600 υπογραφές, διαμαρτυρία, στήριξη,

αλλά... του χρόνου και βλέπουμε

για τη μεταφορά του ΚΕΠ Κονταριώτισσας

Εξακόσιοι περίπου κάτοικοι της Κονταριώτισσας συνυπέγραψαν επιστολή διαμαρτυρίας κατά  της απόφασης του δημάρχου να μεταφερθεί το ΚΕΠ της από το κέντρο του οικισμού, στο παλιό δημαρχείο, με πρωτοβουλία της προέδρου του τοπικού συμβουλίου, ζητώντας ταυτόχρονα αν δεν ανακληθεί η απόφαση το θέμα να απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο. Η απόφαση δεν ανακλήθηκε –μέχρι στιγμής- και το θέμα δεν θα απασχολήσει την επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τουλάχιστον ως θέμα της ημερήσιας διάταξης.

 

Η επιστολή διαμαρτυρίας με τις 600 περίπου υπογραφές κατατέθηκε στις 13.12.2016, δηλαδή μια βδομάδα πριν την συνεδρίαση της ερχόμενης Τρίτης 20.12.2016, στη συνεδρίαση θα συζητηθούν 29 άλλα θέματα, αλλά διάθεση και χρόνος δεν βρέθηκε για το αίτημα των περίπου 600 δημοτών, ως 30ο θέμα.

Έτσι, το θέμα θα «φτάσει» -αν «φτάσει»- στο Δημοτικό Συμβούλιο την επόμενη χρονιά, αφού η μεθαυριανή συνεδρίαση είναι πιθανότατα η τελευταία του 2016. Σήμερα, την στήριξή του στον αγώνα των συνδημοτών του κατά της μεταφοράς του ΚΕΠ, δήλωσε γραπτώς στην ΕτΟ και το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της δημοτικής παράταξης «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ», Νίκος Χατζηστογιάννης.

 

 

Δήλωση στήριξης
στον αγώνα των κατοίκων της Κονταριώτισσας για το Κ.Ε.Π.
από το μέλος της Σ.Ε. της δημοτικής παράταξης «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ», allporeias
Χατζηστογιάννη Νικόλαο.

 

    Συνδημότισσες και συνδημότες

    Ως μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της δημοτικής παράταξης «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ στον δήμο Δίου – Ολύμπου», μα πάνω από όλα ως ενεργός πολίτης και κάτοικος Κονταριώτισσας, αισθάνομαι την ανάγκη να δηλώσω δημοσίως την στήριξή μου στον δίκαιο αγώνα των συγχωριανών μου σε σχέση με την απόφαση της δημοτικής αρχής που αφορά το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. από την υπάρχουσα θέση και την μετεγκατάσταση του στο πρώην δημαρχείο της ενότητας του Δήμου Δίου. Να σημειώσω ότι η  δημοτική παράταξη από την πρώτη στιγμή πήρε δημοσίως θέση στο συγκεκριμένο θέμα.

    Την επιστολή διαμαρτυρίας, που εμπράκτως στήριξα και προώθησα, την συνυπέγραψα μαζί με άλλους 556 συντοπίτες μου. Θεωρώ ότι βασίζεται σε επιχειρήματα δίκαια που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει. Ο δήμος έχει το καθήκον πάνω από όλα να διασφαλίζει τα συμφέροντα των δημοτών του, αποτελώντας μέρος των λύσεων και όχι των προβλημάτων.

    Επίσης, σε κάθε περίπτωση, πιστεύω πως η συμμετοχή των δημοτών στην προσπάθεια εξεύρεσης δικαιότερης λύσης μέσω μιας λαϊκής συνέλευσης είναι επιβεβλημένη όσο ποτέ άλλοτε. Οι λαϊκές συνελεύσεις ήταν άλλωστε και προεκλογική εξαγγελία της σημερινής δημοτικής αρχής που ενώ βρίσκεται στα μισά της θητείας της δεν έχει πραγματοποιήσει καμία !!!  Ας επικρατήσει η σύνεση  και η λογική και ας μη γίνει το Κ.Ε.Π. της Κονταριώτισσας το μοναδικό ίσως Κ.Ε.Π. στην Ελλάδα εκτός οικισμού!