“Τις ευθύνες μας θα τις πάρουμε ολόκληρες”

Ν. Βούτσης στην Κατερίνη

…Δεν αισθανόμαστε κάποιον κίνδυνο στο Κοινοβούλιο, ούτε τους καλούμε να συγκυβερνήσουμε…

 

Δεν αισθανόμαστε κάποιον κίνδυνο στο Κοινοβούλιο, ούτε τους καλούμε να συγκυβερνήσουμε, ξεκαθάρισε χθες από την Κατερίνη, ο πρόεδρος της Βουλής και κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, αναφερόμενος στη στάση της ΝΔ και της αντιπολίτευσης έναντι των όσων θα κληθεί η Βουλή να κυρώσει όταν ολοκληρωθεί η συνεχιζόμενη διαπραγμάτευση.

Ποσώς τους ενδιαφέρει τι θα γίνει με την αξιολόγηση ή οι παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ και ο εργασιακός μεσαίωνας που θα δημιουργήσουν, επεσήμανε ο κ. Βούτσης, κατηγορώντας την αντιπολίτευση ότι «το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να διαφυλάξουν τα στενά συμφέροντα του εαυτού τους, της οικογένειάς τους, της τάξης τους, με την πιο  κλασσική έννοια». Ο πρόεδρος της Βουλής, μιλώντας στην επετειακή συνεστίαση του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιδιώξει η κυβέρνηση τη στήριξη της αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «τις ευθύνες μας θα τις πάρουμε ολόκληρες». Νωρίτερα, σε συνέντευξη και απαντώντας σε ερώτηση της ΕτΟ, ο κος Βούτσης τόνισε ότι δεν υπήρξε καμία συζήτηση, ούτε δέσμευση της κυβέρνησης –σε διεθνές επίπεδο- για να υπάρξει υποχρεωτικά ευρύτερη συναίνεση για την κύρωση της συμφωνίας.  «Είναι θέμα της αντιπολίτευσης –και της αξιωματικής- να αναλάβουν τις ευθύνες τους ενώπιον του λαού και του διεθνούς παράγοντα κι η ανάγκη για συναινέσεις υπάρχει για πολλά μεγάλα προβλήματα. «Οι επιλογές του καθένα θα σφραγίσει το μέλλον του», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Βούτσης, υπενθυμίζοντας όσα αφορούν τα εργασιακά και τη διγλωσσία ή την αποφυγή τοποθέτησης γι’ αυτά της ΝΔ.

 

 

Απαντώντας σε ερωτήσεις για μία περίπου ώρα, ο πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε σε πολλά θέματα της επικαιρότητας, όπως η πρόταση για εξεταστική επιτροπή σχετικά με τα εξοπλιστικά της υπουργίας Παπαντωνίου, η πολυετής καθυστέρηση διερεύνησης ύποπτων υποθέσεων του παρελθόντος, η διαπραγμάτευση, η σύνοδος προέδρων των Κοινοβουλίων στη Ρώμη για τα 60χρονα της ΕΕ και η διορθωτική κίνηση σχετικά με την εισφορά αλληλεγγύης και το βουλευτικό εισόδημα.

 

 

Η συνέντευξη Τύπου

 

 

Στην είσοδο του Επιμελητηρίου όπου ο πρόεδρος της Βουλής θα παραχωρούσε συνέντευξη Τύπου, συναντήθηκε και με αντιπροσωπεία εργαζομένων στην «Καρυπίδης» που τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη διένεξή τους με την εταιρία.