Ο βασιλιάς είναι γυμνός

αλλά επιμένει ότι είναι ντυμένος

αλλά το σκηνικό άλλαξε ήδη στο εσωτερικό της “Ολύμπιας Συμμαχίας”…

Η αλλαγή σκηνικού στο Δήμο Δίου-Ολύμπου έχει ως πρώτη ένδειξη μια ανεπαίσθητη αλλαγή: η εισήγηση για το πολύκροτο και ζέον θέμα «των 11 της ΔΕΑΔΟ» δεν θα γίνει από τον -κατά την ημερησία διάταξη- εισηγητή, δήμαρχο και πρόεδρο της ΔΕΑΔΟ, αλλά από τον αναπληρωτή του.

 

Μετά μια θυελλώδη προσυνεδρίαση της δημοτικής «Ολύμπιας Συμμαχίας» που ολοκληρώθηκε μόνο γιατί οι συμμετέχοντες έπρεπε να σπεύσουν στο Δημοτικό Συμβούλιο, πολλά έχουν αλλάξει ήδη. Μεταξύ αυτών οι εσωτερικές ισορροπίες της παράταξης Δημόπουλου, οι προτεραιότητες και –ευτυχώς- και η φιλοσοφία διοίκησης. Διασώθηκε μόνο η σχέση ισορροπίας με τον αναπληρωτή δήμαρχο, Νίκο Λάππα,  και η άτυπη συμφωνία αποτυπώνει ακριβώς αυτό: διαδικασίες ομάδας και ποτέ ξανά επιβολή των απόψεων του επικεφαλής.

Έστω και την τελευταία στιγμή πριν τον εκτροχιασμό, οι συνεργάτες του δημάρχου επέβαλλαν μια ασφαλέστερη πορεία προς το μέλλον, ενώ ο ίδιος εξασφάλισε ότι «κόκκινη γραμμή» για την σημερινή συνεδρίαση είναι τα περί πιθανής παραιτήσεως.

 

Σε ότι αφορά τους 11 της ΔΕΑΔΟ, η διοίκηση επέλεξε να μην είναι μακρά συζήτηση περί του ήδη ανύπαρκτου θέματος και να φτάσει το Δημοτικό Συμβούλιο σε μια απόφαση που δεν θα περιέχει κανένα ερώτημα και απλώς η εκτίμηση του σώματος ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα θα κοινοποιηθεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

 

Ήδη, η συνεδρίαση έχει αγγίξει υψηλά επίπεδα έντασης με  την απόπειρα της πλειοψηφίας και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου να συζητηθεί το θέμα των 11 της ΔΕΑΔΟ όχι στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της δημοτικής επιχείρησης (το Δημοτικό Συμβούλιο υπό την προεδρία του πρόεδρου του ΔΣ της ΔΕΑΔΟ), αλλά στο Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Πριν λίγο, παρενέβη στη συνεδρίαση ο πρώην δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Παπαθανασίου, και πρότεινε να αποσυρθεί το θέμα των 11 της ΔΕΑΔΟ, αφού το θέμα… είναι ανύπαρκτο. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «δεν χρειάζεται να πάρετε καμία απόφαση, δεν νομιμοποιείστε να πάρετε καμία απόφαση».