Αιδώς, ΔΕΗ

καταγγελία του πρώην δημάρχου Λιτοχώρου

“…και κατά συνέπεια η ΔΕΗ μου έκοψε το ρεύμα και έμεινα εγώ για πάνω από μήνα στο βαθύ σκοτάδι…”

ΑΙΔΩΣ  Α…..ΟΙ

Η ΔΕΗ  ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ  ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ συγκροτήθηκε με τον οβολό  ημών των αγρίως φορολογουμένων φτωχών πολιτών  με σκοπό  να μας παράσχει  φθηνό ηλεκτρικό  ρεύμα και φυσικά να βοηθήσει  στην εκβιομηχάνιση   της χώρας.

Από δημόσια επιχείρηση έγινε ιδιωτική  με τους γνωστούς σκανδαλώδεις  τρόπους και από τότε  άρχισε να μας χορεύει στο ταψί  επιβάλλοντας αυθαίρετα  παράλογα και παράνομα αυξήσεις  στις τιμές  του ρεύματος με σκοπό  την  κερδοσκοπία

Και όποιος φτωχός  νοικοκύρης  αδυνατούσε να πληρώσει  την τιμή του ρεύματος  πάνω από μια διμηνία  του το έκοβε  αδιαφορώντας   για τις συνέπειες  που θα υφίστατο η οικογένεια.

Προσφάτως  θύμα αυτής της  λογικής  έπεσε  και ο γράφων   με ένα  άγριο και εκδικητικό τρόπο που θυμίζει κανόνες  Αλ ΚΑΠΟΝΕ.

Από το 1976 είχα εγκαταστήσει   στην  τριώροφη  πολυκατοικία   ηλεκτρικό μετρητή με τιμολόγιο Γ22.  Από δεκαετίας  και πλέον πούλησα  τους δύο ορόφους  για οικογενειακούς  και προσωπικούς  λόγους χωρίς να μεριμνήσουν  έγκαιρα να γίνει αλλαγή ονόματος  για λογαριασμό του  πραγματικού χρήστη  του μετρητή. Ο αγοραστής των δύο  ορόφων ενώ εισέπραττε όλα αυτά τα χρόνια την αναλογία του ρεύματος  από τους ενοικιαστές του  δεν πήγε ποτέ να πληρώσει  στην ΔΕΗ και κατά συνέπεια η   ΔΕΗ μου έκοψε  το ρεύμα και έμεινα  εγώ  για πάνω από μήνα  στο βαθύ σκοτάδι.

Έκανα αίτηση και  μου δόθηκε  από την  ΔΕΗ άλλος μετρητής στο όνομα μου  με τιμολόγιο Γ1  οικιακό και  Γ 22 εμπορικό. Και έρχεται αγαπητοί  αναγνώστες η ΔΕΗ και  παρανόμως μεταφέρει  3,500 ευρώ από  τον μετρητή Γ22  στον μετρητή Γ1 και την ιδία στιγμή με αφήνει πάλι χωρίς  ρεύμα στα σκοτάδια  χωρίς να νοιάζεται  ότι είμαι υπερήλικας  86 χρονών εγχειρισμένος  στην καρδιά με  5 μπαι πάς  και η σύζυγος μου  που πάσχει από  βαθειά γεροντοάνοια.  Αν αυτή η ενέργεια δεν  είναι εγκληματική πράξη τότε πως αλλιώς  πρέπει να χαρακτηριστεί. Κάνω  έκκληση  προς κάθε πολιτικό και  διοικητικό προϊστάμενο  της ΔΕΗ Κατερίνης και  τους καλώ να κάνουν ότι επιβάλλετε  για να σταματήσει αυτό  το έγκλημα  γιατί εγώ δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να πληρώσω      το χρέος  ενός άλλου  που είναι  στο όνομα μου  και με θίγει  ηθικά στην τοπική μας κοινωνία.

Νικόλαος  Κουκουτάτσιος