Παρουσιάστε τo “όραμα”

έγγραφο αίτημα του Γ. Φαρμάκη

λίγο πριν αρχίσουν τα έργα, μία ακόμη προσπάθεια να ενημερωθούν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι για τις αλλαγές σε Αγίου Νικολάου και όλο το κέντρο του Λιτοχώρου

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και ενημέρωση των φορέων και όλων των ενδιαφερομένων για το έργο της ανάπλασης της κεντρικής οδού Αγίου Νικολάου που δημοπρατήθηκε ήδη στις 20.12.2016, ζήτησε με έγγραφο αίτημά του, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιώργος Φαρμάκης.

Η μελέτη για την ανάπλαση του κεντρικού δρόμου του Λιτοχώρου (έργο που επιφέρει αλλαγές και στην κεντρική πλατεία και στο κεντρικό πάρκινγκ) δόθηκε με απ’ ευθείας ανάθεση και παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, σε συνεδρίασή του από την οποία απείχε σύσσωμη η αντιπολίτευση, διαμαρτυρόμενη για την υποβάθμιση του σώματος από τις επιλογές και τη συμπεριφορά της διοίκησης. Η αντιπολίτευση καταψήφισε το έργο και τον περασμένο Νοέμβριο, με μόνη εξαίρεση τον δημοτικό σύμβουλο της «Αλήθειας», Νικόλαο Λαπάτση, ο οποίος δήλωσε ότι δεν μπορεί να αντιταχθεί σε ένα όραμα του δημάρχου, παρά τις ενστάσεις των υπολοίπων της αντιπολίτευσης και του επικεφαλής της παράταξής του, Κων. Δημητριάδη.

Με το έγγραφό του αίτημα, ο Γιώργος Φαρμάκης ζητεί απο τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να συζητηθεί το θέμα στην επομενη συνεδρίαση, για την ενημέρωση των κατοίκων και των ενδιαφερομένων, με τη συμμετοχή τους και την συμμετοχή επιστημόνων, λίγο πριν αρχίσουν τα έργα για την υλοποίησή του. Πληροφορίες θέλουν την αντιπολίτευση να καταθέτει και κοινό αίτημα προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να επιβάλλει τη συζήτηση του θέματος στην επόμενη συνεδρίαση.

 

aitanaplash