Ανώτατη Σχολή Τουρισμού προτείνει ο Τζαμακλής

με ανοικτή επιστολή στους φορείς μας

Πρόταση για διεκδίκηση ίδρυσης Ανώτατης Πανεπιστημιακής Σχολής στον τομέα της παροχής ε ι δ ι κ ώ ν τουριστικών υπηρεσιών με έδρα την Πιερία

ΧΑΡΗΣ ΤΖΑΜΑΚΛΗΣ
Βουλευτής Πιερίας – ΣΥΡΙΖΑ

 

20 Μαρτίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Να διεκδικήσουμε την ίδρυση Ανώτατης Σχολής Τουρισμού στην Πιερία

 

Πρόταση για διεκδίκηση ίδρυσης Ανώτατης Πανεπιστημιακής Σχολής στον τομέα της παροχής ε ι δ ι κ ώ ν τουριστικών υπηρεσιών με έδρα την Πιερία κατέθεσε ο Χάρης Τζαμακλής μέσω ανοικτής επιστολής που απέστειλε, σήμερα Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017.

Την πρότασή του απευθύνει προς α. τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεώργιο, β. την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου και τους Περιφερειακούς Συμβούλους της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, γ. τον Δήμαρχο Κατερίνης κ. Σάββα Χιονίδη και τους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Κατερίνης, δ. τον Δήμαρχο Δίου – Ολύμπου κ. Κωνσταντίνο Δημόπουλο και τους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Δίου – Ολύμπου, ε. τον Δήμαρχο Πύδνας – Κολινδρού κ. Ευάγγελο Λαγδάρη και τους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού, στ. τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου και τους Συμβούλους του Επιμελητηρίου Πιερίας, ως φορέα εκπροσώπησης των εμπορικών επιχειρήσεων της Πιερίας και τέλος ζ. την Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Ευαγγελία Ξυπτερά – Λάμπρου και τους Συμβούλους της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, που δεν εκπροσωπείται από το Επιμελητήριο Πιερίας.

Ο Χάρης Τζαμακλής υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι «αποτελεί κοινή παραδοχή των Πιεριέων (και όχι μόνον) ότι ο Νομός Πιερίας διαθέτει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα (άριστο οδικό δίκτυο, εύκολη πρόσβαση σε αερολιμένα, καθαρές ακτές, πολλά αξιοθέατα, καλή τουριστική υποδομή κ.λ.π.). Το μέγιστο, όμως, συγκριτικό του πλεονέκτημα είναι ο Όλυμπος – το πιο αναγνωρίσιμο brand name στην Ελλάδα, όχι, όμως, από τα πιο ανταγωνιστικά. Μπορεί ασφαλώς να γίνει». Επίσης, εκφράζει τη βεβαιότητα ότι «Θέτοντας ως επίκεντρο και προτάσσοντας το συγκριτικό πλεονέκτημα του Νομού, τον Όλυμπο, η – ασφαλώς μακρά σε χρονική διάρκεια – διεκδίκηση μετά βεβαιότητος θα τελεσφορήσει».

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ανοικτής επιστολής του Χάρη Τζαμακλή:

 

διεκδίκηση ίδρυσης Ανώτατης Σχολής Τουρισμού Πιερία