Καταλήψεις, αιτήματα

και έκκληση για λύση προβλημάτων

αύριο συνέλευση όλων για να κλείσει το θέμα

 

«Επιδημία» καταλήψεων «σέρνεται» εδώ και μέρες στο βόρειο τμήμα του Δήμου Δίου-Ολύμπου, με τους μαθητές να διεκδικούν λύση σε προβλήματα σημαντικά για την καθημερινή τους ασφαλή και υγιεινή διαβίωση, αλλά και κάποια ….νεφελώδη που απαιτούν ερμηνεία και μετάφραση…

 

Τα κύρια προβλήματα των μαθητών μετέφερε το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ο δημοτικός σύμβουλος της «Αλήθειας» Νίκος Λαπάτσης, ενώ σήμερα ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Κωνσταντίνος Δημητριάδης επισκέφθηκε το υπό κατάληψη Γυμνάσιο Κονταριώτισσας. Αμέσως μετά δημοσίευσε κατάλογο με τα αιτήματα των μαθητών του Γυμνασίου και έκκλησή του προς «Δήμο, ΚΤΕΛ και Σύλλογο Καθηγητών». να λύσουν τα προβλήματα. Την προηγούμενη βδομάδα είχε καταληφθεί και το Λύκειο της Κονταριώτισσας και συνέλευση όλων των αρμόδιων με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων έχουν προγραμματιστεί για το απόγευμα αύριο, στις 6μμ.

Τις τελευταίες μέρες τα σχολεία επισκέφθηκε και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Σάκης Καλαϊτζής, και σήμερα ενημέρωσε την ΕτΟ ότι τα περισσότερα προβλήματα έχουν ήδη λυθεί και τα υπόλοιπα βαίνουν στη λύση τους.

 

Η έκκληση του Κ. Δημητριάδη

 

Σήμερα 22-11ου μου δόθηκε η δυνατότητα να βρεθώ κοντά στους καταληψίες μαθητές του Γυμνασίου Κονταριώτισσας, οι οποίοι μου ανέφεραν τους λόγους που τους οδήγησαν στην κατάληψη του σχολείου τους. Έπειτα, μου κατέθεσαν και εγγράφως τα αιτήματά τους, τα οποία δεσμεύτηκα να τα προωθήσω αρμοδίως και να τα δημοσιοποιήσω.

Διαπιστώνοντας το δίκαιο των αιτημάτων τους, καλώ τους αρμόδιους φορείς: Δήμο, ΚΤΕΛ και Σύλλογο Καθηγητών για την άμεση επίλυση αυτών.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλήθεια»

      Κώστας Δημητριάδης

 
… και τα αιτήματα των μαθητών της κατάληψης

 

aithmata