Διαδήλωσαν κατά της φόλας

φιλόζωοι και δήμαρχος

διαδήλωση στο Λιτόχωρο-καταδίκη της μαζικής εξολόθρευσης αδέσποτων με φόλες

Με τη συμμετοχή και την ενεργό  συμπαράσταση του δημάρχου Δίου-Ολύμπου, Κ. Δημόπουλου, οι φιλόζωοι διαδήλωσαν σήμερα 30.10.2016, κατά της φόλας και αυτού/αυτών που διαιωνίζουν μια βάρβαρη «λύση» στο πρόβλημα των αδέσποτων.

 

Η διαμαρτυρία αποφασίστηκε μετά την τελευταία επιδρομή με φόλες στο Λιτόχωρο που στοίχισε τη ζωή περίπου 30 αδέσποτων, οπότε ο τοπικός «Περίτας» και φιλόζωοι της Θεσσαλονίκης αποφάσισαν να αντιδράσουν. Αρχική πρόθεση ήταν η διαμαρτυρία να πραγματοποιηθεί στην «ουρά» του εορτασμού της Επετείου του ΟΧΙ, αλλά τελικά δόθηκε άδεια για την Κυριακή.

 

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο χώρο της λαϊκής αγοράς και στη μία το μεσημέρι διέσχισαν το Λιτόχωρο -μέσω της κεντρικής Αγίου Νικολάου- και κατέληξαν στην κεντρική πλατεία. Σε όλη τη διάρκεια της διαμαρτυρίας φώναζαν συνθήματα που δημιουργήθηκαν ειδικά για την περίσταση.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι -παρά την παρουσία του ίδιου του δημάρχου- κανείς άλλος αιρετός δεν συμμετείχε στην εκδήλωση, ούτε καν στέλεχος, αιρετό ή μη, της «Ολύμπιας Συμμαχίας».