“Το Δημ. Συμβούλιο θα πρέπει να αποφασίσει ότι

οι 11 νομίμως συνεχίζουν να εργάζονται στην ΔΕΑΔΟ"

Νίκος Λάππας αποκλειστικά στην ΕτΟ, πρίν λίγο, μία μέρα μετά τη χθεσινή θυελλώδη συνεδρίαση

Η ΕτΟ επικοινώνησε σήμερα –μεταξύ πολλών άλλων- με τον αναπληρωτή δήμαρχο και αντιδήμαρχο Λιτοχώρου, Νίκο Λάππα, για την ολοκλήρωση του ρεπορτάζ του σχετικού με τη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΑΔΟ για το θέμα των 11 υπό απόλυση εργαζομένων.

 

Αποτέλεσμα της επικοινωνίας ήταν η γραπτή -αποκλειστική- δήλωση που μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω και την οποία η ΕτΟ δημοσιεύει ολόκληρη και ασχολίαστη, προκειμένου να ολοκληρωθεί το ρεπορτάζ και να παρουσιαστεί και με την άποψη της ΕτΟ για τα γεγονότα.

 

Ανακοίνωση- ευχαριστήριο εξέδωσαν σήμερα οι εργαζόμενοι στη ΔΕΑΔΟ, προαναγγέλλοντας δυναμικό αγώνα για να υπερασπιστούν τις θέσεις εργασίας τους.

 

Η δήλωση Λάππα για τη χθεσινή απόφαση

 

Για την χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Δ.Ε.Α.Δ.Ο. δηλώνω ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα και την απόφαση του Δ.Σ. σε σχέση με το γεγονός ότι παραπέμπεται το θέμα της σχέσης εργασίας των 11 εργαζομένων της Δημ. Επιχείρησης στο Δημοτικό Συμβούλιο που αποτελεί ουσιαστικά και την Γενική Συνέλευση της επιχείρησης.

Αισθάνομαι μάλιστα ιδιαίτερη ικανοποίηση που υιοθετείται η πρόταση που έκανα δημόσια τον Νοέμβριο, σε προηγούμενη συνεδρίαση Δ.Σ. της Δ.Ε.Α.Δ.Ο., για έμμεση παραπομπή του νομικού ζητήματος της υπόθεσης προς το Υπουργείο, ενδεχομένως και στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, εάν κι εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.

Οι διαφορετικές νομικές προσεγγίσεις του θέματος που εξ αρχής είχαν διατυπωθεί, αυτονόητο ήταν να προκαλέσουν σύγχυση στο Σώμα καθιστώντας πρακτικά αδύνατη την λήψη απόφασης. Η καλύτερη λύση λοιπόν ήταν να παραπεμφθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου εκεί και οι 27 Δημ. Σύμβουλοι όλων των Δημοτικών Παρατάξεων θα γίνουμε συμμέτοχοι και συνυπεύθυνοι της όποιας απόφασης, ανάλογα με την ψήφο μας.

Θέση μου είναι (με ελάχιστη επιφύλαξη, καθώς αναμένουμε όλοι το τελικό κείμενο εισήγησης των νομικών συμβούλων), ότι το Δημ. Συμβούλιο θα πρέπει να αποφασίσει ότι:

1) Οι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της επιχείρησης.

2) Οι εργαζόμενοι νομίμως συνεχίζουν να εργάζονται στην επιχείρηση.

3) Η απόφαση αυτή αιτιολογημένη να σταλεί ως απάντηση (όχι ως ερώτημα) προς το Υπουργείο, στην διακριτική ευχέρεια του οποίου θα είναι πλέον, αν κριθεί αναγκαίο, να συνεχίσει τη νομική διερεύνηση μέσω του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Αυτονόητο είναι ότι μέχρι την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καμία άλλη ενέργεια δεν πρέπει να προηγηθεί.

 

Ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Λιτοχώρου
&
Αναπλ. Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΘ. ΛΑΠΠΑΣ

Ανακοίνωση- ευχαριστήριο εξέδωσαν σήμερα οι εργαζόμενοι στη ΔΕΑΔΟ, προαναγγέλλοντας δυναμικό αγώνα για να υπερασπιστούν τις θέσεις εργασίας τους.

%ce%b5%cf%85%cf%87%ce%b1%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%ae%cf%81%ce%b9%ce%bf-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b1%ce%b6%ce%bf%ce%bc%ce%ad%ce%bd%cf%89%ce%bd-%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%b4%ce%b5%ce%b1