2η και δραματικότερη

συνεδρίαση της "Ολύμπιας Συμμαχίας"

ο ανασχηματισμός πλησιάζει, ρόλοι υπάρχουν πολλοί, ο θίασος μίκρυνε, ο χρόνος έγινε βάρος, ο Κώστας θα γίνει Νίκος κι ο Νίκος, Κώστας (;)

Δυόμιση ώρες διήρκεσε η δεύτερη και δραματικότερη συνεδρίαση των αιρετών της «Ολύμπιας Συμμαχίας», στις 8μμ της 24ης.1.2017, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Μετά δύο ετών πορεία με «αυτόματο πιλότο», ήταν η δεύτερη συνεδρίαση της παράταξης, σε διάστημα λίγων μηνών.

 

Παρά τα χαμόγελα, η ατμόσφαιρα είναι βαριά στα εντός της «Συμμαχίας» και το ορόσημο της αλλαγής φρουράς του –κοντινού, πια- Μαρτίου πιέζει ακόμη περισσότερο τα ήδη πιεσμένα από την δημόσια εικόνα της διοίκησης και την έλλειψη εναλλακτικών στελέχη της. Για τους περισσότερους, η όποια συζήτηση αποτίμησης του παρελθόντος και σχεδιασμού του μέλλοντος, αρχίζει και τελειώνει στο αν θα χρησιμοποιηθούν σε καθήκοντα και θέσεις. Η μεταπήδηση -προς την ανεξαρτησία- δύο δημοτικών συμβούλων, τον περασμένο Σεπτέμβριο, ανάγκασε τον επικεφαλής να χρησιμοποιήσει νωρίτερα τις όποιες εφεδρείες του και να μειώσει τις επιλογές του. Στη χθεσινή συζήτηση δεν συζητήθηκε ενδελεχώς το συγκεκριμένο θέμα, αλλά δόθηκε η ευκαιρία να εκτεθούν διαθέσεις, θετικές ή αρνητικές ή οι «κόκκινες γραμμές» κάποιων. Μέσα στη διαπάλη για το μέλλον, μόνο ο Θανάσης Παπαμιχαήλ κρατά κλειστά τα χαρτιά του, αν και γνωρίζει ότι …δεν περισσεύει κανείς. Ούτε κι ο ίδιος, φυσικά.

Χθες, «έκλεισε» -σε μεγάλο βαθμό- η ανάληψη της προεδρίας της ΔΕΑΔΟ από τον Νίκο Λάππα και η αντικατάσταση του αντιπροέδρου της επιχείρησης Σάκη Μπατζικώστα από τον Νίκο Μπαμπανίκα που απουσίαζε. Στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΑΔΟ θα αποκαλυφθεί πιθανώς και η επιλογή του Κ. Δημόπουλου για την αναπλήρωση του Κ. Κουριάτη, αφού αναπληρώτριά του είναι η –εκτός «Συμμαχίας», πια- Ειρήνη Βακουφτσή.

 

Στην βαριά και τεταμένη ατμόσφαιρα της χθεσινής συνεδρίασης κορυφαία στιγμή έντασης ήταν η αντιπαράθεση Σάκη Καλαϊτζή-δημάρχου, αλλά το ρεπορτάζ της ΕτΟ δεν κατόρθωσε να καταγράψει ούτε την αφορμή, ούτε το λόγο. Πολλοί δε από τους συμβούλους της διοικούσας παράταξης δεν κατανόησαν ακόμη τη σκοπιμότητα μιας τέτοιας διένεξης, αφού ο Καλαϊτζής ανήκει στον κύκλο των στενών και έμπιστων συνεργατών του δημάρχου.

 

Τα όσα περιλαμβάνει ο επερχόμενος ανασχηματισμός θα ανακοινωθούν στη «Συμμαχία» δεκαπέντε μέρες πριν συμβεί και -μέχρι στιγμής- τα μόνα «σιγουράκια» είναι ότι ο Ν. Λάππας θα παραμείνει αναπληρωτής δήμαρχος και ο Σταύρος Χαρέλας θα συνεχίσει να παλεύει με τα σκουπίδια, γιατί είναι και ο μόνος που το επιθυμεί. Αν δεν υπήρχε δηλαδή, …θα έπρεπε να εφευρεθεί!

Κατά τ’ άλλα, ο θεσμός της δίμηνης ή πεντάμηνης «απασχόλησης» θα αντιγραφεί και θα χρησιμοποιηθεί κι αυτός για να ικανοποιηθούν προθέσεις, ανάγκες και ισορροπίες. Με τις τελευταίες να γέρνουν επικίνδυνα προς το κέντρο και τα βόρεια.