Με την ΠΕΑΕΑ και η ΛΑ.Ε.

στην εκδήλωση μνήμης της 26ης.2.2017

στο ΣΣ Κατερίνης, μια μέρα μετά τον εορτασμό του Δήμου Κατερίνης, στις 25.2.2017, και προσκεκλημένη τη “Χρυσή Αυγή”

Τιμούμε τους πατριώτες, τσακίζουμε το νεοφασισμό

 

 

74 χρόνια συμπληρώνονται στις 23 του Φλεβάρη από την εκτέλεση 40 πατριωτών στον Σταθμό Κατερίνης μεταξύ αυτών και του Δημάρχου Ξανθόπουλου. Το ετήσιο μνημόσυνο που διοργανώνεται από την δημοτική αρχή της Κατερίνης αποτελεί ευθεία προσβολή στα θύματα των ΝΑΖΙ και τους συγγενείς τους, καθώς για συνεχόμενη χρονιά προσκαλείται με την δικαιολογία του πρωτοκόλλου η νεοναζιστική χρυσή αυγή. Παρά τις καταγγελίες κομμάτων, οργανώσεων, σωματείων προκαλεί αλγεινή εντύπωση η επιμονή του δημάρχου να προσκαλούνται οι θαυμαστές των ΝΑΖΙ δολοφόνων να τιμήσουν (;) τα θύματα.
Η ενίσχυση του νεοφασισμού και της χρυσής αυγής προκαλείται από την πολιτική, οικονομική και κοινωνική κρίση που βιώνει ο τόπος τα τελευταία χρόνια. Η οργή και αγανάκτηση της βίαιης φτωχοποίησης των μνημονίων οδήγησαν μερίδα του λαού μας στην στήριξη αυτού του νεοναζιστικού μορφώματος. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν διαφέρει από τις πρακτικές του δημάρχου Χιονίδη, καθώς νομιμοποιεί την Χ.Α. με την κοινή τους παρουσία στο Καστελόριζο, την τήρηση του “πρωτοκόλλου” της κρατικής φιλοκυβερνητικής ΕΡΤ, την συνεργασία Χ.Α. και σωμάτων ασφαλείας.
Οι δημοκρατικοί και προοδευτικοί πολίτες, το αντιφασιστικό κίνημα μπορεί και πρέπει να τσακίσει το νεοφασισμό, να επιστρέψει τις δυνάμεις της μισαλλοδοξίας και του ρατσισμού πίσω στα σκοτεινά ντουλάπια της ιστορίας. Μόνο έτσι θα τιμήσουμε την ιστορική μνήμη, τους χιλιάδες νεκρούς από τις θηριωδίες των ΝΑΖΙ τους 40 εκτελεσμένους πατριώτες.
Σαν ΛΑΕ Πιερίας καλούμε τους συγγενείς των εκτελεσμένων, τις μαζικές οργανώσεις και τους φορείς να γυρίσουν την πλάτη στην εκδήλωση των τοπικών αρχων που δνε τιμά την μνήμη των νεκρών.
Δηλώνουμε την απόλυτη συμπαράστασή μας στον διωκόμενο από τους νεοναζί Δήμαρχο Πατρών, Κώστα Πελετίδη.
Καλούμε τους φίλους και τα μέλη της ΛΑΕ αλλά και όλους τους πατριώτες, δημοκράτες πολίτες της Πιερίας να συμμετέχουν στην εκδήλωση μνήμης της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ (παράρτημα Κατερίνης) την Κυριακή 26/02 στις 12 το μεσημέρι στον χώρο του μνημείο των πεσόντων στον Σταθμό Κατερίνης.

Λαϊκή Ενότητα
N.E. Πιερίας                                                                                                   
Πλ. Ελευθερίας 9
Κατερίνη 60100
Τηλ. 2351103211