“Μετά την εκλογή, γνώρισα έναν άλλο άνθρωπο…”

Ε. Βακουφτσή στην ΕτΟ

δύο μήνες μετά την ανεξαρτητοποίηση, η άποψη της δημοτικής συμβούλου που κατέθεσε την πρώτη παραίτηση στη δημαρχία 2014-19 και είναι η πρώτη που αποχώρησε απ΄ την “Ολύμπια Συμμαχία”, έστω με καθυστέρηση…δύο χρόνων

Ήθελε να ανεξαρτητοποιηθεί από τον Νοέμβριο του 2014.

Μετά την ορκομωσία γνώρισε έναν άλλο άνθρωπο και δήμαρχο.

Έμεινε, …κάνοντας υπομονή και ελπίζοντας. Και παράπονα, εντός της παράταξης.

Ανέλαβε αντιπρόεδρος της ΔΗΚΕΔΟ χωρίς καν να μιλήσει με το δήμαρχο και δούλευε όσο οι δυο υπάλληλοι που δεν είχε η δημοτική επιχείρηση.

Δεν έχει καταλάβει ακόμη τι θέλει να κάνει ο δήμαρχος με τη ΔΕΑΔΟ.

Θεωρεί απαράδεκτο ότι συνέβη με τον διευθυντή της, Ε. Φελώνη.
Αλλά και με τους υπόλοιπους εργαζόμενους που θέλει να απολύσει ο δήμαρχος.
Θεωρεί ότι δεν ήταν καθόλου τυχαίο ότι ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου επέβαλλε το χρονόμετρο στη συνεδρίαση της διπλής ανεξαρτητοποίησης.

Ότι η πλειοψηφία σε λίγο δεν θα μπορεί να «περάσει» απόφαση, αλλά αυτό δεν είναι αναγκαστικά κακό, αφού μπορεί να οδηγήσει σε διαλλακτικότητα και συνεργασίες.

Δεν αποκλείει κάποιοι από την αντιπολίτευση να συνεργαστούν με την συμπολίτευση, αλλά η ίδια θα παραμείνει ανεξάρτητη.

 

Η Ειρήνη Βακουφτσή έκανε υπομονή για δύο χρόνια. Υπέμεινε πολλά, αλλά τώρα «είναι καλά» και μιλάει για όλους και για όλα. Και κυρίως για τον Κωνσταντίνο Δημόπουλο. Τον άνθρωπο που άλλαξε εντελώς μετά την ανάδειξή του στη δημαρχία.

 

Τον «αποφασίζω και διατάζω».

 

Διέξοδο δεν βλέπει, ούτε αλλαγή πορείας.

Δεν ξαναγυρίζει πίσω –στο μαντρί- και δεν αποκλείει να «κάτσει σπίτι της», αν δεν υπάρξει στο μέλλον ο δήμαρχος με τα υψηλά στάνταρτς που απαιτεί τώρα.

Έχει το μέλλον όλο δικό της. Και για να μάθει όσα οι νεότερες γενιές αγνοούν, πχ: οι πολιτικές, μαζικές διαδικασίες πάντοτε εξασφαλίζουν καλύτερα αποτελέσματα από τις όποιες προσωπικές. Και η ισορροπία είναι χρήσιμη παντού.

 

Η άποψη της ΕτΟ: η Ειρήνη Βακουφτσή, αν και με ελάχιστη θητεία στα κοινά, έχει ήδη τα χαρακτηριστικά τα απαραίτητα για να χαρακτηριστεί «πολιτικός», με όλα τα θετικά και τα αρνητικά. Ξέρει να ελίσσεται, αλλά ταυτόχρονα έχει ήδη την ωριμότητα να επιλέγει να υπερασπίζεται μόνο όσα περιέχουν και τη δική της συμμετοχή. Δεν έχει λιγότερες ευθύνες από κανέναν άλλο, αλλά μόνο για το διάστημα που συμμετείχε στην διοικούσα παράταξη. Και ήδη ο χρόνος αυτός έχει δεδομένα όρια: 1η.9.2014 – 27η.9.2016. Των υπολοίπων το ρολόι ακόμα «γράφει». Και οι ευθύνες αφορούν όλο και σοβαρότερα θέματα, όλο και πιο παράλογες επιλογές, όλο και μεγαλύτερη αυθαιρεσία. Όσοι στην κοινωνία μας, σε συμπολίτευση και αντιπολίτευση, επιμένουν να μην βλέπουν το κυρίως πρόβλημα, ας βάλουν τα πορτραίτα τους στα σιντριβάνια, στα σπίτια των –οσονούπω(;)- απολυμένων της ΔΕΑΔΟ, στην ανάπλαση της Αγιου Νικολάου που έρχεται. Ειδικά στο τελευταίο. Και στα απορριμματοφόρα του ιδιώτη που ξανάρχεται. Στο «πόρισμα Τζαχάνη» την διακόσμηση διεκδικεί αποκλειστικά η ΕτΟ. Καλή Κυριακή.-

 

ΥΓ: η συνέντευξη «ματιάστηκε» τόσο που κόντεψα να πιστέψω στο «μάτι»… Ευχαριστώ που με την ανυπομονησία σας βεβαιώσατε ότι «κάτι κάνουμε, ακόμα»…

Ευχαριστούμε το “ντίσκο ΡΩΜΕΪΚΟ” (αλλά και το Ναυτικό Μουσείο) για τη φιλοξενία.
Και τον Γιώργο Βάραγκα (της Βίκυς) για τις φωτογραφίες.-