ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ

Γενική Συνέλευση των Μετόχων της ΔΕΑΔΟ

καρατσεκαρισμένο και μακάρι να το κατάλαβα εγώ τελευταίος – την Τρίτη το Δημοτικό Συμβούλιο θα αποφασίζει τι θα πράξει η Γενική Συνέλευση Μετόχων της ΔΕΑΔΟ;;;

Το θέμα των υπό απόλυση εργαζομένων της ΔΕΑΔΟ θα συζητηθεί τελικά στο Δημοτικό Συμβούλιο που ήδη προγραμματίστηκε για την ερχόμενη Τρίτη 20.12.2016, αλλά όχι στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της δημοτικής εταιρείας, όπως είχε διαφανεί –και προταθεί- στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΑΔΟ.

 

Όπως διευκρινίστηκε χθες από το Δήμο Δίου-Ολύμπου στην ΕτΟ, Γενική Συνέλευση των μετόχων είναι πια … ο δήμαρχος (και πρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΑΔΟ) που συνεδριάζει με τον εαυτό του και τη συντροφιά ενός γραμματέα και μιας συμβολαιογράφου (που καταγράφει το μοναδικό φαινόμενο ο ίδιος άνθρωπος να είναι πρόεδρος της συνεδρίασης και σώμα που συνεδριάζει). Επίσης διευκρινίστηκε ότι δεν συμφωνήθηκε (και ψηφίστηκε) να έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο-Γενική Συνέλευση των μετόχων, αλλά απλώς στο Δημοτικό Συμβούλιο. Απλώς, κάποιοι δεν θυμόταν ή δεν γνώριζαν αυτή τη …λεπτομέρεια και σίγουρα κανείς (ΚΑΝΕΙΣ) δεν το επεσήμανε όταν (πολλοί και πολλάκις) μιλούσαν για τη Γενική Συνέλευση των μετόχων. Έτσι, το συγκεκριμένο θέμα είναι πρώτο στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης (του Δημοτικού Συμβουλίου) της Τρίτης.

prdhm20-12-16

Ερμηνεύοντας όλα τα παραπάνω με όση λογική μας απέμεινε, προκύπτει ότι ανώτατο όργανο διοίκησης της ΔΕΑΔΟ είναι ο δήμαρχος-πρόεδρος μετά του εαυτού του συνερχόμενος  και αποφαινόμενος. Και όχι πια το Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδριάζει υπό την προεδρία του προέδρου του ΔΣ της ΔΕΑΔΟ. Και ξεχωριστή πρόσκληση για Γενική Συνέλευση των Μετόχων δεν υπήρξε και το θέμα των υπό απόλυση εργαζομένων είναι πρώτο προς συζήτηση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Το πολυπληθές Τμήμα Αρχείου και Οπτικοακουστικών Μέσων της ΕτΟ ερευνά εδώ και ώρες να εντοπίσει τοποθέτηση κορυφαίου στελέχους της διοίκησης Δημόπουλου που –σε πρόσφατη συνεδρίαση- είχε πει ότι «αυτή η …μονοπρόσωπη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων δεν θα ξανασυμβεί», ούτε οι επιστολικές ψήφοι και έγινε –η μονοπρόσωπη συνεδρίαση- για να επικυρώσει –η μονοπρόσωπη- το νέο καταστατικό της επιχείρησης. Που καθιστά την μονοπρόσωπη, ανώτατο όργανο διοίκησης της ΔΕΑΔΟ, αφού η γενική Συνέλευση των Μετόχων είναι το ανώτατο όργανο διοίκησης της ΔΕΑΔΟ. Και μπορεί το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει κάτι Α και το μονοπρόσωπο να αποφασίσει το εντελώς αντίθετό του. Στο σκεπτικό που παρουσίασε ο δήμαρχος-πρόεδρος-Γενική Συνέλευση επικαλέστηκε τον Καλλικράτη και το ότι ο δήμαρχος εκπροσωπεί Δήμο και Δημοτικό Συμβούλιο και τις αποφάσεις αυτών εφαρμόζει. Σε ότι αφορά το Δήμο. Και μετέφερε αυτό το σκεπτικό από το Δήμο …στη ΔΕΑΔΟ, όπου όμως το ανώτατο όργανο είναι το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά υπό την προεδρία του προέδρου του ΔΣ (που είναι ο ίδιος!!!!). Έτσι, στην ουσία καταργήθηκε ήδη και το ΔΣ της ΔΕΑΔΟ και η Γενική Συνέλευση των μετόχων της.

 

Σε ότι αφορά την ουσία της υπόθεσης των 11 πρώτων προς απόλυση… η κατάσταση είναι ακόμη πιο παρανοϊκή: τα στελέχη της διοίκησης πήραν στράτες και ραχούλες και διαλαλούν ότι «σαν ένα σώμα, μια ψυχή» θα ψηφίσουν να παραμείνουν οι εργαζόμενοι και να μην απολυθεί κανείς, αλλά από την άλλη «δεν μπορούν να παραβλέψουν όσα τους μεταβιβάστηκαν το 2014 και πρέπει να ξεκαθαριστούν», με το ερώτημα προς το Νομικό Συμβούλιο. Δηλαδή, δύο και πλέον χρόνια πριν, η νέα τότε διοίκηση (και με τη βοήθεια του φοβερού πορίσματος Τζαχάνη) ανακάλυψε προβληματικές –ανίσχυρες, παράνομες, αβάσιμες;- συμβάσεις. Δεν κατέφυγε αμέσως η διοίκηση στα αρμόδια όργανα, δεν έφερε το θέμα αμέσως σε Δήμο και ΔΕΑΔΟ προς συζήτηση, αλλά περίμενε δυο χρόνια για να εκκινήσει τη διαδικασία καλώντας τους –παράνομα- εργαζόμενους να αποδείξουν ότι εργάζονται νόμιμα. Πιθανώς για να προσέλθουν οι εργαζόμενοι οικειοθελώς και να ομολογήσουν ότι εδώ και πολλά χρόνια παρανομούν, με συνεργάτες-συνενόχους όλες τις προηγούμενες ή κάποιες διοικήσεις. Δυο χρόνια μετά. Και αν η ΕτΟ ΔΕΝ αποκάλυπτε ότι το πόρισμα ΔΕΝ είναι της ΜΑΖΑΡΣ… μπορεί όλα αυτά να μην είχαν συμβεί (ειλικρινά συγγνώμη, συντοπίτες… που να ξέρω τι και πως και ποιος. Ειδικά ποιος).

Και για να ολοκληρώσουμε αυτό εδώ το μικρό σημείωμα για την επερχόμενη συνεδρίαση που θα αποφανθεί οριστικά για το θέμα των 11 –πρώτων- “τυχερών”, δείτε και το μόνο έγγραφο που συνοδεύει την ενημέρωση των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, πριν την εισήγηση στη συνεδρίαση που θα κάνει ο δήμαρχος-πρόεδρος-γενική συνέλευση των μετόχων.

praktdeado8-12-16

Αν όλα τα παραπάνω περιέχουν ελάχιστη λογική, σοβαρότητα, νομιμότητα και αλήθεια, η κορυφή που βλέπω στον ορίζοντα είναι το Μάτερχορν, εμένα με λένε Γουλιέλμο Τέλλο και ωραίος καιρός μέσα στα παζάρια. Και έτσι θα παραμείνει. Μπορεί και μετά το 2019.

 

Κοιμηθείτε ήσυχοι.

Και καλές γιορτές.