24′ για ένα μήνα

με κακοκαιρία, παγετό, προβλήματα, ΔΕΑΔΟ, ΔΕΥΑΑΝΟ, κτλ κτλ κτλ

κι αν έμεινε και κάτι αναπάντητο ή δεν εντοπίστηκε… σ’ ένα μήνα τα ξαναλέμε – χρόνος υπάρχει

Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Δίου-Ολύμπου, συνεδρίαση της 25ης.1.2017.

 

Προ ημερησίας διατάξεως ενημέρωση.

Οι ερωτήσεις της αντιπολίτευσης αφορούσαν:

  • τον αυτόματο πωλητή και το πρόβλημα ηλεκτροδότησης στο κλειστό «Πύρρος Δήμας»
  • τα περίπτερα και τις άδειές τους
  • την κακοκαιρία, τον παγετό και τα προβλήματα που δημιούργησαν στα σχολεία, στην ύδρευση και στα … κοινωνικά δίκτυα
  • τη ΔΕΑΔΟ και τη ΔΕΥΑΑΝΟ
  • τη διαγράμμιση στο βοηθητικό δίκτυο.

 

Η διαδικασία αυτή την 25η.1.2017 είχε διάρκεια μια περίπου ώρα (59.30’).

Δηλαδή, όσο προβλέπει ο κανονισμός που επικαλείται ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και ο δήμαρχος εδώ και επτά μήνες, για τη διαδικασία αυτή.

 

Από τα σχεδόν 60 λεπτά, τα 24.50 δόθηκαν στους συμβούλους της αντιπολίτευσης προκειμένου να θέσουν ερωτήματα. Αυτά τα ούτε 25 λεπτά της ώρας ήταν ο χρόνος που είχε στη διάθεσή της η αντιπολίτευση για να θέσει τα ερωτήματά της που προέκυψαν στον ένα μήνα από την προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ως την προχθεσινή. Τα υπόλοιπα 35 καταναλώθηκαν από την διοίκηση για να απαντήσει.

Τα θέματα που έθεσαν οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης είναι της επιλογής τους. Δεν καταγράφονται όλα ή τα σημαντικότερα προβλήματα του μήνα που πέρασε. Πχ το τι συμβαίνει ή ΔΕΝ συμβαίνει στο λιμανάκι της Γρίτσας.

Σε ένα μήνα –πιθανώς- κάποιος θα ρωτήσει και γι’ αυτό.

Υπομονή.

Το 2019 θα έχουμε την ευκαιρία να ξαναψηφίσουμε και να ελπίζουμε η επόμενη δημοτική αρχή να είναι δημοκρατικότερη και η αντιπολίτευση ικανότερη.

Κάποια στιγμή στο μέλλον, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα πχ να ρωτήσει κάποιος τι γίνεται με τις καταγγελίες για τον Πέλεκα κι αν μας αφορούν, αν θα μπορούσε και ο Δήμος μας να συμπεριληφθεί στο πιλοτικό ή το κύριο πρόγραμμα για το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης, αφού το αίτημα για χαμηλότερο ΦΠΑ λόγω του ορεινού του Δήμου μας δεν “περπάτησε”… Αν βέβαια υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον για όλα αυτά…