Απ’ όλο τον κόσμο, στην Πιερία

και τον Όλυμπο

οι Young Chefs θα γνωρίσουν τον τόπο μας (και γευστικά)

Οι νέοι αρχιμάγειρες (Young Chefs) από όλον τον κόσμο, στον Όλυμπο!

Ένα παγκόσμιο γαστρονομικό γεγονός στην Πιερία την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Το Mediterranean Village Hotel & Spa, σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας, υποδέχονται στον Όλυμπο και στην Πιερία τους νέους αρχιμάγειρες (Young Chefs) την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016.

Οι νέοι αρχιμάγειρες από όλον τον κόσμο, θα βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη στα πλαίσια του Παγκόσμιου Συνεδρίου Αρχιμαγείρων (Worldchefs Congress & Expo 2016- www.worldchefs2016.org) που θα διεξαχθεί στις 24-27 Σεπτεμβρίου.

Το Παγκόσμιο Συνέδριο των Αρχιμαγείρων που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, συγκεντρώνει περίπου 1000 chefs από όλο τον κόσμο, εκ των οποίων 72 από αυτούς είναι οι νέοι αρχιμάγειρες (Young Chefs)  που θα επισκεφτούν τον Όλυμπο και την Πιερία.

Μέσω της επίσκεψης, δίνεται η μοναδική ευκαιρία να προβληθεί στη διεθνή γαστρονομική κοινότητα ο Όλυμπος, η Ελλάδα, η γαστρονομία της, ο πολιτισμός και οι παραδόσεις της, που συνεπάγονται ανάπτυξη σε εξαγωγές και εξαγώγιμες δράσεις. Δίνεται επίσης η ευκαιρία στους παραγωγούς της περιοχής να προβάλουν τα προϊόντα τους.

Το Mediterranean Village Hotel & Spa, σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας εξασφάλισαν την επίσκεψη των νέων αρχιμαγείρων και επιμελήθηκαν το πρόγραμμα της επίσκεψης στον Όλυμπο, καθώς και την εκδήλωση που θα γίνει το βράδυ της Κυριακής 25 Σεπτεμβρίου 2016 στο ξενοδοχείο Mediterranean Village Hotel & Spa.

Η εκδήλωση θα είναι ανοικτή και για το κοινό. Προσκλήσεις διατίθενται στην reception του ξενοδοχείου (2351064600).

 

Πρόγραμμα επισκέψεων και πρόγραμμα εκδήλωσης στο Mediterranean Village Hotel & Spa

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ Young Chefs

16:00   Αναχώρηση των Young Chefs από τη Θεσσαλονίκη

17:15   Άφιξη στη Φάρμα Φωτιάδη στην Εξοχή. Παρουσίαση της ιστορίας του μαύρου χοίρου, επίσκεψη στα ζώα και στη γραμμή παραγωγής. Συνταγές, προτάσεις μαγειρέματος.

18:15   Αναχώρηση για την περιοχή της Καρίτσας – Γρίτσα Λιτοχώρου

18:45   Άφιξη στη βιομηχανία ZEUS KIWI. Παρουσίαση της εταιρείας και των φρούτων, επίσκεψη στη γραμμή παραγωγής

19:45   Αναχώρηση για ξενοδοχείο Mediterranean Village Hotel & Spa

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ MEDITERRANEAN VILLAGE HOTEL & SPA

20:30-21:00     Άφιξη στο ξενοδοχείο- Παρουσίαση βίντεο για τον Όλυμπο

Χαιρετισμός της Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας

21:00-21:30     Γευστική δοκιμή τοπικών οίνων του Ολύμπου – Πιερίας, συνοδεία φρούτων της εταιρείας ZEUS και τυριών της εταιρείας ABASDRAS

Οι οινοποιοί – κτήματα που θα συμμετέχουν στην εκδήλωση είναι: Κτήμα Αδάμου, Κτήμα Κούρτη – Οινόβιον, Κτήμα Μυθικό Βουνό – Οικογένεια Γραμματόση, Κτήμα Χρυσοστόμου, Οινάμπελος Κολινδρού – Κτήμα Πιερία Ερατεινή, Οινοποιία Παπαγιαννούλη

Ζωντανή προβολή και παραγωγή του δείπνου που θα ακολουθήσει.

21:30-22:30     Δείπνο με βάση τον μαύρο χοίρο (ΦΑΡΜΑ ΦΩΤΙΑΔΗ), συνοδεία τοπικών κρασιών και άλλων προϊόντων της περιοχής (Ζυμαρικά από Δίκοκο σιτάρι της KOUKOS INN, Μύδια από την εταιρεία MEGA OSTRAKON)

22:30- 23:00    Αναμνηστικά, αναχώρηση για τη Θεσσαλονίκη

** Η εκδήλωση στο Mediterranean Village Hotel & Spa είναι ανοικτή για το κοινό με ώρα προσέλευσης 8:15 μ.μ.. Η τιμή της πρόσκλησης είναι 25 €. Ο αριθμός των προσκλήσεων είναι περιορισμένος. Για κρατήσεις στο 2351064600 και στο 6980056462

 

xorhgoi

 

eKSOsmall