Ο Μακροβιότερος είναι εδώ

στην ΕτΟ

και λέει τη σκάφη, σκάφη και την κοροϊδία, ¨κοροϊδία¨…

 

 

 

 

Πρόθεσή μου ήταν μια συνέντευξη σε τρία διακριτά μέρη, για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, προκειμένου να μπορώ να διαχειριστώ το σίγουρα χειμαρρώδες αποτέλεσμα με κάποιο μπούσουλα. Ο Μακροβιότερος όμως δεν καναλιζάρεται εύκολα… και -μετά δεκαετίες στα κοινά και στο δημόσιο λόγο- ούτε τα αντανακλαστικά του λείπουν, ούτε την επιτήδευση και τον εξωραϊσμό επιδιώκει.

Και σίγουρα, μετά πολλά χρόνια στη διοίκηση, είναι όσο ποτέ χαλαρός. Οπότε με γεμάτες τις μπαταρίες, πανεύκολα συνδέει το παρόν με το παρελθόν και -παρόλο που τονίζει ότι δεν έχει καμία διάθεση κριτικής των διοικούντων- σιγά μην «την γλυτώνανε» και δεν εισέπρατταν τα αναμενόμενα. Επιφυλάχτηκε να ασκήσει πλήρη και οξύτερη κριτική αν χρειαστεί στο μέλλον, αλλά ο λόγος του είναι πλήρως κριτικός. Απ’ την πρώτη στιγμή ως την τελευταία.

Όχι, δεν θα … εκτός κι αν είναι υπέρτατη ανάγκη (είναι η απάντηση στο κορυφαίο ερώτημα που όλοι περιμένετε να απαντηθεί). Αλλά, ήταν 32 ετών όταν εκλέχτηκε πρώτη φορά δήμαρχος και αυτό ευελπιστεί να δει στο μέλλον, όχι την «ανακύκλωση». Σιντριβάνι και 11 της ΔΕΑΔΟ, ανάπλαση Αγίου Νικολάου και ΖΟΕ, 13000 στρέμματα και μοναστήρι, δομές και προτεραιότητες, όλα τα τρέχοντα τα παρακολουθεί και τώρα πια -μετά δύο χρόνια Δημόπουλου- έχει μέτρο για συγκρίσεις. Και «είναι πολύ τυχερός που τον “χαϊδεύουν”…»

Λάθη έκανε, αλλά θυμάται και δεν συγχωρεί στον εαυτό του μόνο ένα: το ότι δεν αποκτήσαμε γκολφ.

Ως που ήταν δήμαρχος ήταν σκράπας στα του Ίντερνετ, αλλά τώρα… το smartphone δεν έχει πια μυστικά.

Χαρά και ανταμοιβή του, η αναγνώριση και το χαμόγελο των δημοτών και συνανθρώπων.

Πάντα ΠΑΣΟΚ, με άποψη για τον Καλλικράτη και τα εκλογικά συστήματα, απότοκο πείρας πριν και μετά.

 

Και κάτι για όσους ΔΕΝ θα τους αρέσει η συνέντευξη: θα υπάρξουν κι άλλες στο μέλλον. Για να καλυφθούν όλα τα θέματα. Και δεν απαιτείται σιντριβάνι ως αφορμή για τις επόμενες.

 

Ένας τίτλος που θα εκμεταλλεύοταν την πιο “πιασάρικη” αποστροφή του λόγου θα αδικούσε το σύνολο.

 

Οπότε… Κες και Κοι, ο Μακροβιότερος είναι εδώ. Έτοιμος και για το μέλλον. Και το περιγράφει στην ΕτΟ. Που δεν πέθανε ως τώρα κανέναν.-

 

 

Φωτογραφίες: Παναγή Τσαμθέμ