Κατά των συλλήψεων δημοσιογράφων

και των μεθοδεύσεων Μπέου

“Ενέργειες όπως αυτή στρέφονται εναντίον της ελευθεροτυπίας και είναι αδιανόητο ότι τις υποκινούν πρόσωπα τα οποία διατηρούν δημόσιες θέσεις και οφείλουν να υπερασπίζονται τις αρχές της δημοκρατίας”

esiemthbig                                                                                       Θεσσαλονίκη, 19 Δεκεμβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ καταδικάζει τη σύλληψη δύο δημοσιογράφων, του προέδρου της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας-Εύβοιας Δημήτρη Χορταργιά και της συναδέλφου Κατερίνας Τασσοπούλου, μέσα στο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου έπειτα από επεισόδια που μεθοδεύτηκαν εν αναμονή της δίκης του Αχ. Μπέου.

Ενέργειες όπως αυτή στρέφονται εναντίον της ελευθεροτυπίας και είναι αδιανόητο ότι τις υποκινούν πρόσωπα τα οποία διατηρούν δημόσιες θέσεις και οφείλουν να υπερασπίζονται τις αρχές της δημοκρατίας.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ εκφράζει τη συμπαράστασή της στους δύο συναδέλφους και διατυπώνει την αταλάντευτη πίστη της στην ανεμπόδιστη άσκηση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

σημ. ΕτΟ: παρόμοια ανακοίνωση έχει εκδώσει ήδη και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών