Η Ταϊβάν στην Πιερία

με οικοδεσπότη τον Κουκοδήμο

Αντιπροσωπεία της Ταιπέι στην Ελλάδα με επικεφαλής τον εκπρόσωπο της Αντιπροσωπείας κ. Sherman S. KUO επισκέφθηκε το Σάββατο την Κατερίνη με πρωτοβουλία του βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκοδήμου

KΩΣΤΑΣ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ
Βουλευτής Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ- ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

 

 Αντιπροσωπεία της Ταιπέι στην Πιερία με πρωτοβουλία του βουλευτή Πιερίας Κ.Κουκοδήμου – Δωρεά υλικού σε σχολεία ορεινών περιοχών της Πιερίας–

Από την Ταιβάν με αγάπη!

Συναντήσεις με Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σ.Μαυρίδου, Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλία Χατζηιχριστοδούλου-Επίσκεψη στο σχολικό συγκρότημα 4ο Γυμνασίου-Λυκείου Κατερίνης

 

Αντιπροσωπεία της Ταιπέι στην Ελλάδα με επικεφαλής τον εκπρόσωπο της Αντιπροσωπείας κ. Sherman S. KUO επισκέφθηκε το Σάββατο την Κατερίνη με πρωτοβουλία του βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκοδήμου.
Η Αντιπροσωπεία της Ταιπέι πραγματοποίησε επισκέψεις σε ακόμη πέντε νομούς σε όλη τη χώρα, με σκοπό τόσο την ενίσχυση των δεσμών συνεργασίας όσο και την προσφορά υλικού σε σχολεία της περιφέρειας ως ένδειξη φιλίας που διέθεσε ο οργανισμός Stuf Fund από την Ταιβάν με την αρωγή του Ιδρύματος «Ελπίδα» σε όλη την Ελλάδα.

 

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στο πλαίσιο της επίσκεψης της Αντιπροσωπείας οργανώθηκαν συναντήσεις εργασίας στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας όπου ο κ. Sherman S. KUO και τα μέλη της αποστολής συναντήθηκαν με την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου και συζήτησαν θέματα που αφορούν την αγροτική παραγωγή του νομού μας αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης τουριστικής συνεργασίας.

Λίγη ώρα αργότερα στην αίθουσα συνεδριάσεων πραγματοποιήθηκε η τελετή υποδοχής της Αντιπροσωπείας αλλά και η διανομή του υλικού στους διευθυντές των 17 σχολείων του νομού, παρουσία των δυο διευθυντών Εκπαίδευσης Πιερίας Α’ θμιας κ. Συριανίδη και Β’θμιας κ. Καζταρίδη.

 

Η Αντιπεριφερειάρχης Σοφία Μαυρίδου

Καλωσορίζοντας την αντιπροσωπεία η κ. Μαυρίδου αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία λέγοντας πως μέσα από μια φιλική χειρονομία αποδεικνύεται η αλληλεγγύη και η συναδέλφωση των λαών. Ευχόμαστε να έχει συνέχεια, είπε καλωσορίζοντας η κ. Μαυρίδου τα μέλη της Αντιπροσωπείας.

 

Ο βουλευτής Πιερίας Κ.Κουκοδήμος

Ο κ. Κουκοδήμος αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη βουλευτών της Ν.Δ. στην Ταιβάν μετά από πρόσκληση της Αντιπροσωπείας και στους δεσμούς φιλίας που έχουν αναπτυχθεί.

Σημείωσε πως έκτοτε υπάρχει στενή συνεργασία στο πλαίσιο της οποίας κατατέθηκε από την Αντιπροσωπεία η πρόθεση να εκφράσει τα αισθήματα φιλίας της με αυτή την ευγενική χειρονομία.

Ευχαρίστησε την Αντιπεριφερειάρχη για τη στήριξη της πρωτοβουλίας καθώς και τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ν.Δ. κ.Κουρινιώτη και τους προέδρους των ΔΗΜΤΟ Κατερίνης κ. Κουλκουδίνα και Δίου Ολύμπου κ. Πυρόβολο που συνέβαλαν τα μέγιστα για την υλοποίηση της δράσης.

 

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Πιερίας Γιάννης Κουρινιώτης

Καλωσόρισμα απηύθυνε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Πιερίας Γιάννης Κουρινιώτης που εξήρε την πρωτοβουλία του βουλευτή Πιερίας και των μελών της Αντιπροσωπείας.

 

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο.Ν.Δ. Κατερίνης κ. Κουλκουδίνας

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Ν.Δ. Κατερίνης Σπύρος Κουλκουδίνας τόνισε πως «Αποδεικνύεται έμπρακτα πως οι σχέσεις των λαών καθορίζονται από τους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας που αναπτύσσονται με πρωτοβουλίες και δράσεις όπως η σημερινή. Ιδιαίτερα όταν αυτές συνοδεύονται από ευγενικές χειρονομίες», κατέληξε ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Ν.Δ. Κατερίνης.

 

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Δίου Ολύμπου Θεόδωρος Πυρόβολος

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Δίου Ολύμπου Θόδωρος Πυρόβολος χαιρέτισε την πρωτοβουλία και συνεχάρη  τους συντελεστές.

 

Ο κ. Sherman S. KUO 

Ο εκπρόσωπος του γραφείου της Αντιπροσωπείας της Ταιπέι στην Ελλάδα κ. Sherman S. KUO  από την πλευρά του χαιρέτισε στα ελληνικά τους προσκεκλημένους, εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη ζεστή υποδοχή και αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της Αντιπροσωπείας και τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν σε πέντε συνολικά νομούς σε όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων η Πιερία.

Ευχαρίστησε τον κ. Κουκοδήμο για την πρόταση να ενταχθεί ο νομός Πιερίας στην πρωτοβουλία και έτσι να δοθεί η ευκαιρία στην Αντιπροσωπεία να γνωρίσει το νομό και τους ανθρώπους του.

 

ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Πιερίας που υποδέχθηκε την αντιπροσωπεία ο πρόεδρος κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, η αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Ματουλα Βελώνη, ο Οικονομικός Επόπτης κ. Μάρκος Κουλούμογλου και μέλη της διοικούσας Επιτροπής.

Ο κ. Χατζηχριστοδούλου παρουσίασε τον επιχειρηματικό χάρτη της Πιερίας στην Αντιπροσωπεία που έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα αγροτικά προϊόντα και τον τουρισμό, ενώ  ο κ. Sherman S. KUO  κατέθεσε πρόταση στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου να υπάρξει πιο στενή συνεργασία προσκαλώντας το Επιμελητήριο Πιερίας σε μεγάλες εκθέσεις προϊόντων που πραγματοποιούνται στην πρωτεύουσα της Ταιβάν, Ταιπέι.

 

ΣΤΟ 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Στις ανάγκες σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό αναφέρθηκαν οι διευθυντές του 4ου Γυμνασίου και 4ου Λυκείου Κατερίνης υποδεχόμενοι την Αντιπροσωπεία της Ταιπέι. Ο ίδιος ο εκπρόσωπος της Αντιπροσωπείας ζήτησε από τους διευθυντές να καταγράψουν τις ανάγκες αυτές και να στείλουν αντίστοιχο υπόμνημα.

Ο κ. Sherman S. KUO στο περιθώριο της επίσκεψής του στο σχολικό συγκρότημα δέχθηκε τις ερωτήσεις μαθητών του σχολείου και παραχώρησε συνέντευξη για τη σχολική τους εφημερίδα.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα με γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν των μελών της Αντιπροσωπείας ο βουλευτής Πιερίας Κ.Κουκοδήμος.