Στα χαρακώματα ΕΟΔνΠ και ΣΥΡΙΖΑ

πόλεμος ανακοινώσεων για το "Χωρίς Μεσάζοντες"

Σε τροχιά ολομέτωπης σύγκρουσης βρίσκονται εδώ και λίγες μέρες το «Κίνημα της πατάτας»/Εθελοντική Ομάδα Δράσης νομού Πιερίας και οι τρεις βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ του νομού, με τους δεύτερους να δέχονται σφοδρή επίθεση από τους πρώτους για τα όσα κυοφορούνται για τις αγορές «Χωρίς Μεσάζοντες».

Η ΕΟΔνΠ εδώ και μέρες κρούει τον κώδωνα του συναγερμού και προειδοποιεί ότι όποια προσπάθεια της κυβέρνησης να καταργήσει στην πράξη το κίνημα «Χωρίς Μεσάζοντες» που γεννήθηκε στην Κατερίνη (σχεδόν δέκα χρόνια πριν), θα προκαλέσει τον πανελλήνιο ξεσηκωμό των συμπαραστατών του και δεν θα φοβηθούν ακόμη και την αντιπαράθεση με τα ΜΑΤ. Η ομάδα που διαχειρίζεται τη συγκεκριμένη δράση στην Κατερίνη συνεδρίασε έκτακτα στις αρχές της βδομάδας και αποφάσισε η σημερινή, 63η διανομή προϊόντων χωρίς μεσάζοντες να έχει το χαρακτήρα διαμαρτυρίας κατά των επικείμενων αλλαγών στη νομοθεσία που θα δώσει τη χαριστική βολή στο «Κίνημα». Όπως κι έγινε.

Αμέσως μετά τη σημερινή διανομή λαδιού, στο χώρο της Εμποροπανήγυρης, έγινε λαϊκή συνέλευση και εκφράστηκε ξανά η αποφασιστικότητα, το «Κίνημα της πατάτας» να περιφρουρήσει την ύπαρξη και την προσφορά του στους πολίτες, τους παραγωγούς και την ελληνική οικονομία, κόντρα στις όποιες καταστροφικές διαθέσεις της κυβέρνησης, κάνοντας «reset στους ψεύτικους αγώνες που μας είχαν υποσχεθεί». Στη συνέλευση αυτή είχαν κληθεί και οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν προσήλθαν. Στο χώρο της διανομής βρέθηκε και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος του Δήμου Κατερίνης, Τάκης Λεμονόπουλος.

 

Για λογαριασμό των βουλευτών Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε με σημερινή της δήλωση η Μπέττυ Σκούφα, κάνοντας λόγο για πρακτικές μίσους, προσπάθεια καλλιέργειας βουρκώδους συσκότισης και υποτιθέμενα «κινήματα» που έχουν χάσει το λαϊκό έρεισμα.

Η δήλωση της Μπέττυ Σκούφα

Ο ΕΚΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΗΘΙΚΗ ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ ΕΛΛΟΧΕΥΟΥΝ
ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ

Μαύρα σημάδια και σημεία σήψης δεν εμφανίζει μόνο το παλιό πολιτικό σύστημα το οποίο εκπνέει ασθμαίνοντας και ουρλιάζοντας σαν τη μορφή του πίνακα του Munch, κάθε φορά που η κυβέρνηση και τα στελέχη της βάζουν το δάχτυλο επί των τύπων των ήλων και σπάει ακόμη ένας θύλακας διαφθοράς, μιζών, θαλασσοδανείων, ξεπλύματος μαύρου χρήματος, δωροδοκίας κλπ.

Σημεία κατάπτωσης εμφανίζει η λαβωμένη δημοκρατία μας, και όταν υποτιθέμενα «κινήματα», τα οποία έχοντας χάσει το λαϊκό έρεισμα κι έχοντας «απέναντι» μια κυβέρνηση που ακούει και προσπαθεί, πολλές φορές ματώνοντας, οπισθοχωρώντας, μα πάντα με το μάτι και το αυτί στις λαϊκές ανάγκες, όταν λοιπόν αυτές οι ομαδοποιήσεις μην έχοντας άλλο ξεκάθαρο στόχο, μια προοπτική για την κοινωνία συνολικότερη, προσπαθούν να διαπομπεύσουν φωτογραφίζοντας πρόσωπα, τα οποία εκφράζουν στο συμπλεγματικό φαντασιακό της ανολοκλήρωσης, τον «Εχθρό». Με έψιλον κεφαλαίο.

Η προσωπική στοχοποίηση άρδην και αδιαφοροποιήτως αποτελούσε ανέκαθεν «μέσο κι όπλο» φασιστικών και κρυπτοφασιστικών κυβερνήσεων.

Στις πρακτικές του μίσους και της προσπάθειας καλλιέργειας βουρκώδους συσκότισης του Καθαρού Νου (με την Καντιανή έννοια), απ όπου κι αν αυτές προέρχονται, απαντάμε με το πάγιο αίτημα του πανανθρώπινου Ιδανικού της Αλληλεγγύης, της σύμπνοιας και του εθνικού συλλογικού στόχου να βγει η ελληνική κοινωνία όρθια από την κρίση.

Μπέττυ Σκούφα

Η ΕΟΔνΠ ανταπάντησε στην δήλωση της Μπέττυ Σκούφα με δική της ανακοίνωση στην οποία κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ ότι εκμεταλλεύτηκε τις κινηματικές δράσεις και οι βουλευτές του το λαϊκό  ένστικτο της εξέγερσης και την ανάγκη ενός ολόκληρου λαού για αλλαγή. Απαντώντας στην κα Σκούφα, η ΕΟΔνΠ δηλώνει «ιδιαίτερα περήφανη που για μια ακόμη φορά κατάφερε να ξεχωρίσει την ήρα  από το στάρι και να μην δωρίσει σε επαναστάτριες της πλάκας την πολιτική υπεραξία της κινηματικής της δράσης».

Η ανακοίνωση της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης νομού Πιερίας

Η εξαπάτηση των κοινωνικών κινημάτων από τον ΣΥΡΙΖΑ

2016092401

Ο ΣΥΡΙΖΑ, προεκλογικά, είχε κάνει σημαία του τις έννοιες της αυτοοργάνωσης και των κοινωνικών αγώνων και αγκάλιασε κάθε κινηματική δράση αντιγράφοντας ιδέες και πρακτικές που αναπτύσσονταν μέσα σε αυτά.

Αυτό συνέβη και στον τόπο μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να ελέγξει ιδεολογικά τα νεοαναδυόμενα κοινωνικά κινήματα  και εκμεταλλεύτηκε τις κινηματικές δράσεις (διόδια, προστασία Ολύμπου,  αγώνες κατά της ιδιωτικοποίησης της κρατικής περιουσίας, ιδιωτικοποίηση δημόσιων αγαθών, όπως το νερό, λαϊκές αγορές «Χωρίς Μεσάζοντες» κλπ).  

Οι σημερινοί βουλευτές του υποσχέθηκαν πως θα γίνουν οι πυροκροτητές των λαϊκών διεκδικήσεων και των κινημάτων, όμως συνειδητά εκμεταλλεύτηκαν το λαϊκό  ένστικτο της εξέγερσης και την ανάγκη ενός ολόκληρου λαού για αλλαγή.

Σήμερα, η συμπεριφορά κάποιων από τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος αποδεικνύει περίτρανα τα παραπάνω: η συμμετοχή τους στα κινήματα ήταν απλά ένα «έθιμο» αντίστασης, το οποίο ξεχάστηκε μόλις φιλοξενήθηκαν στα κυβερνητικά έδρανα.

Αντί λοιπόν να σκύψουν το κεφάλι και να ζητήσουν ταπεινά συγνώμη για την αναξιόπιστη συμπεριφορά τους και την εξαπάτηση των κινημάτων (Σκουριές, Κερατέα, Χωρίς Μεσάζοντες, Ιδιωτικοποιήσεις Νερού) κουνούν με θράσος το δάχτυλο και κάνουν μαθήματα σε αυτούς που μέχρι πρότινος έγλυφαν, μέχρι να αναρριχηθούν στα βουλευτικά έδρανα.

Σήμερα η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας νοιώθει ιδιαίτερα περήφανη που για μια ακόμη φορά κατάφερε να ξεχωρίσει την ήρα  από το στάρι και να μην δωρίσει σε επαναστάτριες της πλάκας την πολιτική υπεραξία της κινηματικής της δράσης.

 

Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ – Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Φλέμινγκ 8 (Καπνικός Σταθμός)
Κατερίνη 601 00
Τηλ. 23510 39000 Δευτ., Τετ. και Παρ. από 18:00 – 21:00  / κινητό 6981 66 51 58 (WhatsUp)
info@otoposmou.comwww.otoposmou.gr

  • Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ στο Twitter
  • Βρείτε βίντεο από τις δράσεις μας μας στο YouTube