Κονδύλια, Συντήρηση, δελτία Τύπου…

και πρώϊμες προεκλογικές ονειρώξεις

ή πως, μετά τρία δελτία Τύπου, η πραγματικότητα παρέμεινε κρυμμένη.

Τις προηγούμενες μέρες μεταξύ Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και Δήμου Κατερίνης παίχτηκε ένας αγώνας επιτραπέζιας αντισφαίρισης (πινγκ πονγκ), σχετικά με την διάθεση από την πρώτη στον δεύτερο (αλλά και στο Δήμο Δίου-Ολύμπου) κάποιων κονδυλίων ειδικά για τις επισκευές-συντηρήσεις σχολείων.

Η Περιφερειακή Ενότητα ανακοίνωσε ότι υπέγραψε σύμβαση με το Δήμο Δίου-Ολύμπου και ήδη έργο συντήρησης  σε σχολείο της Λεπτοκαρυάς ολοκληρώνεται και ότι το κονδύλι που εξασφάλισε για τις ανάγκες τέτοιου είδους (για τους Δήμους Κατερίνης και Δίου-Ολύμπου) είναι 129.991,00 € (με ΦΠΑ). Ο Δήμος Κατερίνης –με ανακοίνωση του αρμόδιου αντιδημάρχου0 απάντησε -δημόσια επίσης- ότι καμία σύμβαση δεν υπέγραψε και κανένα ευρώ δεν πήρε. Η αντιπεριφέρεια επανήλθε και με δεύτερο δελτίο Τύπου παρέχει εξηγήσεις για το θέμα. Δηλαδή ενημερώνει ότι μέσω σχετικού προγράμματος εξασφάλισε διάφορα ποσά για τις επισκευές-συντήρηση σχολείων και υπέγραψε διάφορες συμβάσεις με τους Δήμους που είχαν ανάγκες για τους συγκεκριμένους τομείς. Έτσι πχ ο Δήμος Πύδνας-Κολινδρού υπέγραψε σύμβαση για 230.000 ευρώ και με άλλη σύμβαση, περίπου 130.000 ευρώ ήταν να καταλήξουν  στους Δήμους Κατερίνης και Δίου-Ολύμπου. Ανακοινώνει επίσης ότι επίκειται το ίδιο να επαναληφθεί με ποσό 70.000 ευρώ που θα καταλήξουν στο κτίριο του Μουσικού Σχολείου και ότι η Περιφερειακή Ενότητα πρόκειται να εξασφαλίσει κονδύλια για ασφαλτοστρώσεις σε όλη την ενότητα Πιερίας και όσοι Δήμοι ενδιαφέρονται να προσέλθουν με ανάλογες αιτήσεις. Μάλιστα, το κείμενο είναι τονισμένο στην τελική φράση: “με την προϋπόθεση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της ΠΕ Πιερίας και του Δήμου Κατερίνης ή των άλλων Δήμων, μετά από αίτημά τους.”

 

Για το γεγονός ότι ο Δήμος Κατερίνης δεν υπέγραψε καμία σύμβαση και δεν πήρε κανένα ευρώ από το κονδύλι των περίπου 130.000 ευρώ… καμία κουβέντα, σε μια ανακοίνωση δύο σελίδων, γεμάτη λεπτομέρειες.

Κι όλα αυτά για να μην προκύψει από ΠΟΥΘΕΝΑ ότι
– ο Δήμος Κατερίνης είχε ενημερωθεί από καιρό ότι από το κονδύλι των περίπου 130.000 δεν θα εισέπραττε τίποτα και όλο το ποσό θα κατέληγε στο Δήμο Δίου-Ολύμπου και είχε ενημερώσει την Αντιπεριφέρεια ότι συντήρησε τα σχολεία του με κονδύλια που εξασφάλισε μόνος του, μεταξύ των οποίων και το Μουσικό Σχολείο.

– ότι θα μπορούσε να ανακοινωθούν όσα ανακοινώθηκαν χωρίς την εμπλοκή του Δήμου Κατερίνης στην ανακοίνωση.

Το καλύτερο απ’ όλα είναι ότι στην ανταπάντησή της η Αντιπεριφέρεια και θυμίζει το ποσό που μπορεί να καταλήξει στο Μουσικό Σχολείο και τα κονδύλια για επικείμενες ασφαλτοστρώσεις για όλη την Πιερία.

Κι όλα αυτά… στην ίδια οικογένεια: της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και «ομόσταυλων» (πολιτικά και κομματικά) αιρετών. Ναι, οι εκλογές που πολλοί αναμένουν σαν το μάννα εξ ουρανού θα ‘χουν τεράστιο ενδιαφέρον στην Πιερία. Όπως πάντα…

ΥΓ: η παραπάνω περίπτωση είναι μια απο τις πάμπολλες που μπορεί να συμβαίνουν καθημερινά -και συμβαίνουν-, δημοσίευσης δελτίων Τύπου που σε τίποτα δεν ενημερώνουν -από μόνα τους- το κοινό. Είναι τα περισσότερα δημιουργημένα για να δημιουργούν εντυπώσεις και να διαφημίζουν πρόσωπα και φορείς. Αν δεν επεξεργαστούν και δεν συμπληρωθούν από το πάντα απαραίτητο ρεπορτάζ, είναι μνημεία παραπληροφόρησης. Και δεν αναφέρομαι στο δελτίο του Δήμου Κατερίνης.-

 

Η ανταπάντηση της ΠΕ Πιερίας

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
28ης Οκτωβρίου 40, Κατερίνη

e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr
ιστοσελίδα: www.pkm.gov.gr
facebook:www.facebook.com/pepierias
τηλ. επικοινωνίας: 2351351208

                                                                                Κατερίνη, 28 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με αφορμή του από 27.09.2016 Δημοσιεύματος της Αντιδημαρχίας Τεχνικών Έργων Δήμου Κατερίνης και προς αποφυγή κάθε εσφαλμένης ερμηνείας, παραθέτουμε τα κάτωθι τεχνικά στοιχεία:

            Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας με την αρ. 99/2015 (συνεδρίαση 7η/11-05-2015) Απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Π. Κ. Μ. ενέταξε στο Πρόγραμμα Επενδυτικών Δαπανών της ΠΕ Πιερίας χρηματοδοτούμενο από ΟΣΚ, το έργο με γενικό τίτλο «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ Δ. ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΑΙ Δ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ» προϋπολογισμού 129.991,00 € (με ΦΠΑ). Με το ίδιο Πρόγραμμα η ΠΕ Πιερίας υλοποιεί μέσω προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Πύδνας – Κολινδρού το έργο «Επισκευή – Συντήρηση Σχολικών κτιρίων Δήμου Πύδνας – Κολινδρού» προϋπολογισμού 230.000€, καθώς σκοπός του Προγράμματος είναι η υλοποίηση έργων συντήρησης σχολικών κτιρίων αξιοποιώντας την υφιστάμενη χρηματοδότηση από τον ΟΣΚ, ως διάδοχος φορέας της ΝΑ Πιερίας, μέσω όμως προγραμματικών συμβάσεων καθώς ο Νόμος του Καλλικράτη 3852/2010, έχει αναθέσει την παραπάνω αρμοδιότητα στους δήμους.

            Η Δ/νση Τεχνικών Έργων της ΠΕ Πιερίας, μετά από αίτημα του Δήμου Δίου Ολύμπου για τα προβλήματα υγρομόνωσης της σκεπής του Γυμνασίου Λεπτοκαρυάς και την υποβολή της απαραίτητης τεχνικής μελέτης από την Τεχνική του Υπηρεσία, προχώρησε στον έλεγχο και θεώρηση της παραπάνω μελέτης και τις απαραίτητες διαδικασίες, προκειμένου να υπογραφεί Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της ΠΕ Πιερίας και του Δήμου Δίου – Ολύμπου για την κατασκευή νέας σκεπής στο εν λόγω σχολείο και την υλοποίηση του έργου με γενικό τίτλο «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ Δ. ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΑΙ Δ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ», σύμφωνα με την αρ. 284/2015 (συνεδρίαση 19η / 28-12-2015) με ΑΔΑ: 68ΓΜ7ΛΛ-Υ0Γ απόφαση Περιφερειακού Συμβουλίου ΠΚΜ. Το έργο δημοπρατήθηκε εντός του 2016 και βρίσκεται στην ολοκλήρωσή του με φορέα επίβλεψης την Τεχνική υπηρεσία του Δήμου Δίου – Ολύμπου.

            Επίσης η ΠΕ Πιερίας έχει εντάξει στο Πρόγραμμα Επενδυτικών Δαπανών της,  έτους 2016, χρηματοδοτούμενο από Τόκους το έργο «Επισκευή – Συντήρηση κτιριακών εγκαταστάσεων ιδιοκτησίας Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος & Ενέργειας» προϋπολογισμού 72.000 € που αφορά εργασίες συντήρησης στις εγκαταστάσεις του Κέντρου «Δήμητρα» που πρόσφατα παραχωρήθηκαν για χρήση στο σχολικό κτίριο του Μουσικού Σχολείου από το Υπουργείο, με την προϋπόθεση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της ΠΕ Πιερίας και του Δήμου Κατερίνης που έχει την αρμοδιότητα συντήρησης του σχολείου.

            Τέλος η ΠΕ Πιερίας έχει εντάξει στο Πρόγραμμα Επενδυτικών Δαπανών της, έτους 2016, χρηματοδοτούμενο από ΚΑΠ, το έργο με γενικό τίτλο «Ασφαλτοστρώσεις Αγροτικών οδών Δήμων Ν. Πιερίας» που αφορά εργασίες ασφαλτοστρώσεις σε αγροτικές οδοποιίες των Δήμων, με την προϋπόθεση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της ΠΕ Πιερίας και του Δήμου Κατερίνης ή των άλλων Δήμων, μετά από αίτημά τους.