Καταιγίδες και χαλάζι

Παρασκευή και Σάββατο

σ’ όλη τη Μακεδονία

e8n

Ελληνική Δημοκρατία                                                                                                                                              ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας                                                                               Κατερίνη, 06. ΟΚΤ. 2016
Τμήμα Πολιτικής Προστασίας ΠΕ ΠΙΕΡΙΑΣ
28ησ Οκτωβρίου 40 – 601 00 Κατερίνη                                                                                             Αριθμ. Πρωτ: ΦΦK3 / 410706 (2753)
Πληροφορίες: Ν. ΧΗΝΟΠΟΥΛΟΣ
τηλ: 2351 351 200 – fax. 2351 351 249                                                                                                 Προς (Αποστολή με fax):
e-mail: n.chinopoulos@pieria.pkm.gov.gr                                                                                               Δήμο Κατερίνης
Δήμο Δίου Ολύμπου
Δήμο Πύδνας Κολινδρού
Διεύθυνση Τεχνικών Έργων ΠΕ Πιερίας
Γραφείο Τύπου ΠΕ Πιερίας

                                                                                                                                                                      Κοινοποίηση (Αποστολή με fax):
Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη
Πυροσβεστική Υπηρεσία Κατερίνης
Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιτοχώρου
Αστυνομική Διεύθυνση Κατερίνης
Λιμεναρχείο Σκάλας Κατερίνης
Λιμεναρχείο Σκάλας Πλαταμώνα
Δασαρχείο Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ
Ιδιαίτερη Κοινοποίηση(με email):
Πιστοποιημένες Εθελοντικές Ομάδες

 

ΘΕΜΑ:« Δελτίο Επικινδυνων Καιρικων Φαινομενων.»
Σχετικό:Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ Επιδείνωσης Καιρού α.α: 27/2016
Σας διαβιβάζουμε συνημμένα το παραπάνω σχετικό, που αφορά Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ / ΕΜΚ (α.α:27/2016) και ισχύει από αύριο ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07-10-2016 μέχρι και το ΣΑΒΒΑΤΟ 08-10-2016.

Σημαντική μεταβολή του καιρού προβλέπεται από Παρασκευή μεσημέρι με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλάζι και ισχυρούς ανέμους. Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν: από τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής (7-10-16) η Μακεδονία. Από το βράδυ της Παρασκευής και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (8-10-16) βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Παρακαλούμε τους φορείς, που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, να τεθούν σε κατάσταση ετοιμότητας βάσει του σχεδιασμού τους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των φαινομένων.

Ο Προϊστάμενος του Τμήματος
Πολιτικής Προστασίας
Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας

Νικολαοσ Χηνοπουλος

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 06/10/2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΤΕΛΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ Π.Κ.Μ. ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, που ελήφθη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (α.α: 27/2016), αναμένεται επιδείνωση του καιρού.

Σημαντική μεταβολή του καιρού προβλέπεται από την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016 το μεσημέρι, με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλάζι και ισχυρούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

Από τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 07/10/2016 τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η Δυτική Στερεά, η Δυτική Πελοπόννησος και σταδιακά η Μακεδονία και πιθανόν η Θεσσαλία (δυτικές και βόρειες περιοχές).

Από το βράδυ της Παρασκευής 07/10/2016 και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 8/10/2016, θα επηρεαστούν η Θράκη, τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου αλλά βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Περισσότερες λεπτομέρειες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).