Διαφωνίες, οράματα

και η -πολιτική- σημασία των λέξεων

“διαφωνήσαμε” σημαίνει είμαστε παράταξη δύο δημοτικών σύμβούλων και ο ένας ψηφίζει ΟΧΙ κι ο άλλος ψηφίζει ΝΑΙ;;;

Είπε ο ηγέτης της «Αλήθειας» στον πρόσφατο απολογισμό της παράταξης:
(μπορείτε να το δείτε εδώ: http://www.odigos-pierias.gr/2017/02/2.html?spref=fb στο 9.50’’ του βίντεο)

 

«Διαφωνήσαμε με την ανάπλαση της οδού Αγίου Νικολάου στο Λιτόχωρο, αφού προχωρούν σε αυτήν χωρίς καμία προηγούμενη διαβούλευση, καθώς και για την εκτέλεση του έργου από ίδιους πόρους. Πιστεύουμε ότι η απόφαση αυτή θα έπρεπε να είναι προϊόν ζύμωσης, διεξοδικής συζήτησης όλων των εμπλεκομένων μερών και της τοπικής κοινωνίας κι όχι να επιβάλλεται με το «έτσι θέλω» και το «αποφασίζω και διατάσσω». Επιπλέον να θυμίσουμε εδώ ότι η συγκεκριμένη μελέτη παρελήφθη από το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση που αποφασίσαμε -σύσσωμη η αντιπολίτευση- να απέχουμε, διαμαρτυρόμενοι για την ώρα σύγκλησης των Δημοτικών Συμβουλίων (3 και 4 το μεσημέρι) και έκτοτε δεν επανήλθε ποτέ. Στο σημείο αυτό –ας μου επιτρέψουν οι συνάδελφοι που το γνωρίζουν- να προειδοποιήσω ότι δεν πρόκειται να μείνουμε άπραγοι».

 

Με τον όρο «ΔΙΑΦΩΝΗΣΑΜΕ» ο ηγέτης της «Αλήθειας» εννοεί ότι ο ίδιος καταψήφισε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ το υπερψήφισε ο μοναδικός δημοτικός σύμβουλος  της παράταξης;

 

Το «ΔΙΑΦΩΝΗΣΑΜΕ» σημαίνει ότι, σε παράταξη των δύο δημοτικών συμβούλων, ο επικεφαλής επιχειρηματολογεί ξεκινώντας με το «μα πως μου ζητάτε να ψηφίσω το τάδε» και ο μοναδικός σύμβουλος της παράταξης επιχειρηματολογεί ξεκινώντας με το «μα πως μου ζητάτε να ΜΗΝ το ψηφίσω το τάδε;;;»

 

Επίσης, επειδή στον εν λόγω απολογισμό οι δυο παραπάνω χρησιμοποίησαν περισσότερο πρώτο ενικό πρόσωπο στις τοποθετήσεις τους και ελάχιστες φορές τον πληθυντικό, τι εννοούσε ο ηγέτης της παράταξης με το «να προειδοποιήσω ότι δεν πρόκειται να μείνουμε άπραγοι»;;; Ο συγκεκριμένος πληθυντικός συμπεριλαμβάνει ΚΑΙ τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης που ψήφισε ΝΑΙ στην ανάπλαση ή είναι πληθυντικός μεγαλοπρεπείας, όπως πιθανώς ο πληθυντικός του «Διαφωνήσαμε με την ανάπλαση της οδού Αγίου Νικολάου στο Λιτόχωρο»;

 

Η ΕτΟ παρακαλεί τις συναδέλφους και φίλες του ηγέτη της «Αλήθειας», κες Κουρίτα και Βακουφτσή, αλλά και τον δήμαρχο Δίου-Ολύμπου (ως θεσμό, όχι ως πρόσωπο)*, να μεταφέρουν τα παραπάνω ερωτήματα στον ηγέτη της παράταξης και αν απαντηθούν, να της μεταφέρουν την απάντηση ή τις απαντήσεις. Δεν έχει κανέναν λόγο η ΕτΟ να τους υποβάλλει σε παρόμοιο κόπο, αλλά σέβεται την άγνοια του ηγέτη της παράταξης, ο οποίος την διαβεβαίωσε πρόσφατα (την ΕτΟ) ότι ΔΕΝ γνωρίζει αν ο δημοσιογράφος έχει δικαίωμα και υποχρέωση να ρωτά, να ερευνά και να δημοσιεύει. Τους προαναφερόμενους ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τον κόπο τους.

*κατά τα λεγόμενα του ηγέτης της «Αλήθειας» στον εν λόγω απολογισμό