Μεσολάβηση, συμπαράσταση, ανακοινώσεις

αλλά το πρόβλημα, άλυτο

πάνω απο δύο μήνες μετά την διαπίστωση του Υπουργείου Εργασίας ότι η “Καρυπίδης” αθέτησε όσα υποσχέθηκε…

Την άμεση λύση των προβλημάτων των εργαζομένων της «Καρυπίδης ΑΕΕΕ» ζητάει με ανακοίνωσή της η ΛΑ.Ε. Πιερίας , ζητώντας ταυτόχρονα να σταματήσει ο εμπαιγμός τους από την κυβέρνηση, μία μέρα μετά τη συνάντηση των τριών βουλευτών Πιερίας με τους εργαζόμενους του «Καρυπίδη».

 

Η Μπέττυ Σκούφα και οι συνάδελφοί της βουλευτές Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ήδη μεσολαβήσει μεταξύ της εταιρείας και του αρμόδιου υπουργείου για την λύση των προβλημάτων των εργαζομένων, αλλά η «Καρυπίδης» αθέτησε τις δεσμεύσεις της, όπως κατήγγειλε το Υπουργείο Εργασίας, επισημαίνοντας ότι “οι προσπάθειες ναυάγησαν, με αποκλειστική ευθύνη της εταιρείας, που για μια ακόμα φορά έδειξε την αναλγησία της απέναντι στους εργαζομένους της, οι οποίοι παραμένουν στην ανέχεια, απλήρωτοι για τόσους μήνες. Σε ό,τι αφορά τις απαιτήσεις της εταιρείας «Καρυπίδης ΑΕΕΕ», το υπουργείο δηλώνει ότι διαθέτει «όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν για μια ακόμα φορά τους ψευδείς ισχυρισμούς της για το ύψος των χρεών άλλων εταιρειών προς αυτήν και ότι όλα αυτά θα κατατεθούν για έρευνα στις αρμόδιες αρχές».” Στα τέλη Δεκεμβρίου 2016, το Υπουργείο είχε δημοσιεύσει και το «κείμενο συμφιλίωσης» που είχε καταρτιστεί με τους εκπροσώπους της εταιρείας.

Χθες, εκπρόσωποι των εργαζομένων συναντήθηκαν με τους τρεις βουλευτές, οι οποίοι δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν να συμπαραστέκονται στον αγώνα τους. Στην ανακοίνωσή της η ΛΑ.Ε. Πιερίας κάνει λόγο για “συνάντηση με την επιτροπή αγώνα των εργαζομένων, (στην οποία) επιβεβαιώθηκε η ολοκληρωτική παράδοση στις εντολές των δανειστών και η πλήρης αδυναμία νομοθετικής πρωτοβουλίας από την ελληνική κυβέρνηση” και απαιτεί την άμεση λύση των προβλημάτων των εργαζομένων της «Καρυπίδης».

 

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συνάντηση βουλευτών-εργαζομένων

Το Σάββατο 04.03.2017 μέλη του ΔΣ του σωματείου και εργαζόμενοι των Supermarket “ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ” στην Κατερίνη, με επικεφαλής την Ζαρκανέλα Χρυσούλα, πρόεδρο του ΔΣ του σωματείου, συναντήθηκαν με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στον Ν. Πιερίας Τζαμακλή Χάρη, Σκούφα Μπέττυ, Καστόρη Στέργιο και την συντονίστρια της ΝΕ Αρίσση Ρούλα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Εξέθεσαν την κατάσταση στην οποία βρίσκονται, τα προβλήματά τους, περιέγραψαν τον αγώνα τους και τους στόχους τους. Διεξήχθη λεπτομερή συζήτηση και αναλύθηκαν οι επόμενες κινήσεις.Οι βουλευτές ανταποκρίθηκαν στην έκκληση των εργαζομένων και δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν να συμπαρίστανται και να υποστηρίζουν τον αγώνα τους και να συμβάλλουν στην πληρωμή των δεδουλευμένων, την διατήρηση και προστασία των θέσεων εργασίας και την επίτευξη – κτίσιμο της διάδοχης κατάστασης.

 
Ν Ε ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

 Ν.Ε Πιερίας
ΗΦΑΙΣΤΟΥ 9- (2ος ΟΡΟΦΟΣ)-ΤΗΛ.2351021505 -Κατερίνη, 60100
www.syriza.gr

 

 

Η ανακοίνωση της ΛΑ.Ε.

Να σταματήσει ο εμπαιγμός!

Άμεση λύση τώρα για τους εργαζόμενους των SUPER MARKET “Καρυπίδης”

Η Λαϊκή Ενότητα Πιερίας εκφράζει την αλληλεγγύη της στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων των Super Market “Καρυπίδης”. Οι 100 και πλεον εργαζόμενοι διεκδικούν δεδουλευμένα και την διατήρηση των θέσεων εργασίας τους ευρισκόμενοι για μήνες τώρα σε επίσχεση εργασίας. Οι εργαζόμενοι ζητούν να εφαρμοστεί το ΠΔ 178/2002 που προβλέπει τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας σε περίπτωση μεταβίβασης επιχειρήσεων ή μέρος αυτών.
Εργοδοσία “Καρυπίδη” και κυβέρνηση οδηγούνε σε απόγνωση δεκάδες οικογένειες. Η μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δύο χρόνια τώρα όχι μόνο δε νομοθέτησε φιλεργατικά μέτρα αλλά απεναντίας διατήρησε στο έπακρο και με ευλάβεια την μνημονιακή αντεργατική νομοθεσία. Άλλωστε δια στόματος των τριών βουλευτών του μεταλλαγμένου νεομνημονιακού μορφώματος του ΣΥΡΙΖΑ της Πιερίας, σε συνάντηση με την επιτροπή αγώνα των εργαζομένων, επιβεβαιώθηκε η ολοκληρωτική παράδοση στις εντολές των δανειστών και η πλήρης αδυναμία νομοθετικής πρωτοβουλίας από την ελληνική κυβέρνηση.

Σαν Λαϊκή Ενότητα καλούμε τους εργαζόμενους της Πιερίας να σταθούν στο πλευρό των αγωνιστών του “Καρυπίδη” να μην έχουν καμμία αυταπάτη για την πολιτική αυτής της κυβέρνησης και να αγωνιστούνε να σπάσουνε τα μνημονιακά δεσμά που τους επέβαλαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ.

Λαϊκή Ενότητα
N.E. Πιερίας
Πλ. Ελευθερίας 9
Κατερίνη 60100
Τηλ. 2351103211

 

 

Το κείμενο συμφιλίωσης που είχε δημοσιεύσει το Υπουργείο Εργασίας

 

2016-12-28 Πρακτικό συμφιλίωσης ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ