Το Β’ Πανελλήνιιο Συνέδριο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων

στο Poseidon Palace

Παρασκευή 25 και Σάββατο 26.11.2016, αναμένεται Ιερώνυμος και Κουντουρά

 

ΑΦΙΣΑ_FINAL

 

«Οι προσκυνηματικές περιηγήσεις ως μοχλός τουριστικής ανάπτυξης: η περίπτωση της Πιερίας» είναι το θέμα διήμερου συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στις 25 και 25.11.2016, στο ξενοδοχείο «Poseidon Palace”, με τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου κου Ιερώνυμου και τη συνδιοργάνωση της Ιεράς Συνόδου, του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων και της ΙΜ Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

 

Παρουσιάζοντας το διήμερο συνέδριο, ο σεβασμιότατος μητροπολίτης ΚΚκΠ, κος Γεώργιος, ενημέρωσε ότι καταβάλλεται προσπάθεια στις εργασίες του συνεδρίου να παραστεί και ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κος Ιερώνυμος και η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά. «Υπάρχει έντονο διεθνές ενδιαφέρον για τον θεματικό τουρισμό, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο κος Γεώργιος, αλλά το μυαλό μας δεν πρέπει να είναι μόνο στην ανάπτυξη και τους εμπορικούς σκοπούς και το ενδιαφέρον της Εκκλησίας και του Συνοδικού Γραφείου έγκειται και στον πνευματικό τομέα». Οφείλουμε να αναδείξουμε την ιδιοπροσωπία του λαού μας, επεσήμανε ο σεβασμιότατος,  και η Πιερία δεν είναι «στην πρώτη γραμμή» από άποψη προσκυνημάτων, αλλά στο συνέδριο θα υπάρξει η σχετική ενότητα για να αναδειχθούν προσκυνήματα που δεν είναι γνωστά. Ιδιαίτερα θετικό χαρακτηριστικό της Πιερίας είναι και η κομβική γεωγραφική της θέση που επιτρέπει την ένταξη των προσκυνημάτων της σε δίκτυα προσκυνημάτων.

Στο συνέδριο έχουν κληθεί μητροπόλεις και ιερωμένοι που υλοποιούν δράσεις προσκυνηματικής περιήγησης, επαγγελματίες του χώρου του τουρισμού, πανεπιστημιακοί, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, εκκλησίες όμορων περιοχών, ο μητροπολίτης Ρόδου θα μεταφέρει μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη, ενώ εκπροσώπους αναμένεται να στείλουν τα Πατριαρχεία Σερβίας και Ουκρανίας.

Στο περιθώριο της συνέντευξης ο κος Γεώργιος περιέγραψε και πρόσφατες πρωτοβουλίες της ΙΜΚΚκΠ που τόνωσαν με πρακτικό τρόπο τον θρησκευτικό τουρισμό στην Πιερία, την εξυπηρέτηση των πνευματικών αναγκών ομόδοξων τουριστών μας και την αντιμετώπιση προβλημάτων όπως, οι αιρέσεις.

 

 

programma_sinedriou