Κλέφτης …με μαγιό

και λουόμενη, θύμα του

αλλά πιάστηκε

grendhmpoli

Θεσσαλονίκη, 08 Οκτωβρίου 2016

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξιχνιάσθηκαν κλοπές από οικίες και λουόμενη στην Πιερία

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε ένας 23χρονος ημεδαπός
σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία

Εφαρμόζοντας συγκεκριμένη μεθοδολογία εισέρχονταν στα σπίτια τη στιγμή που οι ιδιοκτήτες τους απουσίαζαν και αφαιρούσε χρυσαφικά και αντικείμενα αξίας

 

Τα κλοπιμαία που σύμφωνα με εκτιμήσεις ξεπερνούν τα 4.500 ευρώ τα μεταπούλησε σε 39χρονο ημεδαπό

Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η ενδελεχής έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση συνολικά 5 περιπτώσεων κλοπών από οικίες και λουόμενη σε περιοχές της Πιερίας.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 2 ημεδαπών ηλικίας 23 και 39 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 23χρονος δρώντας κατά το χρονικό διάστημα της θερινής περιόδου και χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία, δραστηριοποιούνταν στις διαρρήξεις και τις κλοπές με σκοπό τον προσπορισμό παράνομου οικονομικού οφέλους.

Πιο αναλυτικά, ο προαναφερόμενος δρώντας τον Ιούλιο του 2016, διέρρηξε οικίες στην Κατερίνη (παραβιάζοντας τις πόρτες)  τη στιγμή που οι ιδιοκτήτες τους απουσίαζαν και αφαίρεσε χρυσαφικά και αντικείμενα αξίας.

Μέχρι στιγμής έχει διαπιστωθεί ότι, ο παραπάνω διέπραξε 3 διαρρήξεις/κλοπές και μία απόπειρα κλοπής από οικίες, ενώ ενέχεται σε μία ακόμη κλοπή από λουόμενη σε παραλία της Πιερίας.

Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι ο 23χρονος τα κλοπιμαία, που σύμφωνα με εκτιμήσεις των παθόντων ξεπερνούν τις 4.500 ευρώ τα μεταπούλησε στον 39χρονο σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Η δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα  Πρωτοδικών Κατερίνης, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.