Ένας πρώτος απολογισμός (ήττας)

και σε λίγο η 2η αποκάλυψη της ΕτΟ που θα συγκλονίσει

η εμμονή στοίχισε χθες πέντε περίπου ώρες παραλογισμού, μια καίρια ήττα σε σημαντικό δήθεν θέμα, την παραίτηση Κουριάτη απο τη ΔΑΕΔΟ και … σε λίγο μια ακόμη συγκλονιστική αποκάλυψη από την ΕτΟ

Συνεχίζοντας να υλοποιεί την ατζέντα της δημαρχίας του, ο Κ. Δημόπουλος προσήλθε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο προσπαθώντας να επισημοποιήσει και να καταγράψει ως έγκυρη απόφαση του σώματος, μια φανταστική ιστορία που προσβάλει όλα όσα συναποτελούν την ανθρώπινη φύση, με πρώτη και κύρια την ανθρώπινη λογική.

 

Και, μη έχοντας άλλη επιλογή, αφού ήδη μια ακόμη απειλή για παραίτησή του δεν έπεισε όλη την παράταξή του να πειθαρχήσει και να ψηφίσει βουβή όλα τα παράλογα, γνώρισε μια ήττα που ακόμη δεν έχει αποκαλυφθεί σε όλο της το μήκος και το πλάτος.

Το εμφανές είναι ότι επέμεινε για πέντε περίπου ώρες να υπερασπίζεται το ανεδαφικό, το ανύπαρκτο, το παράλογο, το ύποπτο, το παράνομο, το πολιτικά ανήθικο, σπάζοντας κάθε προηγούμενο προσωπικό ρεκόρ εμμονής. Οπότε και το αποτέλεσμα ήταν αυτό που εξασφαλίζουν συνήθως όλοι οι μαξιμαλισμοί: συνολική και συντριπτική ήττα.

Ήτοι,

  • η τελική του πρόταση δεν υπερψηφίστηκε
  • με την ψήφο δύο δημοτικών του συμβούλων, υπερψηφίστηκε η πρόταση Φαρμάκη να είναι η συνεδρίαση του σώματος για το θέμα των 11 της ΔΕΑΔΟ, συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων, η οποία αποφάσισε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα με τις συμβάσεις και δεν υπάρχει κανένα Υπουργείο που αναμένει ενημέρωση για κάτι που αφορά τους 11
  • η σχεδόν πεντάωρη διαδικασία ανέδειξε όλα τα ελλείμματα του ηγέτη και της παράταξης με την πλέον διεξοδική και αναπόδραστη διαδικασία
  • οι μύθοι και τα μυθεύματα που δημιούργησαν το θέμα των 11 επανέφεραν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου τον προκάτοχό του, Γιώργο Παπαθανασίου
  • η τοπική ΝΔ (τουλάχιστον του Λιτοχώρου) έχει πάρει ήδη το λεγόμενο «ψυχολογικό διαζύγιο» από το γάμο της με τον Κ. Δημόπουλο.

Στις παράπλευρες, αλλά πολύ σημαντικές απώλειες για τη διοίκηση Δημόπουλου στο Δήμο και τη ΔΑΕΔΟ, κατατάσσεται και η παραίτηση Κουριάτη από το ΔΣ της ΔΕΑΔΟ, δείγμα κι αυτή του τι αποτέλεσμα έχει η εμμονή να οδηγηθούν καταστάσεις και πρόσωπα στα άκρα. Η απώλεια αυτή απέδειξε ότι, παρά τις δεκάδες απειλές για παραίτησή του, ύστατο επιχείρημα ελλείψει άλλων αποτελεσματικότερων, ο ηγέτης δεν παραιτείται με τίποτα, για τίποτα και για κανέναν.

 

Το θλιβερότερο κομμάτι αυτού εδώ του απολογισμού είναι η καταμέτρηση των χθεσινών ψήφων της διοικούσας παράταξης. Ψήφοι που αποδεικνύουν πλέον, πέρα από κάθε αμφιβολία, ποιοι επέλεξαν να αποτελέσουν την ορχήστρα του Τιτανικού. Η μόνη «αρετή» που μπορεί να τους αναγνωρίσει κάποιος είναι ότι είναι σταθεροί στην επιλογή τους να στηρίζουν τον Κ. Δημόπουλο, χωρίς καμία παρέκκλιση απ’ αυτό το καθήκον, από τον Σεπτέμβριο του ’14 και μέχρι σήμερα. Η χθεσινή καταμέτρηση περιλαμβάνει τους: Αστέριος Γαλάνης, Νίκος Λάππας, Αθανάσιος Παπαμιχαήλ, Διονύσης Φόλιος, Γιώργος Ζτάνης, Αθανάσιος Καλαϊτζής, Σταύρος Χαρέλας, Ιωάννης Πούλιος, Νικόλαος Μπαμπανίκας, Θεόδωρος Σιώκας, Ευαγγελία Σαλιώρα-Μπακάλη.

 

ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΩΡΑ
ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΘΥΕΛΛΩΔΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Η ΕτΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ

ΕΝΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΑΔΟ

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΜΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ

Η ΕτΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ

ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕΙ

ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ

ΣΕ ΜΙΑ ΩΡΑ

ΣΤΗΝ ΕτΟ