ΕΧΟΥΜΕ σχέδια, μελέτες και υποχρέωση

ΕΧΟΥΜΕ απόβλητα όλων των ειδών

και τελικά, ΕΧΟΥΜΕ και ρέματα-χαβούζες, παρά τα σχέδια, τις μελέτες και τις υποχρεώσεις, εν έτει 2017

Παρά τις καλοπληρωμένες μελέτες, παρά το γεγονός ότι πληρώσαμε και πληρώνουμε πρόστιμα, παρά την προσπάθειά μας να πιστέψουμε και μεις οι ίδιοι ότι είμαστε Riviera, την πραγματικά πανέμορφη Φύση που έτυχε να ζούμε, τον τουρισμό-μόνη πηγή εσόδων –τώρα πια- και τις καταστροφές που προκαλεί και θα προκαλέσει η επικρατούσα κατάσταση, τα απόβλητά μας καταλήγουν ακόμη και σήμερα σε ανεξέλεγκτη απόθεση.

Και θα συνεχίζουν για πολύ ακόμη.

Και τα ακίνδυνα και τα επικίνδυνα.

Και η ευθύνη είναι όλων μας: των πρώην και των νυν που ακόμη δεν κατάφεραν να εκπληρώνει ο Δήμος μας τις υποχρεώσεις του έναντι του νόμου, έναντι της λογικής και της προστασίας του περιβάλλοντος. Των συμπολιτευόμενων γιατί δεν δημιούργησαν την απαραίτητη υποδομή και των αντιπολιτευόμενων γιατί δεν ελέγχουν τους συμπολιτευόμενους. Όσων ελέγχουν την τοπική διοίκηση. Όσων ανέχονται την παράνομη απόθεση όλων μας και την έλλειψη δικτύου συλλογής και χώρου απόθεσης και διαχείρισης.

Και πέρα από τις ευθύνες, υπάρχουν –δυστυχώς- οι αναπόφευκτες επιπτώσεις: στο περιβάλλον, στην σκηνική εικόνα της Riviera, το νερό, τη θάλασσα, τον αέρα, τον κίνδυνο πυρκαγιάς, τον κίνδυνο μιας πλημμύρας με δυσάρεστες επιπτώσεις που θα μπορούσαν να είχαν εξαλειφθεί.