Ελεγχόμενη παράνοια

και ανεξέλεγκτη παράλυση

Μέθοδοι Αφρικής στην Olympus Riviera, Βουνό των Θεών, Πιερικό Παράδεισο, Δήμο Δίου-Ολύμπου, Πιερία, Μακεδονία, Ελλάδα, ΕΕ, το 2016

Με την άδεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για ελεγχόμενη καύση, ο Δήμος Δίου-Ολύμπου εξαφάνισε, σήμερα 6.10.2016, το ορατό ίχνος της γνωστής παράνομης χωματερής απόθεσης όλων των αποβλήτων που φιλοξενεί δημοτική έκταση στον Πλαταμώνα, δημιουργώντας ένα αόρατο, αλλά τεράστιο, περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Η ύπαρξη της παράνομης χωματερής-σταθμού μεταφόρτωσης καταγράφηκε επίσημα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας στις 29.6.2016, από την δημοτική σύμβουλο της αντιπολίτευσης, Κατερίνα Κουρίτα, λειτουργούσε όμως ήδη για μεγάλο διάστημα. Στις 3.7.2016, η ύπαρξη και λειτουργία της καταγράφηκε και από την ΕτΟ με πλήρες ρεπορτάζ, δημοσίευμα το οποίο έθετε και το ερώτημα (στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου) για την τύχη της καταγγελίας Κουρίτα. Το φωτογραφικό υλικό του ρεπορτάζ αποτύπωσε τι ακριβώς «φιλοξενούσε» το δημοτικό οικόπεδο στο οποίο υπάρχει και γεώτρηση. Στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε σήμερα περιέχονται και πολλές από την τελευταία φωτογραφική αποτύπωση της χωματερής, στις 2.9.2016, όπου και πάλι μπορεί κανείς να διακρίνει τι κατέληγε εκεί.

Άγνωστο για ποιο λόγο, ο Δήμος Δίου-Ολύμπου αποφάσισε να απαλλαχτεί σήμερα από τα όσα περιείχε η χωματερή, με την διαδικασία της ελεγχόμενης καύσης, διαδικασία που πιθανώς είναι και συμβατή με τη συμμετοχή του δημάρχου μας στην ευρωπαϊκή πρωτοβουλία αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης απ΄ όλη την ΕΕ, για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, τη γνωστή συμμαχία Mayors Adapt.

Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα, η διαδικασία της ελεγχόμενης καύσης αδειοδοτείται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία δεν ελέγχει τι και πως θα καεί από τον αιτούντα και επεμβαίνει ΜΟΝΟ αν υπάρξει καταγγελία ότι ο τελευταίος καίει υλικά που η καύση τους απαγορεύεται ή είναι επικίνδυνη ή όλα μαζί. Παρόμοια καταγγελία δεν υπήρξε.

Όσο για το τι κάηκε σήμερα, οι φωτογραφίες αποτυπώνουν μόνο υπαρκτά αντικείμενα. Η ύψιστη αναισθησία των διοικούντων, η ουράνια ανευθυνότητα και σιωπή των καθήμενων στα έδρανα της αντιπολίτευσης και η συνολική αναισθησία ΟΛΩΝ μας… ΔΕΝ αποτυπώνονται από φωτογραφικές μηχανές. Αλλά στην ατμόσφαιρα και το περιβάλλον.

Καληνύχτα κε Γαλάνη.

 

ΥΓ: ταυτόχρονα με την ελεγχόμενη καύση του Πλαταμώνα, φωτιά ξέσπασε και σε ένα ανεξέλεγκτο σημείο … «απόθεσης» αποβλήτων, στο ρέμα της Ζλιάνας. (φωτό)