Σώστε τους πρόσφυγες (και της Πέτρας)

διάβημα του ΚΚΕ στον Μουζάλα

“στο και πέντε” η μεταφορά των τελευταίων από τον καταυλισμό

Πυκνώνουν οι φωνές διαμαρτυρίας για τα προβλήματα που βιώνουν και τον κίνδυνο που διατρέχουν λόγω της κακοκαιρίας οι εναπομείναντες πρόσφυγες στον καταυλισμό της Πέτρας Ολύμπου. Το θέμα έφερε χθες στη Βουλή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, με διάβημά του στον αρμόδιο υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Νωρίτερα χθες, την άμεση μεταφορά των τελευταίων προσφύγων από την Πέτρα ζήτησε με ανακοίνωσή της και η ΛΑ.Ε. Πιερίας, ενώ την ίδια ώρα ήταν σε εξέλιξη η μεταφορά των 240 προσφύγων –μεταξύ των οποίων και 80 παιδιά και μωρά- σε ασφαλέστερη περιοχή κοντά στην πόλη της Κατερίνης. Το γεγονός επιβεβαίωσε ο
εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Κατερίνης για το προσφυγικό, Νίκος Παπαζιώγας, σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, μεταφέροντας την ενημέρωση που είχε από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Οι τελευταίοι 240 από την Πέτρα θα μεταφερθούν σε καταυλισμό στην περιοχή της Βόλβης και αν αυτό δεν ολοκληρωνόταν χθες, θα διανυκτέρευαν σε περιοχή της Κατερίνης. Όπως δήλωσε ο κος Παπαζιώγας «η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη λόγω του καιρού. Χθες 240 άνθρωποι βρίσκονταν μέσα στα χιόνια. Τους μεταφέραμε στα παρακείμενα κτήρια του παλιού Ψυχιατρείου Πέτρας όπου τοποθετήσαμε θερμάστρες, ενώ το βράδυ η περιοχή αποκλείστηκε από το χιόνι. Το πρωί στείλαμε μηχάνημα για να καθαρίσει το δρόμο και στη συνέχεια έλαβαν άδεια τρία λεωφορεία, ώστε να μεταβούν εκεί για να μεταφέρουν τον κόσμο».

Την εκκένωση του καταυλισμού της Πέτρας επιβεβαίωσε και το μέλος της ισπανικής ΜΚΟ “Collective Call”, Paul Carr, ο οποίος νωρίτερα είχε δημοσιεύσει φωτογραφίας από τον χαμένο στο χιόνι καταυλισμό και τα προβλήματα των τελευταίων του ενοίκων, συγχαίροντας ταυτόχρονα όσους πραγματοποίησαν την έκτακτη μετεγκατάσταση και το στρατό.

 

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ για το διάβημα Παφίλη

 

Διάβημα του Θ. Παφίλη στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής

Στο έλεος του χιονιά και στις ανύπαρκτες υποδομές βρίσκονται οι χιλιάδες μετανάστες που έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα μας.  Σοβαρά προβλήματα σημειώθηκαν από τη χιονόπτωση και στον προσφυγικό καταυλισμό της Πέτρας Ολύμπου. Το πρωί της Τετάρτης  οι 240 πρόσφυγες είδαν πολλές σκηνές «λυγισμένες» από το χιόνι. Στο σημείο που είναι στημένες, το χιόνι ξεπέρασε τους δέκα πόντους, ενώ στην περιοχή οι θερμοκρασίες ήταν κάτω από το μηδέν.

Διάβημα στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μουζάλα, έκανε την Τετάρτη 30/11/2016  ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του  ΚΚΕ  Θανάσης Παφίλης, ζητώντας επειγόντως τη λήψη μέτρων, καθώς από τη σφοδρότητα της κακοκαιρίας κινδυνεύουν άμεσα οι ζωές των προσφύγων.