Δ. Μπάσης και Ορχήστρα Νέων

στο Ωραιόκαστρο

με συνθέσεις του Θεοδωράκη, του Χατζηδάκη, του Τσιτσάνη, του Πλέσσα και άλλων νεότερων συνθετών, καθώς και χριστουγεννιάτικους ύμνους και τραγούδια

ΠΛΗΜΜΥΡΗΣΕ ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ

Η ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ ΔΙΟΥ

 

Με συνθέσεις του Θεοδωράκη, του Χατζηδάκη, του Τσιτσάνη, του Πλέσσα και άλλων νεότερων συνθετών, καθώς και χριστουγεννιάτικους ύμνους και τραγούδια, «πλημμύρισε» το Ωραιόκαστρο την Κυριακή το βράδυ η σαρανταμελής Ορχήστρα Νέων του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου.

Με σολίστ τον μοναδικό Δημήτρη Μπάση, πλαισιωμένο με την εξαιρετική Φιλιώ Σέρβου και το Νίκο Μπίνο, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Πατρή, ξεσήκωσαν το πολυπληθές κοινό του κλειστού γυμναστηρίου της πόλης, που φάνηκε μικρό να χωρέσει τους χιλιάδες μικρούς και μεγάλους που προσήλθαν στην εορταστική εκδήλωση του δήμου.

Ήταν εκεί ο δήμαρχος του Ωραιοκάστρου κ. Αστέριος Γαβότσης, με όλο το δημοτικό συμβούλιο, βουλευτές της Β΄ Θεσσαλονίκης, Αντιπεριφερειάρχες, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι της εκκλησίας και φορέων της Θεσσαλονίκης. Ήταν εκεί όλο το Ωραιόκαστρο, που τραγούδησε, χόρεψε, χειροκρότησε, χάρηκε, ενθουσιάστηκε, γιόρτασε.

Συγχαρητήρια και πολλές ευχαριστίες για το όμορφο μουσικό βραδινό, μοίραζαν όλοι αποχωρώντας, στα παιδιά της ορχήστρας, στο μαέστρο, τους ερμηνευτές, στο Δημήτρη Μπάση.

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου φανερά ενθουσιασμένος και ικανοποιημένος από την επιτυχία της εκδήλωσης, συνεχάρη τους συνεργάτες του για τις επιτυχημένες επιλογές τους, ιδιαίτερα τον αντιδήμαρχο πολιτισμού και τη δημοτική σύμβουλο,  ηθοποιό και σκηνοθέτη Νέλη Δελή, που είχαν την ευθύνη της εκδήλωσης. Χειροκρότησε τα παιδιά της Ορχήστρας Νέων Δίου, μίλησε ένθερμα για το Δημήτρη Μπάση, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί κολακευτικά στον πρόεδρο του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου και πρώην συνάδελφό του δήμαρχο, Γρηγόρη Παπαχρήστο, ο οποίος στην αντιφώνηση του, είπε.

 «Επιστρέφουμε ευτυχείς στον τόπο μας, διαπιστώνοντας με συγκίνηση, ότι καταφέραμε να σας προσφέρουμε μια μικρή έστω αχτίδα χαράς και αισιοδοξίας. Συναισθήματα ιδιαίτερα ζητούμενα στο σημερινό γκρίζο περιβάλλον  που ζούμε, το οποίο προσπαθούμε μέσα από το τραγούδι και τις τέχνες να αλλάξουμε. Μας αξίζει μια καλύτερη Ελλάδα»

Ο δήμαρχος  πλαισιωμένος από τους συνεργάτες του, μετά την εκδήλωση, δεξιώθηκε τα παιδιά της ορχήστρας, το Δημήτρη Μπάση και όλη την αποστολή του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, σε ταβέρνα του Ωραιοκάστρου.