ΗΑΚΟΣ”ΣΜ”*

επείγον συμπέρασμα

* Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΣΠΑΤΑΛΕΣ “ΣΑΣ ΜΑΡΑΝΑΝ”

Με κατασχέσεις απειλεί τους οφειλέτες του ο Δήμος Δίου-Ολύμπου και –με ανακοίνωσή του- θέτει χρονικό όριο για την πληρωμή ή διακανονισμό των οφειλών την 10 Μαρτίου 2017, αποδίδοντας την επιλογή του στην οικονομική κρίση και τη μείωση της χρηματοδότησης των ΟΤΑ.

Η ανακοίνωση εκδόθηκε την 8η Φεβρουαρίου 2017 και είναι άγνωστο αν και ποια αποτελέσματα είχε μέχρι στιγμής. Ταυτόχρονα σχεδόν με την ανακοίνωση, ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου επανέλαβε πρόσφατα ότι θα προχωρήσει κανονικά και σύμφωνα με τον προγραμματισμό το έργο της ανάπλασης της κεντρικής οδού Αγίου Νικολάου Λιτοχώρου, έργο που θα χρηματοδοτηθεί από ιδίους πόρους, αφού ως έργο δεν εξασφάλισε καμία χρηματοδότηση από καμία πηγή. Μια βδομάδα μετά, δεν υπήρξε καμία αντίδραση από την αντιπολίτευση και πιθανώς οι δημοτικές παρατάξεις επιλέγουν και πάλι να «ασχοληθεί» με το θέμα το Δημοτικό Συμβούλιο, για μερικά λεπτά της ώρας στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με τη διαδικασία της προ ημερησίας διάταξης ενημέρωσης. Ή συμφωνούν με την επιλογή Δημόπουλου-διοίκησης.

 

Κατά τ’ άλλα, η ανακοίνωση αποτελεί δείγμα –κακού- χειρισμού των οδυνηρών εντυπώσεων, αφού –σε αντίθεση με όσες θεωρεί θετικές για τη διοίκηση-

  • ΔΕΝ φέρει κανένα από τα συνηθισμένα γνωρίσματα:  αναφέρει γενικώς «Δήμος Δίου-Ολύμπου» και όχι «Γραφείο Δημάρχου» ή κάποιου αρμόδιου αντιδημάρχου ή υπηρεσίας
  • ΔΕΝ έχει τα συνηθισμένα συνοδευτικά στοιχεία επικοινωνίας
  • ΔΕΝ προέρχεται από το Γραφείο Τύπου και Ενημέρωσης και δεν σημειώνεται η παράκληση για άμεση δημοσίευση (οπότε αφήνεται “στην τύχη” η δημοσίευση και η ενημέρωση των άμεσα ενδιαφερόμενων)
  • ΔΕΝ έχει τίτλο, παρά ένα ξερό «ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ»

και –κυρίως- με τη χρήση … κεφαλαίων αρχικών προσπαθεί να εισάξει τώρα την οικονομική κρίση ως παράμετρο κρίσιμων αποφάσεων, να αποφύγει την όποια τριβή με τη χρήση του όρου «Κεντρική Εξουσία» αντί του «κυβέρνηση»- «προϋπολογισμός»-«αρμόδιο υπουργείο», ενώ η κατάσχεση από τραπεζικούς λογαριασμούς ή τα ένδικα μέσα «σερβίρονται» με το γενικό  «αναγκαστική είσπραξη σύμφωνα με τις διατάξεις του ΚΕΔΕ». Όπου ΚΕΔΕ είναι ο Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.

Είναι όμως μια ισχύουσα ανακοίνωση του Δήμου Δίου-Ολύμπου και πιθανότατα στα μέσα Μαρτίου θα γνωρίζουμε αν υλοποιήθηκε και πράγματι θα υπάρξουν κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς και για ποιες οφειλές, ποιων.

 

Ανακοίνωση για εξόφληση οφειλών