Ανακοινώσεις πάμπολλες

έριδες ουκ ολίγες

και οι Πόροι να μην έχουν δημοτικό φωτισμό και να “βουλιάζουν” στο σκουπίδι ΚΑΙ το καλοκαίρι

Το σήριαλ «Δήμαρχος κατά Προέδρου αλλά υπέρ Αντιδημάρχου» συνεχίζεται με νέα επεισόδια στο νότο του Δήμου μας, προβληματίζοντας τους δημότες για το τι συμβαίνει και –κυρίως- για ποιο λόγο, οι Δημόπουλος και Παπανικολάου αντιμάχονται σε τέτοιο χαμηλό επίπεδο αντιπαράθεσης.

Οι τελευταίες δύο δηλώσεις του προέδρου του τοπικού συμβουλίου των Ν. Πόρων, Νίκου Παπανικολάου, σε τοπικό blog, «έβαλλαν» κατά του Κωνσταντίνου Δημόπουλου, αλλά εξαιρούσαν από τα πυρά τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Γουλάρα. Μάλιστα, στην πρώτη του δήλωση κατά Δημόπουλου με αφορμή το πρόβλημα των σκουπιδιών, χρειάστηκε να εκδώσει και …συμπληρωματική, με την οποία διευκρίνιζε ότι εξαιρεί από τις ευθύνες που υπάρχουν τον Γουλάρα. Αυτά, εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου και ενώ υποτίθεται ότι όλοι οι αιρετοί μας ξενυχτούσαν συνεργαζόμενοι να λύσουν προβλήματα που ταλανίζουν και την τουριστικότερη περιοχή του Δήμου, αδικαιολόγητα και με καταστροφικές συνέπειες.

Λίγες μέρες πριν, ο Παπανικολάου «ξαναχτύπησε», κατηγορώντας αυτή τη φορά τον δήμαρχο ότι απέσυρε –με αυστηρή εντολή του- ηλεκτρολόγους του Δήμου που είχαν πάει στις 2.9.2016 στο παραλιακό θέρετρο προκειμένου αυτό να αποκτήσει δημοτικό φωτισμό, σε επίπεδο ανεκτό. Και σ’ αυτή την περίπτωση, ο πρόεδρος των Ν. Πόρων υπερασπιζόταν τον αντιδήμαρχο –μεταξύ άλλων- Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού και εστίαζε την κριτική και τα πυρά του στον Κωνσταντίνο Δημόπουλο.

Το παρασκήνιο και οι ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θέλουν Παπανικολάου και Δημόπουλο να έχουν φτάσει την αντιπαράθεσή τους στα –ανεπίτρεπτα- όρια και να ‘χουν ανταλλάξει «γαλλικά» ευκαιρίας δοθείσης και σε δημόσιο χώρο, ενώ πολλοί περιγράφουν και παρ’ ολίγον επεισόδιο με συγγενή του πρώτου και τον δήμαρχο Δίου-Ολύμπου. Κι αν για την ΕτΟ όλα τα παραπάνω είναι …»ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες» για πολλούς συνδημότες μας είναι γεγονότα που έζησαν με τα μάτια τους και τα αυτιά τους.

Στο τελευταίο επεισόδιο του σήριαλ των Πόρων ενέπλακη και ο Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων της κοινότητας, θέτοντας ερωτήματα και ενισχύοντας την άποψη ότι ο δήμαρχός μας έχει αναγάγει τη διαφωνία με τον Παπανικολάου σε προσωπική βεντέτα. Βεντέτα στην οποία ο αντιδήμαρχος Γουλάρας φέρεται ως υπερασπιστής των δικαίων των Πόρων, τον οποίο ο δήμαρχος έφτασε να προσπερνά και να εκθέτει χάριν της βεντέτας και τον οποίο υπερασπίζονται, επιβεβαιώνοντας όμως ότι πράγματι…. ο δήμαρχος διαλέγει να συνεχίζει την βεντέτα, ακόμα και εκθέτοντας τον αντιδήμαρχό του!!! Μέχρι στιγμής, ο Δήμος τηρεί σιγή ιχθύος, ακόμη και μετά την ανακοίνωση του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων.

Άγνωστο παραμένει αν η τελευταία φράση της ανακοίνωσης των επιχειρηματιών του τουρισμού «Το παρόν αναρτάται, με απόφαση του Διοικητικού συμβουλίου» είναι για να «καρφώσει» τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου ότι τοποθετείται δημόσια για θέμα των αρμοδιοτήτων και των καθηκόντων του, αλλά σε προσωπικό επίπεδο και χωρίς καμία απόφαση –ίσως και συζήτηση- με το τοπικό συμβούλιο.

Όσον αφορά την υπόθεση αυτή καθαυτή… όλα αυτά είναι θλιβερά. Και καταστροφικά, εν μέσω κρίσης. Και επιβεβαιώνουν ότι -παρά τα άπειρα προβλήματα που μας ταλανίζουν λίγο πριν το 2017- κάποιοι και δεν καταφέρνουν να λύσουν το μικρότερο των προβλημάτων και ζούνε στη δεκαετία του 1950, μαυρογυαλουρίζοντας, παραγοντίζοντας και κρατώντας τα πάντα δέσμια της ανωριμότητάς τους. Ένθεν κακείθεν. Αγνοώντας ότι δεν υπάρχουν ευθύνες που σταματούν στον αντιδήμαρχο και δεν αφορούν τον δήμαρχο, αλλά και ούτε για αντιδήμαρχο υπάρχει άλλοθι, αν ανέχεται προσωπικά καπρίτσια δημάρχου, ειδικά αν αυτό το καπρίστσιο έχει επιπτώσεις σε μια ολόκληρη κοινότητα και την επιχειρηματική δράση δημοτών.

 

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων-Διαμερισμάτων Ν. Πόρων Πιερίας. Οι ανακοινώσεις Παπανικολάου δυστυχώς δεν στάλθηκαν ποτέ στην ΕτΟ και -μετά τη 2η παράκλησή μας να ενημερωνόμαστε- διαλέξαμε να μην επιβαρύνουμε τον κο Παπανικολάου με πρόσθετα καθήκοντα. Αναζητείστε την στο Ίντερνετ.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΟΙΚ. ΔΩΜΑΤΙΩΝ
ΔΙΑΜ/ΤΩΝ Ν. ΠΟΡΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΟΛΥΜΠΟΥ 58- Ν. ΠΟΡΟΙ
ΤΗΛ: 2352042753
ΦΑΞ: 2352044716

 

    Με έκπληξη διαβάσαμε την επιστολή διαμαρτυρίας, του προέδρου της Τοπικής μας Κοινότητας, σύμφωνα με την οποία ο Δήμαρχος, με προσωπική του παρέμβαση, απέσυρε από την Κοινότητά μας τους ηλεκτρολόγους, πριν αυτοί προβούν στην αλλαγή των καμένων λαμπτήρων του κεντρικού φωτισμού, σκοπός άλλωστε για τον οποίο είχαν έλθει. Αυτό συνέβη, σύμφωνα πάντα με την επιστολή του προέδρου την 2αν τρέχοντος, ημερομηνία δηλαδή κατά την οποία έχει παρέλθει η υψηλή τουριστική περίοδος, αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ.

  Αν έτσι έχουν τα πράγματα καλούμε τον Δήμαρχο να μας ενημερώσει, με όποιον τρόπο θεωρεί πρόσφορο, ποιοι ήταν οι λόγοι που χρειάσθηκε προσωπική παρέμβαση και γιατί αυτό δεν έγινε μέσω του αρμόδιου Αντιδημάρχου; Με δεδομένο ότι για τρίτο συνεχές καλοκαίρι υπολειτουργεί ο κεντρικός φωτισμός, κάτι που θέτουμε κάθε χρόνο στην ετήσια συνέλευση των μελών μας, στην αρχή της τουριστικής περιόδου, στην οποία παρίστατο πέρυσι και ο ίδιος ο Δήμαρχος και φέτος ο αρμόδιος Αντ/χος, οι οποίοι μας υπεσχέθησαν την άμεση επίλυση του προβλήματος, να μας εξηγήσουν ποια είναι τα ανυπέρβλητα προβλήματα που ανέκυψαν, εκ των υστέρων προφανώς, που δεν επέτρεψαν την υλοποίηση της υπόσχεσης το 2015; Αυτά τα προβλήματα επιλύθηκαν μετά τη λήξη της τουριστικής περιόδου του συγκεκριμένου έτους, αφού αν συνέχιζαν να υφίστανται δεν θα μας υπόσχονταν την επίλυση του προβλήματος την άνοιξη του 2016! Τι συνέβη, ανέκυψαν εκ νέου;

  Το παρόν αναρτάται, με απόφαση του Διοικητικού συμβουλίου.