Υστερόβουλοι ψηφοθήρες,

αναλφάβητοι παρατρεχάμενοι

το κλείσιμο του ΚΕΠ Κονταριώτισσας έδωσε τη χαριστική βολή στις ήδη άσχημες σχέσεις με το δήμαρχο και την “Ολύμπια Συμμαχία”, λαϊκή συνέλευση την Κυριακή

«Άστραψε και βρόντηξε» η πρόεδρος της ΤΚ Κονταριώτισσας, Παρασκευή Νάτσιου, μετά την επιβεβαίωση από τα δημαρχιακά χείλη ότι πρόθεση της διοίκησης και του ίδιου είναι να μετακινηθούν οι υπάλληλοι του πρώτου ΚΕΠ του Δήμου στο Δίον και το ΚΕΠ να «κατεβάσει ρολά»…

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της προέδρου στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Κώστας Δημόπουλος εξήγησε ότι οι υπάλληλοι που απασχολούνται σήμερα στο ΚΕΠ είναι περισσότερο αναγκαίοι στο Δημαρχείο, κάποιοι οδεύουν προς συνταξιοδότηση, οπότε το κλείσιμο του ΚΕΠ είναι αναπόφευκτο. Απέδωσε μάλιστα την κατάσταση που δημιουργείται στις μνημονιακές δεσμεύσεις που ορίζουν στους 5 δημοσίους υπαλλήλους που συνταξιοδοτούνται να προσλαμβάνεται ένας, «αλλά κι αυτός ο ένας δεν έρχεται», όπως επισήμανε, και υπενθύμισε τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ γιατί …δεν έσκισε τα μνημόνια. Όσο για τα νέα καθήκοντα των όσων μετακινηθούν από το ΚΕΠ στο Δημαρχείο, ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου απέφυγε να μπει σε λεπτομέρειες, επισημαίνοντας ότι αυτό είναι υπηρεσιακό θέμα.

 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αμέσως μετά, η πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου «περνά γενεές δεκατέσσερεις» τον δήμαρχο και τους συνεργάτες του και κάνει λόγο για υστερόβουλους ψηφοθήρες και αναλφάβητους παρατρεχάμενους της διοίκησης, επιβεβαιώνοντας ότι οι σχέσεις Κονταριώτισσας και διοίκησης του Δήμου-«Ολύμπιας Συμμαχίας» βρίσκονται στο ναδίρ.

Ήδη το θέμα απασχολεί τοπικό συμβούλιο και δημότες της βορειότερης περιοχής του Δίου-Ολύμπου που πλέον θα έχουν να επιλέξουν μεταξύ Δίου και Κατερίνης για τις καθημερινές τους συναλλαγές με τη γραφειοκρατία και διάφορες υπηρεσίες μέσω ΚΕΠ. Η συζήτηση στο Facebook συμπεριλαμβάνει οργισμένες αντιδράσεις και έχει ήδη προγραμματιστεί ανοιχτή συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου για τις 11.30 το πρωί της Κυριακής 30ης Οκτωβρίου 2016.

 

Η ανακοίνωση της προέδρου ΤΚ Κονταριώτισσας

Αγαπητοί συγχωριανοί, θα ήθελα να σας πληροφορήσω πως ύστερα από πρόταση του τοπικού αντιδημάρχου κ. Φόλιου και με τη σύμφωνη γνώμη του δημάρχου θα κλείσει η υπηρεσία του Κ.Ε.Π. που στεγάζεται στο κτίριο του παλιού δημαρχείου στην Κονταριώτισσα και βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του χωριού. 

Απαξιώνοντας το θεσμό του τοπικού συμβουλίου (που κανείς δεν πήρε πρωτοβουλία να ενημερώσει) και  τη γνώμη της τοπικής κοινωνίας θα προχωρήσουν στην ενέργεια αυτή που σκοπό έχει  να στελεχώσει με υπαλλήλους το δημαρχείο, σύμφωνα με την απάντηση που έδωσε ο δήμαρχος στην ερώτηση που υπέβαλα στο Δημοτικό Συμβούλιο. 

Γιατί επιλέχτηκε το Κ.Ε.Π. Κονταριώτισσας που αποτελεί το κύτταρο των μεταγενέστερων;; Τι καθήκοντα θα επιτελούν οι υπάλληλοι του Κ.Ε.Π. στο δημαρχείο, είναι υπηρεσιακό θέμα και δεν δόθηκε απάντηση. Το ότι ο δήμος δεν καταβάλει δαπάνη ενοικίου όπως υποχρεούται να κάνει για άλλο Κ.Ε.Π., φυσικά δεν λαμβάνεται υπ όψιν επίσης. Η υποβάθμιση της κεντρικής πλατείας και των παρακείμενων καταστημάτων επίσης δεν τους απασχολεί!!!

Δυστυχώς οι εξουσιαστές επισκέπτες των καφενείων της Κονταριώτισσας αποδεικνύονται για ακόμη μια φορά υστερόβουλοι ψηφοθήρες. Το δυστυχέστερο όμως είναι πως οι αναλφάβητοι παρατρεχάμενοι της διοίκησης παίρνοντας το λόγο ή ακόμα και με τη μακάβρια σιωπή τους, συναινούν σε αυτή την απόφαση διότι το επίπεδο της αντίληψης που διαθέτουν δεν τους επιτρέπει να κατανοήσουν πού σταματάει το νομικό πλαίσιο και πού αρχίζει το ηθικό  για το χωριό τους!!!

Για το ζήτημα του Κ.Ε.Π. έχει προγραμματιστεί η σύγκληση  τοπικού συμβουλίου, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις περαιτέρω. Φυσικά και θα υπάρξει η απαραίτητη ενημέρωσή σας.

Με τιμή Νάτσιου Παρασκευή

Πρόεδρος Τ.Κ. Κονταριώτισσας

 

 Η πρόσκληση στην ανοιχτή συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου

 

Ανοιχτή Συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου Κονταριώτισσας

Θέμα: Κ.Ε.Π.

Την Κυριακή 30 Οκτωβρίου του 2016 και ώρα 11:30 το πρωί, θα συνεδριάσει το τοπικό συμβούλιο Κονταριώτισσας με αποκλειστικό θέμα, το φλέγον ζήτημα που αφορά το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στην Κονταριώτισσα (κεντρική πλατεία).

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του κτηρίου της παλιάς κοινότητας στην κεντρική πλατεία και θα είναι ανοιχτή για κάθε συνδημότη που επιθυμεί να την παρακολουθήσει.

Με εκτίμηση

Παρασκευή Νάτσιου

Πρόεδρος Τ.Κ. Κονταριώτισσας