεχιστεί, γιατί οδηγεί στην εμπέδωση του μνημονιακού καθεστώτος. Είναι ψέμα ότι δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση στα μνημόνια. Υπάρχει και είναι ρεαλιστική και ελπιδοφόρα για το λαό και τη νεολαία.

Για την ανατροπή της λιτότητας και έξοδο από την κρίση προς όφελος των εργατικών-λαϊκών συμφερόντων απαιτείται σύγκρουση με την κυρίαρχη τάξη στην Ελλάδα και τους δανειστές. Παύση πληρωμής και διαγραφή του δημοσίου χρέους, εθνικοποίηση των τραπεζών, σεισάχθεια στο ιδιωτικό χρέος των υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών, έξοδος από την ευρωζώνη και ρήξη με την ΕΕ. Εθνικό νόμισμα, που θα συνοδεύεται από ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα μετασχηματισμού και ανάπτυξης υπέρ του λαού, θα καταπολεμά την ανεργία, θα στηρίζει τα εργατικά και λαϊκά εισοδήματα.

Η ΛΑΕ από την ίδρυσή της, μετά την προδοσία από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ του μεγαλειώδους ΟΧΙ του λαού και της νεολαίας στο δημοψήφισμα, βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του αγώνα και ταυτόχρονα υπερασπίζεται όλα τα παραπάνω, που συνιστούν τη βάση της εναλλακτικής πρότασής της, που είναι η μόνη διέξοδος από το βάλτο των μνημονίων.

Η ΛΑΕ παίρνει ταυτόχρονα ενωτικές πρωτοβουλίες για τη συμπαράταξη αντιμνημονιακών, δημοκρατικών, αριστερών δυνάμεων σ’ ένα ευρύτατο πολιτικό μέτωπο, που θα προωθήσει την παραπάνω εναλλακτική πρόταση.

Ας κάνουμε όλοι και όλες μαζί τη διαδήλωση στη ΔΕΘ, αφετηρία για ένα «θερμό» φθινόπωρο για την κυβέρνηση, τους δανειστές και τις δυνάμεις του κεφαλαίου, και νικηφόρας αντεπίθεσης του εργατικού και λαϊκού κινήματος και της Αριστεράς, για την αντιμνημονιακή ανατροπή και μία θετική διέξοδο για το λαό και τη χώρα μας.

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ!

Λαϊκή Ενότητα
N.E. Πιερίας
Πλ. Ελευθερίας 9
Κατερίνη 60100
Τηλ. 2351103211
lae-1024x683